Τοποθέτηση ανιχνευτή μονοξειδίου

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110498 από Diplomatis
Πρόσφατα αγόρασα έναν ανιχνευτή μονοξειδίου μετά από παρότρυνση ενός φίλου, διότι έχω ενεργειακό τζάκι και πάντα υπάρχει ο σχετικός κίνδυνος. Το ερώτημά μου είναι σε πιο σημείο θα πρέπει να τον τοποθετήσω; Πρέπει να μπει κοντά στο τζάκι και συγκεκριμένα κοντα στο σημείο που βγαίνει ο αέρας (το τζάκι είναι φυσικής ροής) ή μπορεί αν μπει οπουδήποτε στο χώρο; πρέπει να μπει ψηλά ή χαμηλά; Δώστε μου τα φώτα σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110501 από PRIMUS 45

Diplomatis έγραψε: Πρόσφατα αγόρασα έναν ανιχνευτή μονοξειδίου μετά από παρότρυνση ενός φίλου, διότι έχω ενεργειακό τζάκι και πάντα υπάρχει ο σχετικός κίνδυνος. Το ερώτημά μου είναι σε πιο σημείο θα πρέπει να τον τοποθετήσω; Πρέπει να μπει κοντά στο τζάκι και συγκεκριμένα κοντα στο σημείο που βγαίνει ο αέρας (το τζάκι είναι φυσικής ροής) ή μπορεί αν μπει οπουδήποτε στο χώρο; πρέπει να μπει ψηλά ή χαμηλά; Δώστε μου τα φώτα σας.

Δεw σε αυτό το site
www.fire.gr/portal/modules.php?name=News&file=print&sid=2520
Και σε αυτο
www.fire.gr/portal


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by PRIMUS 45.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Diplomatis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110518 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Τοποθέτηση ανιχνευτή μονοξειδίου
μακρυα απ το τζακι και κατα προτιμηση χαμηλα σ ενα τραπεζι πχ,,,στο υψος των διακοπτων κλπ


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Diplomatis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110533 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Τοποθέτηση ανιχνευτή μονοξειδίου
Όπως σωστά ειπώθηκε, σε απόσταση τουλάχιστο 2 μέτρων απο το τζάκι και σε ύψος 1,5μέτρο απο το πάτωμα.

Δεν είναι σωστή η τοποθέτηση στο ταβάνι ή κοντά στη φούσκα του τζακιού. Επίσης μην το βάλεις πάνω απο σώμα καλοριφέρ ή σε σημείο που έχεις ρεύμα αέρα (π.χ. λόγω παραθύρου).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110549 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τοποθέτηση ανιχνευτή μονοξειδίου
Ένας πολύ αναλυτικός οδηγός τοποθέτησης ανιχνευτή μονοξειδίου, τον οποίο μετέφρασα είναι ο παρακάτω.

Τοποθέτηση Ανιχνευτή Μονοξειδίου

Υπάρχει μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της καλύτερης θέσης εγκατάστασης ενός ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, η διαδικασία βήμα προς βήμα είναι η εξής:

Διαβάστε όλες αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά. Αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα είναι η μεγαλύτερη αιτία δηλητηρίασης, τότε θα καταλάβετε και πόσες ζωές εξαρτώνται από αυτήν.



Θέσεις Τοποθέτησης

Σπίτια με Επίπεδα

Εάν το σπίτι σας έχει πολλά επίπεδα , όπως υπόγεια και σοφίτες που τυχόν χρησιμοποιούνται, τότε θα πρέπει να τοποθετηθούν ανιχνευτές σε κάθε επίπεδο.
Ο λόγος για αυτό είναι ότι μια επικίνδυνη συσσώρευση αερίου CO υπάρχει η πιθανότητα να είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα μόνο επίπεδο του σπιτιού σας. Το κύριο επίπεδο που περνάτε τη μέρα σας μπορεί να είναι αρκετά ασφαλές, αλλά μπορείτε να πάτε κάτω στο υπόγειο και να λάβετε μια επικίνδυνη δόση μονοξειδίου του άνθρακα, μόνο και μόνο επειδή δεν είχατε έναν ανιχνευτή εκεί.


Κοντά σε Υπνοδωμάτια

Όπως συμβαίνει και με τους ανιχνευτές καπνού, θέλετε ο ανιχνευτής σας να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας αν κάτι πάει στραβά. Αυτό σημαίνει ότι το πιο σημαντικό μέρος είναι κοντά στα υπνοδωμάτια σας.
Συνιστάται να έχετε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα μέσα σε 5 μέτρα από κάθε πόρτα υπνοδωματίου. Τα 3 μέτρα είναι ακόμα καλύτερα αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερους ανιχνευτές. Αν δύο πόρτες υπνοδωματίου είναι 10 μέτρα μακρυά ή λιγότερο τοποθετήστε έναν στο μέσο της απόστασης. Εάν είναι περισσότερο από 10 μέτρα μακρυά θα χρειαστούν περισσότεροι του ενός ανιχνευτές.


Σπίτια με κλειστό γκαράζ

Εάν έχετε ένα κλειστό γκαράζ που συνδέεται άμεσα με το σπίτι, τότε θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε έναν ανιχνευτή μέσα σε 3 μέτρα από την εσωτερική πόρτα του γκαράζ σας. Εάν ένα όχημα με κινητήρα έχει μείνει αναμμένο στο γκαράζ, τότε ένα επικίνδυνο επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί γρήγορα να δημιουργηθεί μέσα στο σπίτι σας. Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε έναν ανιχνευτή σε κάθε δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γκαράζ σας.


Σωστό ύψος τοποθέτησης

Το ειδικό βάρος του μονοξειδίου του άνθρακα είναι 0,9657 (με τον κανονικό αέρα να είναι 1,0), αυτό σημαίνει ότι επειδή είναι ελαφρύτερο από το κανονικό αέρα θα συγκεντρώνεται ψηλά και προς το ανώτατο όριο. Ωστόσο, όταν μια συσσώρευση επικίνδυνων επιπέδων του μονοξειδίου λαμβάνει χώρα, σχεδόν πάντα οφείλεται σε μια πηγή θερμότητας που δεν καίει το καύσιμο του σωστά (εκτός των καυσαερίων των αυτοκινήτων που είναι μια εξαίρεση). Τότε ο θερμός αέρας μπορεί να σχηματίζει ένα στρώμα κοντά στο ταβάνι σας, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την σωστή ανίχνευση όταν η τοποθέτηση του είναι στο ταβάνι.
Για το λόγο αυτό, προτείνεται ότι το καλύτερο είναι να τοποθετείτε τους ανιχνευτές σας στους κάθετους τοίχους και τουλάχιστον μισό μέτρο κάτω από το ύψος της οροφής. Εάν ο ανιχνευτής σας έχει μια ψηφιακή οθόνη ενδείξεων, τότε συνιστάται η τοποθέτησή του περίπου στο ύψος των ματιών , ώστε να μπορείτε να τον διαβάσετε εύκολα. Αν έχετε κάποιο δοκάρι ή άλλη δομή που είναι τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της οροφής, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανιχνευτή μονοξειδίου σας επάνω σε αυτό και κοιτώντας προς τα κάτω.


Σημεία που πρέπει να αποφεύγονται

Το πιο σημαντικό για να αποφύγετε ψευδής συναγερμούς είναι το να τοποθετήσετε τους ανιχνευτές σας τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά από οποιαδήποτε εστία καύσης ορυκτών ή στερεών καυσίμων όπως:

Κουζίνες Γκαζιού
Καμίνια
τζάκια
Σόμπες
Λέβητες

Οι ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα είναι σχεδιασμένοι για να λειτουργούν εντός ορισμένων ορίων ανοχής θερμοκρασίας και υγρασίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση ανιχνευτών σε χώρους, όπως:

Μπάνια
Σε σημεία που τους χτυπάει άμεσα το ηλιακό φως
Κοντά σε συσκευές που παράγουν θερμότητα

Άλλες θέσεις που πρέπει να αποφευχθεί η τοποθέτηση περιλαμβάνουν:

Οπουδήποτε μπορούν να τους φτάσουν παιδιά.
Κοντά σε παράθυρα ή οπουδήποτε αλλού που θα μπορούσε να υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα αέρα.
Πίσω από κουρτίνες ή κάποιο άλλο αντικειμένο που εμποδίζει την σωστή μέτρηση.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Stavrax.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa, Diplomatis, tas, glf, THEOJJ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ