Τελικά σε ενεργειακό τζάκι ψηνουμε ή οχι?

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123984 από vag1234
Βάλε έναν ξυλολέβητα για να ζεσταθείς και ένα τζάκι για να ψήσεις..

Τζάκι που και να ψήνει και να ζεσταίνεσαι το θεωρώ λίγο ουτοπία.. :)

Έβαλα λέβητα βιομάζας για να ζεσταίνομαι και θα εγκαταστήσω κάποια στιγμή τζάκι (ακόμα και ανοικτού τύπου) για την θαλπωρή και για να ψήνω κανένα λουκάνικο (όταν έχω χρόνο και όρεξη όμως) :)

Προσωπική άποψη τα παραπάνω...

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123991 από Nasikas
(Ευχαριστω Στέργιο- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ- ανεβα Βασιλίτσα ρε)

ΟΚ- ψηστε στα τζάκια σας.
Αλλά αν θελετε, ακουστε και ανθρώπους (γενεες και γενεες) που αποτρέπουν- που έχουν καεί τα σπίτια τους.

Στελνω e-mail σε Palazzetti.

Chi commento:
<<I focolari Palazzetti sono dotati di camere di combustione particolarmente ampie e di portine a scomparsa totale, cioè che si aprono completamente e non si fermano a metà. Queste caratteristiche consentono un facile utilizzo del caminetto per cucinare alla piastra o alla griglia. Non a caso l'azienda completa i suoi focolari con tutta una serie di accessori proprio per la cottura sul fuoco.>>

Dare una garanzia che non si accende il camino?


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Gdevil

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123993 από Nasikas

tdm900twin έγραψε:

PRIMUS 45 έγραψε: IT IS NOT POSSIBLE TO COOK WITH CLOSED FIREPLACES
Palazzetti fireplaces come equipped with combustion chambers that are especially large and completely disappearing doors, that open completely and do not stop half-way. These characteristics make it easy to use the fireplace to cook using plates or grills. For this reason fireplaces manufactured by this company always include a complete set of accessories for cooking with fire.
Και σε ελεύθερη μετάφραση τις GOOGLE
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΖΑΚΙΑ
Palazzetti τζάκια έρχονται εξοπλισμένα με θαλάμους καύσης, που είναι ιδιαίτερα μεγάλα και πλήρως εξαφανίζεται πόρτες, που ανοίγουν εντελώς και δεν σταματούν στα μισά του δρόμου. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν πολύ εύκολη τη χρήση του τζακιού για να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας πλάκες ή σχάρες. Για το λόγο αυτό, τζάκια που κατασκευάζονται από την εταιρεία αυτή περιλαμβάνει πάντα ένα πλήρες σετ εξαρτημάτων για το μαγείρεμα με τη φωτιά.
Καλά θα είναι να ΨΗΣΕΙΣ και όχι να ΨΗΘΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά από ποιον θα ζητάς ευθύνες ?


Εξηγεις λιγο καλυτερα τι εννοεις;
Να ψηνουμε ή οχι;

Η Παλατσετι λεει (προκειμενου να πουλήσει) ότι έχει μεγαλους χωρους και πόρτα που εξαφανίζεται, οποτε μπορείς να μαγειρευεις κιόλας..
True or false ειναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΝΕΙΣ.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123996 από Gdevil
Όποιος θέλει να ψήσει στο τζάκι του ας δει μία καμινάδα από μπάρμπεκιου.
Τουλάχιστον 3 εκατοστά λαρδί έχουν γύρω γύρω.
Δεν είναι τίποτα...
Βρείτε ένα φίλο που έχει μπάρμπεκιου και πάρτε ένα μαχαίρι και ξύστε να δείτε που θα βρείτε καμινάδα....

Και τώρα φανταστείτε αυτό το λαρδί να ανέβει στους 200 ή στους 300 ή στους 400 βαθμούς που έπιασα εγώ προχτές στο τζάκι μου....
Έ ρε φλόγα που έχει να βγεί.....

ΥΓ
@Nasikas
αν και δεν έχω ιδέα από ιταλικά αντιλαμβάνομαι αυτά τα bold που έγραψες και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για την άμμεση αντίδρασή σου...
Αναμένουμε απάντηση.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123997 από Stavrax
Η παλατσετι όπως το καταλαβαίνω από το λινκ γράφει ότι το να μην ψήνουμε σε κλειστό τζάκι είναι λάθος και γι αυτό έχει και ένα πλήρες σετ μαγειρέματος που το πουλάει πακέτο με τις εστίες :evil:

Ααα, και ο Νέρωνας Ιταλός ήτανε.
Μήπως στην παλατσέτι τους αρέσει η άρπα και το γράψιμο στίχων ενά παρακολουθούν την θαλπωρή της καιόμενης καμινάδας?
:sick:


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #123999 από Nasikas
ΨΗΣΤΕ ΑΦΟΒΑ
Μάλλον κανω λάθος.
Παρασυρμένος απο το γεγονός ότι μεγάλωσα σε ορεινο χωριο με ενα τσεκουρι και ενα μουλάρι- και με σπίτια με ξυλινα πατωματα και δοκάρια και εχω δει πολλά σπιτια να καιγονται (του παππού μου).
Και παρασυρμένος απο το γεγονός ότι μικρος το χαρτζιλικι μου ήταν ο καθαρισμός καμινάδων, μεχρι να γινω 40 κιλά, (οποτε δεν μας αφηνανε να ανεβουμε στις στεγες με πλάκες πινακατες.)

Καληνυχτα με οδηγιες.....
ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ. (βαλάντης στάϊλ)
1. Καλύπτουμε την είσοδο του τζακιού με εφημερίδες κλπ.
2. Κλέβουμε έναν ΑΣΠΡΟ κόκκορα απο τον πιο πλούσιο συγχωριανό.
3. Ανεβαίνουμε στην σκεπή και βγάζουμε το καπέλο της καμινάδας (ή ένα τούβλο για κλειστες καμινάδες)
4. Δένουμε τα 2 πόδια του κόκκορα με ένα μακρύ σκοινί.
5. Τον κατεβάζουμε σιγά σιγά προς τα κάτω μεχρι να φτάσει στο τζάκι κάτω. Φροντίζουμε να παίζουμε απότομα το σκοινί για να κάνει πιο ζωηρά τα φτερουγίσματα που θα καθαρίσουν τα τοιχώματα της καμινάδας.
6. Τον ανεβάζουμε γρήγορα και τον βάζουμε να πάρει 30-40 ανάσες
7. Επαναλαμβάνουμε δις
8. Πηγαίνουμε στο σπίτι του πλουσιου συγχωριανού και του λέμε ότι βρήκαμε αυτόν τον μαύρο πια κόκκορα και ...ρωτάμε αν είναι δικός του.
9. Ο συγχωριανός λέει ότι δεν είναι δικός του. Εκείνος έχασε έναν άσπρο κόκκορα.
10. Βάλτε γρήγορα τον κόκκορα στην κατσαρόλα, πριν περάσει η αιθάλη στο αίμα και το μυικό σύστημα. Αλλά πεταξτε τα σπλάχνα.

Απολαύστε τον με μπρούσκο κρασί δίπλα σε ένα τζάκι με πεντακάθαρη καμινάδα.

(Αν είναι καλοκαίρι, προτιμείστε φρέσκιες μπάμιες, Χειμώνα ας είναι και κατεψυγμένες.)


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ