Αυτό είναι το σπίτι μου. Ποιο είναι το τζάκι μου;

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105725 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
καλημέρα!καταρχήν σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια .επίσης συγνώμη που δεν απαντάω στα θέματα σας αυτόν τον καιρό αλλά μετακομίζουμε το κατάστημα μας και κάθομαι μέχρι αργά το βράδυ στη δουλεία!!
όσο αφορά το τζάκι που θέλετε να βάλετε και τις αποστάσεις που πρέπει να καλύψετε τα 2 και τα 4 μέτρα αντίστοιχα ,εάν βάλετε έναν διανομέα πάνω απο το zuzia π.χ και οι σωλήνες μεταφοράς της θερμοκρασίας είναι αντοχής δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να στείλετε με φυσική ροή σε αυτές τις αποστάσεις .έχω στείλει μέχρι και 5 μέτρα .όσο αφορά το ιζολ το 2,5 με το 3 έχει διαφορά .είδη το 3 είναι κατά την γνώμη μου λίγο για μετά τις 8 ώρες καψίματος του τζακιού .
Επίσης σε αυτό το σπίτι δε θα φοβόμουν να του βάλω και ενα maja 12 kw .
Όσο αφορά το σχέδιο που έκατσε και έφτιαξε ο Σταύρος απλά τρομερό .είσαι απίστευτος!!!αλλά δεν θα δούλευε σωστά με το συγκεκριμένο τρόπο γιατί έτσι δημιουργείς 3 εξόδους στο ίδιο ύψος με ακανόνιστη ροή αέρα .για αυτό πρέπει να μπει ο διανομέας ο οποίος θα επιτρέψει την ίδια ροή -ταχύτητα και προς τα 2 αλλά και προς τα 4 μέτρα .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105750 από petergi1
Ναι οντως τα σχεδια του stavrax ειναι φοβερα και δεν το πιστευω οτι τα εκανε απλα για μενα.Αρα με εναν διανομεα διανομεα θα κανω ακριβωες την δουλεια που ζηταω?Το maja12kw κανει για 350κμ σπιτι?Ειναι ψιλοταβανο και φοβαμαι μη δεν με καλυψει γι αυτο ελεγα για το zuzia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105752 από Stavrax
Δημήτρη, αν μπει αυτός ο διανομέας με κάλυψη διπλό πάπλωμα κεραμοβάμβακα, αντί για ιζολ, είμαστε καλυμμένοι ή δεν αρκεί;


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105774 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
τα 12 kw είναι η πιστοποίηση που έχει πάρει το τζάκι με 2,5 κιλά ξύλα αν θυμάμαι καλά .αν του βάλεις παραπάνω θα σου δώσει και παραπάνω kw .όλα εξαρτώνται όμως και απο τις ώρες που θα το καις .δηλαδή αν το καις από 10 έως 12 ώρες την ημέρα νομίζω οτι θα ήταν αρκετό .αν σκοπεύεις για λιγότερες ώρες τότε ναι να πας στα 16 kw .
Σταύρο αυτό που λες δεν το έχω δοκιμάσει υποθέτω όμως με σάντουιτς στον κεραμοβάμβακα όπως λες και αφήνοντας στην ουσία μόνο τον εναλλάκτη να βγάζει θερμοκρασία στην φούσκα τότε ίσως να κάναμε δουλειά και μόνο με πετροβάμβακα στην φούσκα !!!!
μια δοκιμή θα μας λύσει όλες τις απορίες ......!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105811 από Stavrax

petergi1 έγραψε: 1)Το kratki τελικα καιει η δεν καιει σχεδον το διπλασιο απο το invicta ?
H kratki δίνει απόδοση 70% και η invicta 72,5% σε πραγματικές συνθήκες και όχι εργαστηριακές να υπολογίζεις κάτι λιγότερο, στα συν για τις kratki το κλαπέ που είναι στάνταρ και μειώνει το "τράβηγμα" της φωτιάς από την καμινάδα, με συνέπεια την μεγαλύτερη απόδοση καθώς ουσιαστικά η φωτιά τραβάει τον αέρα που χρειάζεται και όχι παραπάνω.
2)O εναλλακτης καυσαεριων της kratki ειναι διαφορετικος απο τον αλλο που εχετε βαλλει στο ινβικτα... πως δουλευει?
Αυτό νομίζω ότι έχει απαντηθεί ήδη στις τελευταίες σελίδες του invicta selenic 700
3)Η παντεντα αυτη με το μοτερακι οχι στο τζακι απο κατω αλλα αναροφησης στις περσιδες οντως δουλευει τοσο καλυτερα ?
Δεν χρειάζονται μοτεράκια, η φυσική ροή αρκεί. Το μοτέρ περσίδας είναι χρήσιμο μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να στείλουμε τον θερμό αέρα σε μεγάλη απόσταση >5m.
4)Στο ινβικτα περνουμε κρυο αερα για την καυση της εστιας αλλα με το μοτερ περνουμε απο μεσα αερα και τον στελνουμε στα τοιχωματα της εστιας για να ζεσταθει και μετα λογω πιεσης παει στις περσιδες σωστα δεν εχω καταλαβει ?
Οχι! Αν βάλουμε ένα μοτέρ να φυσάει ανεξέλεγκτα στο εσωτερικό του θερμοθάλαμου τότε από σημεία όπως η μετόπη αντί να τραβάει αέρα θα φυσάει με συνέπεια να μην λειτουργεί τίποτα σωστά. Μόνο με μεταλλικό θάλαμο μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο αλλά θέλει πολύ καλό σχεδιασμό και σωστό μάστορα με μεγάλη εμπειρία για να το κατασκευάσει.
5)Αξιζει η παντεντα της kratki η πρεπει να γινει τοσο σωστη εγκατασταση που δεν θα βρω συνεργειο να μου την κανει εδω στην Πατρα μιας και μονο ο κυριος Φιλλιποπουλος την ηξερε απο εδω μεσα και την ειπε και σε σας?
Δεν είναι καμία ιδιαίτερη πατέντα, είναι μια τυπική εγκατάσταση foyer με καλής ποιότητας μονωτικά και μικρή διαφοροποίηση των εισόδων-εξόδων του αέρα θέρμανσης.
6)Τελικα η διαφορα των 2 σε Αποδοση για την περιπτωση μου μηπως ειναι πολυ μικρη της ταξης του 5-10% και να παω στο σιγουρο ινβικτα να γλυτωσω και τα 200ευρω επιπλεον ? Περιμενω απαντησεις απο ολους αλλα και απο εσενα φιλε stavrax που ηδη με εχεις βοηθησει και κατατοπισει αρκετα. Ευχαριστω και συγγνωμη αν κουρασα
Η απόφαση για το τι θα βάλεις είναι αποκλειστικά δική σου. Εγώ απλά σου αναφέρω κάποια στοιχεία που γνωρίζω και μπορώ να τεκμηριώσω.



Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Stavrax.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109099 από petergi1
Εχω καταληξει στα kratki τυπου foyer και συγκεκριμενα στο zuzia 16kw που εχω βρει σε εναν και μονο αντιπροσωπο στην Πατρα στα 870ευρω.Οπως ο ιδιος μου ειπε το παν ειναι η εγκατασταση.Αυριο τον περιμενω να δει το σπιτι και να μου δωσει και την τελικη του προσφορα με την τοποθετηση.Επισης περιμενω τον κυριο Φιλλιπακοπουλο για ενημερωση σε τεχνικους.Τωρα το διλλιμα μου μιας και ειπαμε οτι ειναι αμονωτο στο ταβανι και ειναι ξυλο με 4,2 υψος μηπως να παω στο olivia 18kw για να ειμαι σιγουρος οτι θα με καλυψει?επισης ρε παιδια λετε να εχω θεμα με το ταβανι και το τζακι που ειναι ξυλινο?μη παρουμε καμια φωτια μιας και δεν εχψ καμμια απολυτως εμπειρια με τζακι....βεβαια η καμιναδα θα ειναι εξωτερικη και πανω εχει κεραμιδια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.141 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ