Tζακι σε υπο ανεγερση μονοκατοικια

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135762 από enarpi
Καλημερα, βρισκομαστε στην φαση επιλογης τζακιου για το σπιτι μας. Θα τοποθετηθει στο ισογειο, εμβαδου 120 τετραγωνικων, που συνδεεται με εσωτερικη σκαλα με τον 1ο οροφο.Δεν εχω φιλοδοξια να το χρησιμοποιησω ως αποκλειστικη μεθοδο θερμανσης (θα υπαρχει ενδοδαπεδια) αλλα θα ηθελα οταν αναβω το τζακι να θερμαινεται το ισογειο επαρκως.Οσον αφορα την μονωση εχουμε ακολουθησει τον ΚΕΝΑΚ και κατι παραπανω και τα αλουμινια μας τα ψαξαμε πολυ οσον αφορα την θερμομονωση.Απο αυτα που εχω διαβασει στο φορουμ εχω βγαλει τα εξης συμπερασματα, διορθωστε με αν κανω λαθος: καλυτερα ειναι τα foyer (δλδ κωνικο σχημα ) τα monoblocco (δλδ μονοκομματα, οχι κασσετα) .οσο πιο βαρυ το τζακι τοσο καλυτερο και απο οτι καταλαβα υπαρχει ενα θεματακι με τους περισσοτερους Ελληνες κατασκευαστες.Διαπιστωνω οτι η διασπορα των τιμων ειναι πολυ μεγαλη, δηλαδη βρισκεις τζακι με κατω απο χιλιαρικο και υπαρχουν και τζακια με 3-4 χιλιαρικα.Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης: αξιζει τον κοπο να δωσεις τοσα παραπανω λεφτα?Εξασφαλιζουν τοσο μεγαλυτερη αποδοση και ευκολια στην χρηση? Εχουμε δει edilcamin, supra, m design απο κοντα και πολλα αλλα σε προσπεκτους.Για πειτε αποψεις εσεις οι σπεσιαλιστες...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135763 από mastoras
Δες εδώ kratki ......για σίγουρα πράγματα. Μπορούν να στο επιβεβαιώσουν και σε βοηθήσουν παράλληλα πολλοί κάτοχοι χρήστες [μέλη του energ.gr] αυτών των τζακιών που τα έχουν βάλει στα σπίτια τους.

Για τα τζάκια των 3 και 4αρων χιλιάδων μάλλον πρόκειται για υδραυλικά τζάκια, η ακριβές κατασκευές [γωνιακά με συρόμενα κρύσταλλα κτλ.....η ακόμα και μέσα σε αυτές τις τιμές συμπεριλαμβάνεται και η εξωτερική επένδυση με μάρμαρα κτλ. Για μια καλή εστία τύπου foyer [που είναι η ιδανική περίπτωση εφόσον πρόκειται για τζάκι από αρχική κατασκευή] .....δεν νομίζω να υπάρχει τζάκι σε τόσο υψηλή τιμή.

Σπεσιαλίστας δεν είμαι, αλλά έχω kratki που θα τοποθετηθεί φέτος.
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135764 από enarpi
Απαντήθηκε από enarpi στο θέμα τζακι σε υπο ανεγερση μονοκατοικια
Eνδιαφέρουσα πρόταση Μαστορα, σε ευχαριστώ! Μου φάνηκαν λίγο στενές όμως οι εστίες ή δεν έψαξα αρκετά το σαιτ? Το τζάκι θα τοποθετηθεί στη μέση ενός τοίχου πλάτους 6m οπότε σκέφτομαι η εστία να είναι 90cm εσωτερική διάσταση τουλάχιστον, γιατί αλλιώς θα δείχνει σαν το τζάκι της barbie... Αυτά θεωρούνται μονομπλόκο για να καταλάβω?Oι αποδόσεις που δηλώνουν οι Πολωνοί, θεωρούνται αξιόπιστες?Ρωτάω γιατί βλέπω απόδοση μέχρι και 25 kw ενώ για παράδειγμα στην edilcamin δεν βλέπω να υπάρχει κάτι πάνω από 19 kw...
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135766 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Δημήτρη καταρχήν σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια !!
Όσο αφορά τα kratki να σας πω οτι τα πουλάμε στη Γερμανία που έχουμε πάρει σε όλες τις εστίες πιστοποίηση
BimScH II .
όσο αφορά το μέγεθος αυτό εξαρτάτε πάντα και απο την κατασκευή που θα κάνετε .το ποιό σωστό βέβαια θα ήταν να πάτε με τα KW που θέλετε !!
αν θέλετε μια εστία στα μέτρα που είπατε δείτε την Mila 16KW .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135769 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Εφόσον έχεις ενδοδαπέδια, με Α/Θ φαντάζομαι, ξέχνα τις "υπερβολές" με το τζάκι. Για να μη σου πω να ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ τζάκι.

Και το δικό μου σπίτι είναι σχετικά καλά μονωμένο, με ενδοδαπέδια και Α/Θ. Γιατί έβαλα τζάκι ενώ ΔΕΝ ήταν απαραίτητο? Για το γούστο..... Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι και εσύ το θές για παρέα, γούστο, συντροφιά, κλπ....

Μην περιμένεις ότι θα ζεστάνεις το σπίτι με το τζάκι όπως με την ενδοδαπέδια. Η ποιότητα θέρμανσης με την ενδοδαπέδια, απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Είναι ομοιόμορφη, χωρίς ρεύματα αέρα, κλπ κλπ κλπ. Γιατί τώρα δε χρειάζεται να δουλεύεις το τζάκι πάρα πολύ..... Γιατί μετά παό λίγο θα το βαρεθείς, θα σε κουράζει το κουβάλημα, οι στάχτες, το καθάρισμα, αν έχεις μικρά παιδιά θα φοβάσαι μην πάνε κοντά.....

Προτείνω ένα foyer, φυσικής ροής, χωρίς μοτέρια και κατ΄επέκταση θόρυβο. Ούτε να απλώνεις αεραγωγούς στο σπίτι, ούτε μερεμέτια γυψοσανίδες και έξοδα...... Το φυσικής ροής, είναι η καλύτερη επιλογή. Και αυτό γιατί την ενδοδαπέδια την ανάβεις το φθινόπωρο και απλά την κλείνεις την άνοιξη και δεν ξανα-ασχολείσαι.

Προσοχή τώρα, γιατί αν δουλεύεις πολύ το τζάκι, τότε λόγω του θερμού αέρα που θα κυκλοφορεί στο σπίτι, οι θερμοστάτες σου θα αντιλαμβάνονται τη ζεστασιά, και θα κόβουν την ενδοδαπέδια, με αποτέλεσμα να παγώνουν τα νερά στα κυκλώματα, να παγώνει το δάπεδο (πρόβλημα αν τα παιδιά κυλιούνται όλη μέρα κάτω), και μετά όταν παίρνει μπροστά και πάλι η ΕΔ να έχεις αυξημένο κόστος λειτουργίας και να θέλει περισσότερη ώρα μέχρι να ζεστάνεις νερά, δάπεδο και χώρο. Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο της ενδοδαπέδιας... πρέπει να τη λειτουργείς συνεχόμενα, να έχει φτάσει ένα σημείο μόνιμης κατάστασης και να μη τη "διαταράσσεις".

Τώρα για το τι εστία θα βάλεις, η τσέπη σου το ξέρει. Ναι, ίσως για το σημείο που θα μπεί, να χρειάζεται κάποια με σοβαρό μέγεθος. Προτίμησε με συρόμενη πόρτα, είναι πιο πρακτικό, αλλά μην τρελένεσαι κιόλας. Αυτά με ανοιγόμενη πόρτα, σφραγίζουν καλύτερα, και έχουν καλύτερο έλεγχο καύσης-άρα οικονομία στα ξύλα, άρα λιγότερο κουβάλημα. Στην τελική, νομίζω ότι μετά από μερικά ανάμματα, θα το εγκαταλείψεις.....

Φυσικά, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑ, αν δεν τη δούμε να καίει. Θέλει ένα κάρο ξύλα? ρυθμίζει την ένταση της φλόγας.. ή μπάζει από παντού και καίαι τον Όλυμπο σε ένα βράδυ? Σε καμμιά περίπτωση να μην αγοράσεις αν δεν το δεις να καίει και να πειραματιστείς λίγο μαζί του. Σοβαρές εστίες foyer.... kratki, brunner, spartherm, supra, m-design, nordpeis..... και άλλες.

Κάπου έχω ανοίξει έναθέμα με τίτλο "ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ". Ρίξε μια ματιά. Και μην ξεχνάς..... είσαι διατεθιμένος να δώσεις άλλα 4-6 χιλιάρια εκτός της ενδοδαπέδιας για να το χρησιμοποιείε τόσο λίγο?

Γιατί μπορεί η εστία να κάνει 2 , αλλά για μάλε καμινάδες, τοποθέτηση, μονωτικά, περσίδες, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ... αν η σύζυγος=αφεντικό διαλέξει κανένα κουλό μαρμαράκι......

Γι' αυτό σου λέω..... ξανασκέψου το....
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": enarpi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν #135770 από enarpi
Απαντήθηκε από enarpi στο θέμα τζακι σε υπο ανεγερση μονοκατοικια
Ρεαλιστικότατη η τοποθέτηση σου, με μια διαφορά: εγώ είμαι η σύζυγος-αφεντικό!!! Στην αρχή σκεφτόμασταν να βάλουμε τζάκι νερού για να υποβοηθά την αντλία θερμότητας αλλά απορρίψαμε (καλώς ή κακώς ) αυτήν την ιδέα.Ίσως μελλοντικά να βάλουμε ηλιοθερμικό σύστημα στην στέγη για να μειώσουμε την κατανάλωση της αντλίας.Ο σύζυγος ως περισσότερο ορθολογιστής έριξε την ιδέα να μην κάνουμε καθόλου τζάκι, αλλά είναι ωραίο το άτιμο...Εσύ ποια εστία έχεις τοποθετήσει στο σπίτι σου?
Last edit: 9 Χρόνια 9 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ