Συζήτηση για ενεργειακή εστία kratki σε δωμάτιο.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120451 από mastoras
Με βάλατε σε μεγάλες σκέψεις......με ζορίσατε. :dry:

Βασικά τώρα η καμινάδα εξυπηρετεί τον ξυλολέβητα που βρίσκεται έξωθεν της κατοικίας. Αρχική μου σκέψη ήταν να την αφήσω ως έχει, να ανοίξω την τρύπα να χώσω και την καμινάδα του τζακιού, και το βράδυ....αφού σβήσει ο ξυλολέβητας να άναβα το τζάκι.

Ετσι με βολεύει κουφέτο. :)

Απο την άλλη την μεριά για "σωστή δουλειά" θα πρέπει να ξηλωθούν όλα και να περαστούν καινούργιες και ανεξάρτητες καμινάδες για ξυλολέβητα και τζάκι...αλλά ο κουμπαράς έχει στεγνώσει προ 3ετιάς. :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120880 από mastoras
Μια ερώτηση:

Γιατί θα πρέπει να περάσει νέα καμινάδα μεταλλική μέσα από την χτιστή, αφού υπάρχει και εσωτερικά τετράγωνη αμιάντου ?

Η χτιστή καμινάδα επάνω στην στέγη, δεν γίνεται να γκρεμιστεί, υπάρχουν πολλοί λόγοι, πέρα από το κόστος που ας πούμε μπορούμε να το ξεπεράσουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120885 από Stavrax
Για λόγους ασφαλείας. Τα κλειστά τζάκια έχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες καυσαερίων και έτσι έχουμε και μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαϊάς στην καμινάδα. Γι αυτό και σε όλα τα εγχειρίδια τζακιών γράφει για συγκεκριμένου τύπου καμινάδες. Έτσι κι αλλιώς έχεις τον ξυλολεβητα σε αυτήν την καμινάδα. Το να συνδέσεις επάνω της και το τζάκι και δεν επιτρέπεται σε κανένα μανιουαλ, άλλα και μπορεί να βγάζει καπνό μέσα στο δωμάτιο με κάποιες συνθήκες.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121011 από mastoras
[/quote]

Stavrax έγραψε: Για λόγους ασφαλείας. Τα κλειστά τζάκια έχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες καυσαερίων και έτσι έχουμε και μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαϊάς στην καμινάδα. Γι αυτό και σε όλα τα εγχειρίδια τζακιών γράφει για συγκεκριμένου τύπου καμινάδες. Έτσι κι αλλιώς έχεις τον ξυλολεβητα σε αυτήν την καμινάδα. Το να συνδέσεις επάνω της και το τζάκι και δεν επιτρέπεται σε κανένα μανιουαλ, άλλα και μπορεί να βγάζει καπνό μέσα στο δωμάτιο με κάποιες συνθήκες.


Η φωτιά στην καμινάδα δεν με ενοχλεί....δηλαδή υπάρχει ο αμιάντος, μετά το τούβλο, ότι και να γίνει η φωτιά δεν θα περάσει από αυτά τα 2 σημεία για φτάσει στην ξύλινη την στέγη.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η συναρμογή της μεταλλικής σωλήνας μετά το τζάκι, με την τρύπα στο τούβλο και στην αμιαντοσωλήνα. Οσο καλή δουλειά [στεγανοποίηση και να γίνει] η κακοτεχνία θα υπάρχει, όπως και η προδιάθεση να εισχωρήσει κάποια στιγμή καπνός.

Οπότε όλα δείχνουν ότι πάμε για γενικές κατεδαφίσεις :( :(

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις και οι συμβουλές σας......ζημιάρικες βέβαια, αλλά απολύτως σωστές. :kiss:
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121076 από GeoTa

mastoras έγραψε:
Η φωτιά στην καμινάδα δεν με ενοχλεί....δηλαδή υπάρχει ο αμιάντος, μετά το τούβλο, ότι και να γίνει η φωτιά δεν θα περάσει από αυτά τα 2 σημεία για φτάσει στην ξύλινη την στέγη :kiss:


να σε ενοχλεί. Αν πάρει φωτιά η καμινάδα, κάποια φλεγόμενα κομμάτια θα πετάγονται από το καπέλο. 1 στις 10000 σου λέω εγώ αυτό το φλεγόμενο να πάει κάτω από κεραμίδια την άρπαξες....
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GeoTa.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121578 από mastoras
Έχεις δίκιο Γιώργο....έτσι είναι.

Στην χτεσινή συνάντηση [μελών του energ στην πολλαπλότητα] είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον stavrax ο οποίος παρεπιπτώντος γνωρίζει πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι για το ενεργειακό τζάκι....και σε προέκταση τις καμινάδες τους.

Το μεγάλο πρόβλημα να αποξηλωθεί η παλαιά χτιστή καμινάδα για να περαστεί μια νέα μεταλλική [όπως επιβάλεται] μπορεί λυθεί με το να μην την πειράξουμε καθόλου. :lol:

Πολύ απλά θα τοποθετήσουμε μια νέα καμινάδα σε μία άλλη και διαφορετική θέση, εξωτερικά πλέον από το σπίτι, και όχι εσωτερικά όπως είναι τώρα.....η παλιά. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ