Βοηθεια επιλογης-συμβουλης για ενεργειακο τζακι

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134217 από trelos_panos

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: εσύ κύριε Πάνο έχεις δει την κατανάλωση σε αντίστοιχο τζάκι της kratki και τα λες όλα αυτά ??
και για να καταλάβω σε τι μπόρεσες να συγκρίνεις ενα χαλύβδινο τζάκι που έχει εκπομπή θερμοκρασίας 500-600 βαθμούς απο το τζάμι και 170-180 στην πλάτη του με ενα μαντεμένιο που έχει είτε απο το τζάμι είτε απο την πλάτη του 400 βαθμούς ???
εκτός αν όντως μπόρεσες να το συγκρίνεις με αντίστοιχο χαλύβδινο της kratki !!
όσο αφορά την κατανάλωση που αναφέρθηκες (και υπάρχουν άτομα εδω μέσα στο φόρουμ που το είδαν) στην infacoma αντιπρόσωποι απο μερικές εταιρίες που προανέφερες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως γίνεται το χαλύβδινο συσσώρευσης της kratki να καίει 14 κιλά ξύλα στις 12 ώρες της έκθεσης ......και ζητούσαν οταν κάνουμε τα επόμενα σεμινάρια να τους καλέσουμε .
το ότι πληρώσατε κάποιο τζάκι δεν ξέρω και εγω πόσα χρήματα δεν πάει να πει οτι είναι και διαστημόπλοιο ....δείτε αντίστοιχα τζάκια με αυτά που προαναφέρατε στην www.lokatherm.com την είχα δει στην έκθεση στην Γερμανία ποίο παχιά λαμαρίνα και κεραμικά 40-50 κιλά ποιο βαριά ....καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις ...λιγότερο μονοξείδιο και στο 1/3 των χρημάτων !!!Δεν συγκρίνονται όμως έτσι ?? το ένα απο Δανία το άλλο απο Σλοβενία !!!


Έχω δει κατανάλωση γενικά σε Kratki και είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει μία εταιρεία τέτοια χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν....είναι η προσωπική μου άποψη και είτε γίνει ή όχι αποδεκτή,τουλάχιστον θα γίνει δεκτή.Επίσης,είστε έμπορος.....και πολύ καλά κάνετε να θέλετε να στηρίξετε το προϊόν σας,το περίεργο θα ήταν να μη θέλατε!Ειλικρινά το σέβομαι και είμαι υπέρ αυτού.
Δεν έχω χάσει καμία έκθεση γιατί πολύ απλά με ενδιαφέρει...καλώς ή κακώς ήμουν κι εγώ στην infacoma.....το είδα το περίπτερό σας και μπράβο σας φυσικά.Απλά δε βρήκα κάτι ενδιαφέρον για να κάτσω,δε με απασχολεί αν καίει 14 κιλά στις 12 ώρες γιατί κι εγώ ζεσταίνω αρκετά μεγάλο χώρο με 15 κιλά τις 20 ώρες με τον αέρα σχεδόν τέρμα ανοιχτό.....αυτό βέβαια εξαρτάται πάντα όπως όλοι γνωρίζουμε από πολλούς παράγοντες.
Το τι πληρώνει ο καθένας είναι άλλο θέμα....είτε μας αρέσει είτε όχι ο νόμος της αγοράς είναι "ότι πληρώνεις παίρνεις"...καλώς ή κακώς.Προσωπικά δε θεωρώ πως πλήρωσα αρκετά πόσο μάλλον συγκριτικά με το αποτέλεσμα.Επίσης,υπάρχουν έμποροι και έμποροι,όπως εταιρείες και εταιρείες...δε γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις.....ειλικρινά απορώ με τους εμπόρους που αναφέρατε ότι θέλουν να παρακολουθήσουν σεμινάριο σας ενώ θεωρητικά υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό....μπορεί απλά να ήταν αδαής χωρίς να γνωρίζω.Προσωπικά στην Infacoma μόνο σε ένα περίπτερο με τζάκια και σόμπες έκατσα καθηλωμένος για δικούς μου λόγους και φαντάζεστε ποιο ήταν (Δανίας).
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με Δανία,Σουηδία,Πολωνία κλπ κλπ....είναι μερικές χώρες και εταιρείες με μεγάλη τεχνογνωσία και πολλά χρόνια στο χώρο που εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν ξέραμε τα ανοικτά τζάκια.
Επίσης δε θέλω να προκαλέσω αναστάτωση και δε θα απαντούσα καν,όπως και σε επόμενο ποστ από αυτό που απαντώ απλά (αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ) μου φάνηκε αρκετά ειρωνική η απάντησή σας από την αρχή και μόνο.Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ίσως τελικά θα ήταν καλύτερο στις εκθέσεις να μη μπαίνουν πελάτες λιανικής μέσα ώστε να ενημερώνονται μόνο από τα καταστήματα και να μην υπάρχουν πελάτες σαν εμένα που έβγαλα δικά μου καθαρά αποτελέσματα μετά από πολλές επισκέψεις εκθέσεων.Σκεφτείτε το.

Φιλικά πάντα,
Πάνος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134222 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Πάνο να με συγχωρέσεις, αλλά άκου γιατί ΔΕ γίνεται ένα τζάκι να καίει 15kg/20h=0.75kg/h ή φίλε Δημήτρη (Φιλιππακόπουλε) 14kg/12h=1,17kg/h. Και δυστυχώς τα μαθηματικά και η φυσική ΔΕΝ κάνουν λάθος:

1 kg ξύλο (με υγρασία 20%) αποδίδει ενέργεια περίπου ίση με 3,5 kWh. Αν λοιπόν αυτό το ΣΤΕΓΝΟ (για τα ελληνικά δεδομένα) ξύλο καεί στις "σούπερ-ντούπερ" (το λέω ΟΧΙ ειρωνικά αλλά για να τονίσω το συλλογισμό μου) εστίες σας που έχουν (σε εργοστασιακές=τέλειες συνθήκες) απόδοση 75%, τότε πρακτικά αποδίδουν 1,17 kg * 3,5 kWh/kg / 1h = 3,28 kW σε ισχύ. Δηλαδή, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τα 9-12 kW (δεν ξέρω πόσο είναι η κάθε μία) της ονομαστικής τους ισχύος.

ΑΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ: Για να πάρεις ενέργεια, πρέπει να κάψεις ξύλα. Άρα μην ξεγελιέστε φίλοι μου, για να πάρετε την ονομαστική ισχύ της εστίας σας, πρέπει ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ να κάψετε παραπάνω ξύλα. Το ότι βέβαια μπορεί να το πηγαίνετε χαλαρά με 5η ταχύτητα στο ρελαντί, και να βλέπετε και φλόγα, σίγουρα είναι προσόν.

Το παραπάνω σημαίνει και κάτι ακόμα: Αν φίλε Πάνο εσύ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ζεσταίνεσαι αποτελεσματικά και ικανοποιητικά με αυτήν την κατανάλωση ξύλου, σημαίνει ότι για τον χώρο που είναι το τζάκι, ακόμα και με τη ρελαντί λειτουργία, σου αποδίδει 3-4 kW, ε.. .τόσες είναι και οι θερμικές απώλειες του συγκεκριμένου χώρου, όταν έξω έχεις π.χ. θερμοκρασία 10 βαθμούς, και μέσα έχεις 22 βαθμούς.
Κάτι που μου ακούγεται λογικό για ένα σαλόνι 40 m2.

Μην περιμένετε λοιπόν να ζεστάνετε αμόνωτα σπίτια, ή μεγαλύτερους χώρους, με τόσο μικρή κατανάλωση ξύλου, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Για μένα όμως από την άλλη, υπάρχουν 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ συμπεράσματα:
α) Έχετε τη δυνατότητα να καίτε το τζάκι σας (χωρίς ας πούμε να σβήνει) με πολύ μικρή κατανάλωση
και ΠΛΗΡΗ έλεγχο της έντασης της καύσης, και
β) ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ, οι εστίες σας, πιάνουν σχετικά εύκολα (και όχι μόνο κάτω από εξαιρετικά σπάνιες-βέλτιστες συνθήκες), τα νούμερα που λέει ο κατασκευαστής. Δε χρειάζονται δηλαδή τα σούπερ ξερά ξύλα, ούτε και γω δεν ξέρω τι ποιότητα αέρα, για να αποδώσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το 70% της ενέργειας του ξύλου, σε θερμότητα στο χώρο σας.

Αυτά, όλα τα άλλα, είναι τούφες..... :whistle: B)

Φιλικά, Γιώργος.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134223 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιώργο πολύ σωστά τα λες οτι δεν έπιανα τα 8 kw που θα έπρεπε .......και να σου αλλάξω λίγο τα νούμερα και να σου πω οτι τα ξύλα και η μπρικέτα που έκαιγα είχαν και τα δυο 0% υγρασία (σε έκθεση ήμασταν άλλωστε ) άρα
είχα κάτι παραπάνω απο 4kw .ο λόγος που δεν έβαζα παραπάνω ξύλα όμως είναι οτι όπως σας είπα το τζάκι ηταν συσσώρευσης και δεν χρειαζόμουν παραπάνω ξύλα σε συνδυασμό οτι είχα καταφέρει να παίζω με μικρο ρυθμίσεις στα Pa της καμινάδας (για αυτό θέλουν να έρθουν στο επόμενο σεμινάριο κύριε Πάνο) !!
Και επειδή το έχεις ψάξει αρκετά Γιώργο ξέρεις οτι τα Pa στην καμινάδα μπορούν ενα τζάκι με 80% ενεργειακή απόδοση να το καταστρέψουν και να κατέβει στο 65% .

Κύριε Πάνο δεν λεω οτι δεν έχετε καλό τζάκι ...άλλωστε δεν ξέρω καν ποιο έχετε το μόνο που σας είπα είναι μη συγκρίνεται ανόμοια πράγματα !!!έχετε κάπου παρουσιάσει το τζάκι σας να το δω ?? μερικές ακόμη ερώτησης μιας και λέτε για μικρή κατανάλωση (που ισχύει κατά πάρα πολύ η προσέγγιση του Γιώργου).
πόσα μέτρα καμινάδα έχετε ?? σε τι διάμετρο ???γωνίες έχετε ??? εισαγωγή αέρα απο έξω για την καύση έχει το τζάκι σας και αν ναι τι διάμετρο ??

Όπως είπατε έμπορος είμαι αν και προτιμώ να λέω οτι είμαι τζακάς και αυτό το έχω αποδείξει συμμετέχοντας και βοηθώντας σε γενικά προβλήματα που αφορούν τα τζάκια σε αυτό το φόρουμ και ναι θα υπερασπιστώ την εταιρία που εκπροσωπώ όταν την απαξιώνετε χωρίς καν να την ξέρετε σε προηγούμενο ποστ .
Δε λέω οτι η kratki έχει τα καλύτερα τζάκια της αγοράς αλλά δεν παύει να είναι ενα τζάκι εργαλείο και σε σχέση με άλλες εταιρίες της αγοράς τα χρήματα τα του τα βγάζει και με το παραπάνω .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134224 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Τώρα βλέπω game of thrones, σε λίγο θα σας απαντήσω :lol:
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134234 από trelos_panos
κ.Φιλιππακόπουλε θα απαντήσω σε αυτά που με ρωτάτε διότι δεν θέλω να προκαλώ γενικότερα αναστάτωση σε μία ενότητα που παρακολουθούν αρκετοί άνθρωποι.Μόνο αυτό!
Με τη σειρά....Γιώργο έχεις δίκιο για τα ξύλα.....στην infacoma έμαθα κατά κάποιο τρόπο την ακριβή μέτρηση της συγκεκριμένης εταιρείας σχετικά κατανάλωση-θερμική ισχύς.Είναι αρκετά καλύτερα τα νούμερα της.....άλλο θέμα αυτό βέβαια....το σπίτι 10ετίας καλομονωμένο με 80 τ.μ. περίπου ενιαίο...ζεσταίνει όλο το σπίτι χωρίς βεντιλατέρ.με μία απόκλιση 1,5-2 βαθμών από τη μία άκρη στην άλλη.
Δεν έχω παρουσιάσει το τζάκι μου γιατί δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και δεν έχω και χρόνο για κάτι τέτοιο αν και γνωρίζω πως θα βοηθήσει πιθανόν αρκετά μέλη.(το θεωρώ λάθος εν μέρει γιατί οι τζακάδες θα μπουν φυλακή στο τέλος.... :P )Επίσης,δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργό μέλος....στη χάση και στη φέξη που λέμε.Δικό μου θέμα αυτό.Αν ρωτάτε από περιέργεια έχω τη Lotus Η570.Για μετατροπή ξεκίνησα αλλά αποφάσισα για ολικό ξήλωμα όπως και έγινε.
ΔΕΝ θέλω να συγκρίνω ανόμοια πράγματα και έχετε δίκιο,απλή αναφορά έκανα κυρίως σε μία ερώτηση που έγινε πάνω σε άλλες 2 γνωστές εταιρείες.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την Kratki ούτε απαξιώ κι αν φάνηκε κάτι τέτοιο θέλω να ανακαλέσω.....δεν πληρώνομαι ούτε από την Kratki ούτε τη Lotus ούτε τη La Nordica κλπ κλπ κλπ...ας βγάζουν ότι θέλουν...απλά είπα πως η Kratki δεν κάνει για εμένα....δηλαδή για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ στάνταρ.....για οποιονδήποτε λόγο....είναι δικά μου στάνταρ και δική μου άποψη....και πρέπει να γίνει τουλάχιστον δεκτή.
Έχω 4,90 μέτρα καμινάδα,Φ150 χωρίς γωνίες,καρφί είναι......αέρας καύσης νωπός με Φ80

αυτά....και σίγουρα αναγνωρίζω την προσφορά σας στο φόρουμ αυτό από όσα έχει τύχει να διαβάσω.Δεν το αμφισβήτησα.

και πάλι φιλικά....
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by trelos_panos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134236 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Πάνο, ο ενιαίος είναι 80 τμ, ή όλο το σπίτι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ