Dovre 2180 ή Kratki Oliwia? Ως Foyer ή Ventilated?

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141632 από georgiou.cr
Απαντήθηκε από georgiou.cr στο θέμα Dovre 2180 ή Kratki Oliwia? Ως Foyer ή Ventilated?

dimlyk έγραψε: ανοιχτες πορτες σημαινει μια εστια μεγγαλυτερη να μπορει να καλυψει ακομα και ολο το σπιτι αλλα θα πρεπει ταυτοχρονα η θερμοτητα να μπορει να κινηθει με καποιο ρυθμο απο χωρο σε χωρο για να μην υπαρχουν αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας


Τι εννοείς με το παραπάνω dimlyk? Ότι θα πάρει κάποιο χρόνο για να μεταφερθεί η θερμότητα στους άλλους χώρους ? Πόσος χρόνος μπορεί να είναι αυτός προσεγγιστικά για 90τμ , 2-3 ώρες ? Πιστεύεις ότι πρέπει να αγοράσω μια εστία σαν αυτές που αναφέρω ή πρέπει να κοιτάξω μικρότερη σε KW ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141634 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Dovre 2180 ή Kratki Oliwia? Ως Foyer ή Ventilated?
αν ειναι σαν το δικο μου σπιτι δεν θα παει ποτε :)

εννοω οτι αν καταφερει και παει θα πρεπει η εστια σου να μ0ορει να στειλει την θερμοτητα που θα ζητανε
αν εκανες μια κατοψη με την θεση της εστιας θα ηταν πιο ευκολο να σε βοηθησουμε ...αλλωστε κι εκει που θα πας στον τζακα καλο θαταν να την εχεις μαζι σου .... το ποσο μεγαλη εστια θες εξαρταται απο αρκετα ... ειναι αρκετα τα ερωτηματα που θα πρεπει να σκεφτεις,,,ποσες ωρες θα δουλευει ,,, ποσο χωρο θα ζεστανει,,, αν θαναι η μοναδικη πηγη θερμανσης κλπ στην πορεια


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141636 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Dovre 2180 ή Kratki Oliwia? Ως Foyer ή Ventilated?
Εγώ να σου γράψω μόνο πως όσον αφορά τα kratki, από όσα διαβάζω εδώ μέσω από το φόρουμ (γιατί ιδία άποψη δεν έχω), νομίζω πως ο τρόπος που θα σου προτείνουν να κάνεις τον θερμοθάλαμο θα καταφέρνει να σου πηγαίνει την ζέστη σε αρκετή απόσταση και μάλιστα χωρίς βεντιλατέρ.

Όσον αφορά τα kw. 90 τετραγωνικά εκ των οποίων τα 55 σε δωμάτια δεν είναι και ευκολο για μία μόνο πηγή θερμότητας. Επίσης από απώλειες πως πας? Μονοκατοικία ή διαμέρισμα? και αν διαμέρισμα τι όροφος? Σε ποιά περιοχή? Με τι κρύα? Πόσες ώρες θα δουλεύει η εστία?

Επίσης καλό θα ήταν να μας κάνεις μία κάτοψη του σπιτιού σου. Αν δεν υπάρχουν εσωτερικά δοκάρια τότε μπορείς να κάνεις κάποιες πατέντες για να ζεσταίνεις πιο γρήγορα τα δωμάτιά σου ακόμα και χωρίς κανάλια.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.057 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ