Έρευνα για μικρή αλλά αποδοτική κασέτα

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108225 από Herodes
Καλησπέρα σε Όλους.

Ενδιαφέρομαι να μετατρέψω το ανοικτό τζάκι του σπιτιού μου σε ενεργειακό.
Το σπίτι που θέλω να ζεστάνω είναι περί τα 90μ2 σχετικά «μαζεμένα» (χωρίς μακριούς διαδρόμους και πολλούς ενδιάμεσους τοίχους). Το δε διαμέρισμα είναι σχετικά καινούργιο με καλές μονώσεις αλλά και κουφώματα.
Το υπάρχον (προκάτ) τζάκι μου είναι μικρό στις διαστάσεις (70χ50χ50).
Ως εκ τούτου ψάχνω για μια μικρή αλλά αποδοτική κασέτα.

Το ζητούμενο για μένα είναι χωρίς να έχω μερεμέτια (όχι αεραγωγούς προς τα δωμάτια, όχι νέες γυψοσανίδες, βαψίματα, πλακάκια, σοβατεπιά κλπ) να βάλω μια κασέτα που να θερμαίνει τον χώρο μου, να μην μυρίζει και να μην κάνει (πολύ) θόρυβο, στο μικρότερο δυνατό κόστος.

Αρχικά έκανα έρευνα διερεύνησης κόστους από το internet ώστε να βρω σε τι τιμές μπορώ να βρω ένα «μέσο» ενεργειακό τζάκι (κασέτα) για την περίπτωσή μου.
Διαπίστωσα πως από 500 – 1500€ βρίσκεις το πλήθος των προσφορών. Οπότε με περίπου 1000€ θεώρησα πως θα βρω αξιοπρεπέστατη συσκευή, συνεπώς με 1500-2000€ θα έκανα μια χαρά την δουλειά μου.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μόλις ξεκίνησα να ζητάω προσφορές από τους πωλητές και εγκαταστάτες των συσκευών αυτών.
Οι περισσότεροι μου έλεγαν πως στις διαστάσεις του τζακιού μου (70x50x50) και χωρίς (χονδρό) μερεμέτι δεν θα ζεστάνω τον χώρο μου, δοσμένο πως στις διαστάσεις αυτές τα ένθετα ενεργειακά τζάκια δεν είναι αρκετά αποδοτικά.
Στην περίπτωση αυτή μου προτάθηκε να γκρεμίσω το υπάρχον τζάκι (και την φούσκα) και να βάλω νέο …. με αρκετό κόστος αλλά και μερεμέτια που θέλω να αποφύγω.
Οπότε και συνέχισα το ψάξιμο θεωρώντας πως αν είναι να έδινα 2000€ και να μην έκανα δουλειά ή δίνοντας 3000€++ και να μου έμεναν και μερεμέτια δεν ήταν αυτό που ήθελα.
Στο ψάξιμο βρήκα το τζάκι jolly mec το οποίο από ότι μου είπανε είναι πολύ υψηλής απόδοσης παρά το μικρό του μέγεθος και θα μου κάνει τη δουλειά μου χωρίς μερεμέτια και ταλαιπωρία.
Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι το υπέρογκο κόστος (πολύ πάνω από 3000) της συσκευής μαζί με την εγκατάσταση.
Η βασική ερώτηση είναι: αξίζει αυτή η "επένδυση"; Η απόδοση είναι αυτή που πραγματικά λέει ο κατασκευαστής (18kw) ή είναι παραπλήσια με των φθηνότερων κασετών άλλων κατασκευαστών;
Υπάρχει περίπτωση να δώσω τα λεφτά αυτά (>3κ) και η απόδοση να είναι αντίστοιχη με αυτή φθηνότερων κασετών;
Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει jolly mec (και αν ναι από ποια εταιρία εγκατάστασης) να μου πει εντυπώσεις;
Γνωρίζεται μήπως φθηνότερη αξιόπιστη εναλλακτική (σε κασέτα) να μου προτείνεται που να θερμαίνει τον χώρο μου;

Ευχαριστώ πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108235 από ragavelas
Αυτη η κασέτα χωράει. Την ίδια έχω και εγώ αλλά 5 πόντους πιο ψιλή. Αποδοτική είναι εάν τοποθετηθεί σωστά. Απο μερεμέτι σίγουρα χρειάζεται να ανοιχτεί η φούσκα και να γίνει σωστά η σύνδεση της καινούργιας με την παλιά καμινάδα και σίγουρα πρέπει να παίρνει αέρα απο κάτω καθώς θα δεις ότι απο κάτω υπάρχει τρύπα παραλληλόγραμμη η οποία οδηγεί αέρα στην πλάτη της εστίας και εν συνεχεία τον πετάει από μπροστά. Εάν δεν αναπνέει απο κει τότε η απόδοση πέφτει κατακόρυφα καθότι ο αέρας ο ζεστός που βγάζει είναι ελάχιστος (κακή εγκατάσταση μου κάνανε αρχικά και ήμουν έτοιμος να την πετάξω αλλά τελικά τα ξήλωσα όλα και τα εφτιαξα σωστά). Υπάρχουν από μπροστά γρίλιες για να ρουφάει αέρα αλλά από ότι διαπίστωσα δεν αρκούν (αρχικά η δική μου δεν έπαιρνε αέρα απο κάτω και κατά συνέπεια δεν φυσούσε και αρκετό αέρα από πάνω). Για αυτό και ο κατασκευαστής λέει ότι χρειάζεται παροχή εξωτερικού αέρα με Φ125 σωλήνα.
Όσον αφορά την jolly mec αν δεις εδώ ο συμφορουμίτης δηλώνει ευχαριστημένος. Βέβαια το κόστος είναι υψηλό.
Για το θόρυβο που λες, όλα είναι σχετικά. Άλλους τους ενοχλεί άλλους όχι. Πρέπει να δεις/ακούσεις κάποια κασέτα να λειτουργεί για να βγάλεις μόνο σου συμπέρασμα.
Το βασικό είναι, όπως έχει ξαναγραφτεί, να γίνει σωστά η εγκατάσταση. Οσο καλό και αν είναι ένα τζάκι αν δεν τοποθετηθεί σωστά δουλειά δεν κάνει. Το καλύτερο βέβαια (όπως επίσης έχει ξαναγραφτεί) είναι να βάλεις ένα foyer. Apla ua πρεπει να γκρεμίσεις αυτό που έχεις. Αλλά δεν θα μπλέκεις μετά με ανεμιστήρες και θορύβους. Φυσική ροή θα έχεις και ίσως αργεί λιγακι σε σχέση με μια κασέτα ισης ισχύος να ζεστάνει αλλά και θορύβους δεν θα έχεις, και από ρεύμα δεν θα εξαρτάσαι (σε περίπτωση διακοπής μπορεί να κυνδυνέψει η κασέτα να πάθει τίποτα από υπερθέρμανση) και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108264 από Στελιος1
Αμα δε σπασεις αυγα ομελετα δεν τρως.. Δινεις μεγαλη εμφαση στο να μην εχεις μερεμετια στο σπιτι, οσο επιμενεις σε αυτο τοσο θα υποχωρησεις στα αλλα.
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108266 από Stavrax
Αν έχεις όρεξη κάτσε και διάβασε αυτό το θέμα. Πολύ φθηνή και θα κάνει δουλειά. Δεν είναι κασέτα, αλλά φουαγιέ. Ούτε φουρφούρια ούτε τίποτα, μόνο με φυσική ροή και μπαίνει με ψιλομερεμέτια. Ο Κώστας την πέρασε DIY και απολαμβάνει την ζέστη της. Αυτή τη στιγμή κοστίζει 400 ευρώ. Οι διαστάσεις της σε βολεύουν.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Stavrax.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108280 από rivol
Μιας και είμαι εγώ αυτός που τοποθέτησα πέρσι την Jolly Mec θα σου έλεγα αν είσαι λάτρης του τζακιού όπως είμαι εγώ προχώρα άφοβα, η κασέτα είναι πραγματικά δυνατή και το βεντιλατέρ των 620 m³/h μέχρι την πέμπτη σκάλα ακούγεται όσο και ένα κλιματιστικό.

Τώρα αν αποφασίσεις να κάνεις μερεμέτια, ένα foyer με φυσική ροή θα ήταν ότι καλύτερο και σίγουρα ποιο οικονομικό.

Αν δεν είσαι λάτρης του τζακιού και το κάνεις απλά για να ζεσταθείς νομίζω ότι με 3600 € μπορείς να βρεις και σόμπα πέλλετ (ακόμα και υδραυλική) που έχει λιγότερη ενασχόληση σε σχέση με το τζάκι.

Και τέλος αν ήταν να ξαναμπώ σε αυτήν την διαδικασία θα επέλεγα ένα τζάκι καλοριφέρ B)

Αλέξης

Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by rivol.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108296 από aggelost
Γεια σου φιλε η γνωμη μου ειναι αμα ειναι να χαλασεις 3500 ειναι βλακεια να βαλεις κασετα . Εαν θες κατι οικονομικο δες nordika salgueda romotop η jolly ειναι πολυ καλη την ειδα και εγω αλλα 3500 δεν τους εδεινα με τιποτα χαλασα 2700 και εβαλα τζακι ολα θελουν ψαξιμο εγω εψαξα 8 μηνες πηγα σε εκθεσης ακουσα παρα πολλα.Βεβαια ο καθενας εχει την γνωμη του καλο κουραγιο....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.066 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ