Κόστος Εγκατάστασης Ενεργειακού τζακιού...Λογικό?

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #139410 από Stavrax
Οι τιμές μαζί με την έκπτωση, καθώς και τα μαστορικά είναι σε φυσιολογικά πλαίσια.
Μόνο στο πλένουμ έχω μια ένσταση, να αφήσουν ένα κενό στη μέση για να λειτουργεί ως εκτόνωση και του θαλάμου από πετροβάμβακα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #139490 από In.Hell

Οι τιμές μαζί με την έκπτωση, καθώς και τα μαστορικά είναι σε φυσιολογικά πλαίσια.
Μόνο στο πλένουμ έχω μια ένσταση, να αφήσουν ένα κενό στη μέση για να λειτουργεί ως εκτόνωση και του θαλάμου από πετροβάμβακα.


Σε ευχαριστώ για την χρήσιμη συμβουλή θα το έχω υπόψιν μου (Googlara να δω τι είναι το "Πλένουμ" :P )

Νομίζω ότι πρέπει να αποφύγεις την έκδοση με τον βερμικουλίτη (LUCE PLUS). Μπορείς να πάρεις την απλή δλδ LUCE (χωρίς το PLUS χε χε ). Αν δεις βγαίνει σε 2 εκδόσεις.
Ο βερμικουλίτης αυξάνει πολύ την θέρμανση δια ακτινοβολίας οπότε δεν θα μπορεί να σταθεί κανέις μπροστά στην εστία πχ 2-3 μέτρα.
Άρα εξαρτάται από το σπίτι σου. Αν το τζακι είναι μακρι'α από όλα τότε θα είσαι οκ, αλλιώς αν πχ στα 2 μέτρα έχεις καναπέ, ε τότε μάλλον δεν είναι κ πολύ καλή ιδέα.

Το ξέρω οτι έχει 2 εκδόσεις και διαλέξαμε αυτή με τον βερμικουλίτη επειδή μας είπε οτι η καύση θα είναι καλύτερη, πιο οικολογική, η φωτιά θα δείχνει πιο ωραία, γίνεται κάτι σαν δευτερογενής καύση, είναι το νέο μελλοντικό στάνταρ, κάπου διάβασα οτι το μέταλλο της κασέτας ζεί πολύ παραπάνω επειδή θερμαίνεται πολύ λιγότερο,
και επίσης δεν βρομάει τόσο στάχτη και καπνίλα όταν το ανοίγεις. Μας είπε πολλά πλεονεκτήματα. Το μόνο που
ξέρω είναι οτι ο βερμικουλίτητς είναι αναλώσιμος, σπάει εύκολα, αλλά με 100-150 ευρώ το το αλλάζεις όλο αν χρειαστεί μετά απο χρόνια.

Ο βερμικουλίτης αυξάνει πολύ την θέρμανση δια ακτινοβολίας οπότε δεν θα μπορεί να σταθεί κανέις μπροστά στην εστία πχ 2-3 μέτρα. Άρα εξαρτάται από το σπίτι σου.

Πόση ζέστη δλδ? Σαν να κάτσεις μισό μέτρο μπροστά απο ένα παραδοσιακό τζάκι, η μιλάμε για ζέστη του τύπου,
άνοιξα τον φούρνο να βγάλω το φαγητό?
Το καλό της υπόθεσης είναι οτι το καθιστικό βρίσκεται 4 μέτρα απέναντι απο το τζάκι.
Όμως μπροστά απο το τζάκι βρίσκεται η τραπεζαρία στα 2 μέτρα. Λες δλδ να μου κάνει ζημιά στις καρέκλες και το τραπέζι?

Η ecostar σαν εμφάνιση μου φαίνεται χειρότερη αλλά δίνει κ πιο πολλά kw, αλλά γούστα είναι αυτά. Για 60τμ και στην Αθήνα νομίζω θα σε υπερκαλύψει κ η μικρή.

Συμφωνώ οτι η ecostar είναι σαν transformer και μάλιστα decepticon...άσκημο. χαχαχα
Ξέχασα να αναφέρω οτι στην αρχή σκεφτόμασταν να πάρουμε την μικρή έκδοση της Luce plus την 54, επειδή λέγαμε να κρατήσουμε το παλιό τζάκι και χώραγε τσίμα τσίμα, τώρα που το γκρεμίσαμε είπαμε να πάρουμε την μεγαλύτερη έκδοση την 62 εφόσον δεν έχουμε περιορισμό χώρου. Άλλωστε η διαφορά τους είναι στα 50 ευρώ. Να σημειώσω οτι πέρα απο τα 60τμ υπάρχει και σκάλα για τα υπνοδωμάτια πάνω οπου λογικά θα φεύγει η θερμότητά και θα χάνει...

Μελέτη του εγχειριδίου από εδώ www.edilkamin.com/el/schede_tecniche.aspx και απαίτηση ΠΙΣΤΗΣ τήρησς των οδηγιών εγκατάστασης. Έλεγχος με την εταιρία ότι ο εγκαταστάτης είναι εξουδιοτημένος από την αντιπροσωπία.
Πληρωμή μετά τα ανάμματα


Καλά το εγχειρίδιο για κάποιο λόγο είναι μόνο στα Ιταλικά και Γαλλικά. Στις άλλες γλώσσες πάλι στα Ιταλικά βγαίνει. bug...Έστειλα mail και περιμένω απάντηση απο την εταιρεία. Πάντως ο τζακάς ήρθε με ένα βαν οπου είχε διαφημιστικό της εταιρείας lotus (Μια Δανέζικη μάρκα που είχε επίσης το κατάστημα, αλλά με πιο ακριβές κασέτες)

ελπίζω να το θυμηθείς με το να παρουσιάσεις την εγκατάσταση στην ανάλογη ενότητα ώστε να βοηθηθού κ άλλοι

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τελειώσουν οι δουλειές χωρίς προβλήματα και ελπίζω να βρώ λίγο χρόνο να ανοίξω ένα thread στο forum σας με μια παρουσίαση.
Σας ευχαριστώ θερμά για όλες τις πληροφορίες, για την άμεση ανταπόκριση και για τις συμβουλές σας.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by In.Hell.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ