Εξοικονομώ κατ' οίκον και αερόθερμο τζάκι

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96786 από christina
Καλησπέρα παιδιά.Ειμαι στην διαδικασια ενταξης στο πρόγραμμα εξοικονομω κατ'οικον και ενδιαφερομαι για θερμοπροσοψη,ηλιακο θερμοσίφωνα και τζακι.Το ερωτημα μου είναι αν γνωριζετε αν επιδοτειται το αεροθερμο τζακι στο προγραμμα.γνωριζω οτι σιγουρα επιδοτειται το τζακι καλοριφερ αλλα με συμφερει καλυτρερα το αεροθερμο.οποιος εχει πληροφοριες ή γνωση επί του θεματος θα εκτιμουσα την βοηθεια του!!!
ευχαριστω!! :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96798 από LEONAS
Μονο το τζακι θα σε ζεστενει η' εχεις και τιποτα αλλο ??

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96841 από vag1234
από τις ερωτοαπαντήσεις του ypeka:

32. Ερ.: Η τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού «τζάκι –λέβητα» μπορεί να θεωρηθεί επιλέξιμη δαπάνη;

Απ.: Στο κεφάλαιο 3 του Οδηγού εφαρμογής του Προγράμματος προβλέπεται ως παρέμβαση:

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:

Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα ή / και λέβητα με καινούριο σύστημα πετρελαίου ή φυσικού αερίου (κεντρικό ή ατομικό) ή σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, Α.Π.Ε., (π.χ. καυστήρας βιομάζας, αντλίες θερμότητας, ηλιοθερμικά συστήματα, κλπ.) ή σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ). Η εγκατάσταση / αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου στο σύνολό του και του δικτύου διανομής (αυτοματισμοί, κυκλοφορητές, καμινάδα, αντικατάσταση ή μόνωση σωληνώσεων, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για δεξαμενή πετρελαίου και τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστημα, κλπ).
Η τοποθέτηση διατάξεων αυτομάτου ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, όπως χρονοδιακόπτες, αυτοματισμούς αντιστάθμισης ή/και υδραυλικής ισορροπίας για τη ρύθμιση των μερικών φορτίων (τρίοδη ή τετράοδη ηλεκτροβάννα, ρυθμιστές στροφών κυκλοφορητών, κλπ), θερμοστάτες χώρων, θερμοστατικές κεφαλές θερμαντικών σωμάτων, κλπ., συμπεριλαμβανομένων συστημάτων θερμιδομέτρησης για την κατανομή δαπανών θέρμανσης.
Η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης (συλλέκτης, δοχείο αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, κλπ).

Εφόσον ο ενεργειακός επιθεωρητής αποφανθεί ότι η θέρμανση της κατοικίας θα καλύπτεται (συνολικά ή επιμέρους) από σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, Α.Π.Ε., (π.χ. καυστήρας βιομάζας, ενεργειακό τζάκι κλπ, που λειτουργεί με καύση στερεής βιομάζας-ξύλα), οι σχετικές παρεμβάσεις είναι επιλέξιμες. Υπενθυμίζεται ότι για την αποτύπωση των συστημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσης του κτηρίου, εφαρμόζεται η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση (συνδυασμός παρεμβάσεων) για ενεργειακή αναβάθμιση πρέπει να επιτυγχάνει τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο του Προγράμματος: αναβάθμιση κατά μια τουλάχιστον ενεργειακή κατηγορία ή εναλλακτικά η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #98266 από vaggelis.alex1968

christina έγραψε: Καλησπέρα παιδιά.Ειμαι στην διαδικασια ενταξης στο πρόγραμμα εξοικονομω κατ'οικον και ενδιαφερομαι για θερμοπροσοψη,ηλιακο θερμοσίφωνα και τζακι.Το ερωτημα μου είναι αν γνωριζετε αν επιδοτειται το αεροθερμο τζακι στο προγραμμα.γνωριζω οτι σιγουρα επιδοτειται το τζακι καλοριφερ αλλα με συμφερει καλυτρερα το αεροθερμο.οποιος εχει πληροφοριες ή γνωση επί του θεματος θα εκτιμουσα την βοηθεια του!!!
ευχαριστω!! :)

Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις είναι να επισκευτεις έναν ενεργειακό επιθεωριτή, αυτός θα στα εξηγήσει όλα αναλητικά και θα αποφασίσεις εύκολα και γρήγορα.(για το τι επιδοτείτε και τι πρέπει να κάνεις) ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ