Βοηθεια επιλογης-συμβουλης για ενεργειακο τζακι

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134182 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Πάνο, δεν έχω καμμία αντίρρηση ούτε λόγο να μη σε πιστέψω. Ειδικά αφού δεν έχω δει Lotus, Saey, Rais από κοντά, είτε στατικά, είτε αναμμένα.

Παρόλα αυτά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλες αυτές οι εταιρείες που κάνουν μικρές εστίες και κασσέτες (μαζί τους και η Nordpeis) βασικά δε φτιάχνουν τζάκια, αλλά ΤΖΑΚΟΣΟΜΠΕΣ, για να μην πω ΣΟΜΠΕΣ.

Και τι εννοώ για να μην παρεξηγηθώ: Κατά κύριο λόγο λοιπόν συναντάμε σε αυτές τις κορυφαίες εταιρείες: α) Μικρό θάλαμο καύσης, β) ανοιγόμενη πόρτα, γ) επένδυση με πυρίμαχο υλικό (βερμικουλίτη, shammot, thermitte, κλπ., δ) τεράστια κόφτρα, ε) συνήθως είναι τύπου foyer, στ) έχουν πολύ μεγάλη ακτινοβολία λόγω εσωτερικής επένδυσης, ζ) κάποιες είναι "συνεχούς" καύσης.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, πολύ καλό έλεγχο της καύσης, μικρή ισχύ, χαμηλή κατανάλωση, μεγάλο βαθμό απόδοσης, συνεχή (για πολλές ώρες) καύση, κ.α.

Είναι πολύ δύσκολο πιστεύω, για να μην πω ακατόρθωτο, να κατασκευαστεί ΤΖΑΚΙ με μεγάλο θάλαμο καύσης, μεγάλη ισχύ, συρόμενη πόρτα, αερόθερμο, που να είναι δηλαδή ΤΖΑΚΙ (να μπορείς π.χ. να το καις και με ανοιχτή την πόρτα όποτε το θελήσεις έτσι για το "χάζι"), που να είναι κατά βάση τζάκι, αλλά να έχει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα μιας ΤΖΑΚΟΣΟΜΠΑΣ.

Οι Στέλιος1 και Stavrax Που είναι και ειδικοί, ίσως μπορούν να με διορθώσουν. Τελικά, η αγορά έχει προϊόντα με δάφορα χαρακτηριστικά. Το θέμα είναι να καταλάβει κανείς τι πραγματικά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, και να μπορέσει να το συνδυάσει με αυτό που ΘΕΛΕΙ, και αυτό που μπορεί να ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Φιλικά, Γιώργος.

Υ.Γ. Για παράδειγμα, εγώ έχω ένα καλά μονωμένο σπίτι, με ενδοδαπέδια και Α/Θ. Φέτος από 17/11/13 έως 31/3/14, για 190 m2, 21o/24h, κατανάλωσα 2400 kWh = 18.1 kWh/d. Πολύ οικονομικά δηλαδή. Τζάκι όμως ήθελα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Έπρεπε λοιπόν να αγοράσω ΌΧΙ αερόθερμο 18kW (ελληνικό που δεν είχε τελικά την επιθυμητή ποιότητα), αλλά μια μικρότερη εστία, π.χ Nordpeis Ν27/Ν30 αφού ήθελα συρόμενη πόρτα, foyer όμως, χωρίς μοτέρ να μου παίρνει τα αυτιά. Έτσι, όποτε το άναβα, θα λειτουργούσε σαν ελβετικό ρολόϊ μιας και έχω κόλλημα με αυτό το θέμα. Αλλά...." δεν ήξερα..... δε ρώταγα ? .... "
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134183 από trelos_panos
Γιώργο νομίζω δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι!Μακάρι να σκεφτόμασταν όλοι έτσι!
Όσον αφορά τα τζάκια αυτά...εν μέρει έχεις δίκιο......απλά από τη στιγμή που έχουν πολύ μικρή κατανάλωση δε θέλουν και μεγαλύτερο χώρο καύσης για περισσότερα ξύλα :) Τα Kw δε παίζουν το βασικό ρόλο πόσο μάλλον σε τέτοιες εστίες λόγω της διαφορετικότητας τους από τις υπόλοιπες.Επίσης,πλέον θεωρώ ότι τα Kw είναι για τους εμπόρους.Είμαι τεχνικός και στο λέω αυτό για τα kw.(όχι τζακιών).
Όπως έγραψα πιο πάνω....δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι στο ποστ σου! +1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134186 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
εσύ κύριε Πάνο έχεις δει την κατανάλωση σε αντίστοιχο τζάκι της kratki και τα λες όλα αυτά ??
και για να καταλάβω σε τι μπόρεσες να συγκρίνεις ενα χαλύβδινο τζάκι που έχει εκπομπή θερμοκρασίας 500-600 βαθμούς απο το τζάμι και 170-180 στην πλάτη του με ενα μαντεμένιο που έχει είτε απο το τζάμι είτε απο την πλάτη του 400 βαθμούς ???
εκτός αν όντως μπόρεσες να το συγκρίνεις με αντίστοιχο χαλύβδινο της kratki !!
όσο αφορά την κατανάλωση που αναφέρθηκες (και υπάρχουν άτομα εδω μέσα στο φόρουμ που το είδαν) στην infacoma αντιπρόσωποι απο μερικές εταιρίες που προανέφερες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως γίνεται το χαλύβδινο συσσώρευσης της kratki να καίει 14 κιλά ξύλα στις 12 ώρες της έκθεσης ......και ζητούσαν οταν κάνουμε τα επόμενα σεμινάρια να τους καλέσουμε .
το ότι πληρώσατε κάποιο τζάκι δεν ξέρω και εγω πόσα χρήματα δεν πάει να πει οτι είναι και διαστημόπλοιο ....δείτε αντίστοιχα τζάκια με αυτά που προαναφέρατε στην www.lokatherm.com την είχα δει στην έκθεση στην Γερμανία ποίο παχιά λαμαρίνα και κεραμικά 40-50 κιλά ποιο βαριά ....καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις ...λιγότερο μονοξείδιο και στο 1/3 των χρημάτων !!!Δεν συγκρίνονται όμως έτσι ?? το ένα απο Δανία το άλλο απο Σλοβενία !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134201 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δημήτρη, μπορείς σε παρακαλώ να ελέγξεις το site

www.lokatherm.com ???

Είναι σωστό?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134208 από Στελιος1
Η εξισωση- αξια αποκτησης και αξια χρησης φαινεται απλη αλλα τελικα δεν ειναι.. Δεν αρκει οικονομολογος μονο, θελει και ψυχιατρο και κοινωνιολογο (και δεν ξερω τι αλλο) για να λυθει.
Προσωπικα θα αγοραζα τζακι απο Πολωνο πχ κ οχι απο Ελβετο. Και ρολοι ακομα κ αν εκαναν τα ιδια λεφτα θα αγοραζα Κεσιο.
Αλλαζω θεμα.. Ακομα τζακι με μονο ανοιγομενη πορτα δεν εχω κανει οσο κ αν το επεδιωξα (αληθεια λεω, το προτεινα αρκετες φορες αλλα δεν βρηκα πελατη να δεχθει), ηθελα να φτιαξω τετοιο κυριως για να σφραγισω ευκολα πορτα. Ακομα και με τ ψηφιακο θερμοστατη ειχα προβλημα, κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ πελατης μου (η σχεδον κανενας) δεν ασχοληθηκε ΠΟΤΕ να τον μαθει. Σιγουρα ομως κανενας μα κανενας δεν ασχοληθηκε με τ ρυθμιση τ κλαπε. Και στ αληθεια αναρωτιεμαι, ποιοι μαζευτηκατε εδω μεσα? Δεν ειναι ετσι ο κοσμος σαν εσας. Ρε παιδια αληθεια σας λεω, ολοι μου λενε ρυθμισε τα οπως ''πρεπει'' εσυ κ ολα καλα!??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134209 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
λάθος το είχα βάλει κύριε Γιώργο...... www.lokaterm.com ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ