Βοηθεια επιλογης-συμβουλης για ενεργειακο τζακι

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134266 από Stavrax
Στο παρακάτω βίντεο επεξηγείται με κάθε λεπτομέρεια το μαθηματικό παράδοξο της Λότους. Όποιος έχει την διάθεση μπορεί να το παρακολουθήσει. Θα του λυθούν όλες οι απορίες απλά και ξεκάθαρα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134268 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Καλημέρα.

Στέλιο, δεν ξέρω αν συμφωνείς με τα μαθηματικά μου, αλλά προσπάθησα να κάνω μια αντικειμενική προσέγγιση του θέματος.

@Σταύρο το video είναι "yammi-yammi". Δεν κατάλαβα τίποτα.....

Στέλιο, σχετικά με τη δική σου προσέγγιση: Εκτιμώ ότι είναι αδύνατο σε μια εστία που πρακτικά ρυθμίζεται ο αέρας μόνο (άντε και το κλαπέ καυσαερίων), να μπορεί κανείς να έχει τις απαιτήσεις ενός κινητήρα που είναι φορτωμένος με ένα κάρο ηλεκτρονικά καλούδια. Άρα, σαφώς και ένα τζάκι, κασέτα, τζακόσομπα, κλπ, μπορεί να έχει μια καλή απόδοση ΑΛΛΑ σε ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συνθήκες που παρουσιάζουν οι εταιρείες και δεν μπορεί να πιάσει ο μέσος χρήστης.

Αλλά, δε νομίζω ότι ποτέ κανείς περιμένει να ζεσταθεί από μια εστία όπως με το πετρέλαιο ή μια Α/Θ. Απλά, τα προϊόντα αυτά έχουν το ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ωραίο φινίρισμα καθώς είναι στο σαλόνι μας, και από κει και πέρα, προσπαθούν με μια καλή ποιότητα καύσης, να αποδώσουν στο χώρο μας ότι καλύτερο μπορούν. Άλλωτε λίγο παραπάνω, άλλωτε λίγο λιγότερο.

Και γω λοιπόν που είμαι Χανιά (που θεωρείται Σαχάρα για σας :cheer: ), έχω ενδοδαπέδιο σύστημα με Α/Θ, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και ότι και να λες..... τζάκι θα έβαζα. Όχι βέβαια για να ζεσταθώ ΜΟΝΟ από το τζάκι, αλλά για τη θαλπωρή της φλόγας. Αυτό είναι θέμα επιλογής. Φυσικά και αν ήταν να διαθέσω χρήματα είτε για Α/Θ είτε για τζάκι, θα ΕΠΡΕΠΕ να αγοράσω ΜΟΝΟ Α/Θ. Ήθελα όμως και τζάκι, έτσι για το "χάζι". Έπρεπε όμως να ψωνίσω με διαφορετική λογική .... Άρα, αυτό που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να αγοράσω, είναι ένα τζάκι φυσικής ροής (να μη με ζαλίζει το μοτέρ), και να ΜΗ με ενδιέφερε η ισχύς του. Αφού όμως έχω κόλλημα με τη λειτουργία του, θα έπρεπε να πάρω μια εστία που να ρυθμίζει σωστά την ένταση της φλόγας, να βλέπω δευτερογενή (δε με ενδιαφέρει τόσο η οικονομία μιας και καίω λίγα ξύλα... που τα έχω τζάμπα). Τη θέλω να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόϊ, να βλέπω αργή φλόγα, να έχω καθαρό τζάμι......κλπ.

Για κάποιον όμως που θέλει να ζεσταθεί αποκλειστικά από το τζάκι του, τότε πρέπει να τον ενδιαφέρει και η οικονομία, και νομίζω ότι πράγματι υπάρχουν εστίες που κάνουν και οικονομία, δηλαδή, έχουν καλύτερο βαθμό απόδοσης, δηλαδή σε σχέση με τα ξύλα που καίνε, αποδίδουν στο χώρο μεγάλα ποσοστά της καταναλισκώμενης ενέργειας. Φαίνεται ότι η Lotus, η Kratki, είναι από αυτές τις εταιρείες. Το τι αρέσει στον καθένα μας, και αν έχουν μικροδιαφορές εδώ και κει...μάλλον έχει μικρότερη σημασία.

Αν λοιπόν κάποιος χρειάζεται 6000 kWh θερμικής ενέργειας για ένα χειμώνα για το σπίτι του, αν καίει ξύλο χρειάζεται (ΠΕΡΙΠΟΥ) 130*6000/3,5/0,6/1000=370 ευρώ (130 ευρώ ο τόνος, 3,5 kWh/kg, μέσος βαθμός απόδοσης 0,6), ενώ αν καίει πετρέλαιο χρειάζεται (ΠΕΡΙΠΟΥ) 1,30*6000/10/0,9=870 ευρώ (1,30 το λίτρο, 10 kWh/lt, 0,9 ο βαθμός απόδοσης του λεβητοστασίου).

Προκύπτει λοιπόν μια διαφορά 500 ευρώ το χρόνο. Αν τώρα το Χ τάκι κοστίζει 3000 και το Υ κοστίζει 5000 (κομπλέ όμως, εστία,καμινάδα, περσίδες, θερμοθάλαμος, μονώσεις....τα πάντα όλα), ο ένας κάνει απόσβεση σε 6 ο άλλος σε 10 χρόνια. Δεν είναι νομίζω απαγορευτικό τα 4 παραπάνω χρόνια. Αποφασίζει με βάση τα θέλω του και την τσέπη του......

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134274 από Stavrax
Γιώργη, μάλλον, δεν έχεις μαύρη ζώνη στην μεταφυσική για να καταλάβεις το θαύμα.
6 χρόνια ταχύρυθμης εκπαίδευσης στο ζεν και στον βουδισμό και θα γίνουν όλα ευκολότερα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134278 από trelos_panos

Κυδων Ιαρδανος έγραψε: Καλημέρα φίλε Τάκη,
Είμαι ο Παντελής νέος στο φόρουμ και ψάχνω να βρω κασέτα αερόθερμο για το τζάκι μου είμαι ανάμεσα στην ΚΡΑΤΚΙ ΟΛΙΒΙΑ 18 και μια αντίστοιχη ΡΑΙΣ. Το σπίτι μου είναι 140 μ2 θέλω να ζεσταίνω εννοιαίο χώρο σαλονοκουζινα 50μ2 και να σπάει η θερμοκρασία λίγο κ στο υπόλοιπο. Είδα ότι έχεις βάλει την ΟΛΙΒΙΑ, είσαι ικανοποιημένος, τη γνώμη έχεις για την RΑΙΣ και την SAEY? Το τηλ μου είναι 6944720941 αν θες στείλε μου ένα μυν το κινητό σου να σε καλέσω να μιλήσουμε για ποιο άμεσα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παντελής


Εύχομαι να βρεις άκρη εδώ μέσα!Καλή υπομονή και καλή επιλογή ;)
Last edit: 10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134284 από Στελιος1
Τι κ αν προκειται για υβριδικο κινητηρα η για διαστημοπλοιο η για βενζινοκινητο χλοοκοπτικο? Ολα μα ΟΛΑ εχουν μεγιστο βαθμο αποδοσης σε καποιο συγκεκριμενο σημειο. Σε καποια συγκακριμενη ισχυ. Οποιαδηποτε παρεκλιση παραπανω η παρακατω απ αυτο το σημειο ριχνει αναλογικα τ βαθμο αποδοσης μιας μηχανης. Απαραβατος νομος της φυσικης! Να μας πουν επιτελους, πχ αυτη η εστια εχει 80% βαθμο αποδοσης στην καταναλωση.. τοσων ξυλων ανα ωρα! Ολα τα αλλα ειναι χοντροΚΟΤΣΑΝΕΣ που τ πιστευουν οι ημιμαθεις (οι αδαεις θα ελεγα καλυτερα). Ρωτηστε αμα δε ξερετε εναν καθηγητη της φυσικης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #134295 από dimlyk

ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ έγραψε: Δημήτρη, καταρχήν καλώς ΞΑΝΑ-όρισες, σε είχαμε χάσει για λίγο καιρό...

Το μήνυμά σου όμως με μπέρδεψε, δε σε κατάλαβα......... Δεκτές οι όποιες διορθώσεις στα "μαθηματικά μου"....


ξαναδιαβασε το πιο χαλαρα :)
ο σταυρακης το επιασε ...κι οι υπολοιποι το αναλυσατε σωστα
οι νομοι της φυσικης ειναι απαραβατοι ετσι κι αλλιως ...

περσυ εκαψα λιγοτερο απο ενα τονο πελλετ ,,,φετος κατι παραπανω καμια 10αρια λιτυρα κεροζαν ,,,και καμμια 20αρια kwh στο κλιματιστικο ...93 μ2 σπιτι κατασκευης του 75 πληρως αμονωτο και με ταρατσα απο πανω ....
και θεμοκρασιες 20-22 .... βλεπεις κανα μαθηματικο παραδοξο ? :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ