Μεγάλη διαφορά τιμής στην αγορά ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96609 από Diplomatis
Παρακολουθώντας την αγορά τζακιού το τελευταίο διάστημα (χωρίς να θέλω να αγοράσω κάτι προς το παρόν) παρακολουθώ μεγάλες διαφορές στη τιμή σε περίπου ίδια μοντέλα. Για παράδειγμα μία ενεργειακή αερόθερμη ίσια εστία 12-16kw περίπου ίδιου βαθμού απόδοσης τη βρίσκεις από 600 (Πολωνικά, Τσέχικα, Ρουμάνικα) έως 3000€ (Ιταλικά, Γαλλικά κ.α).
Αναρωτιέμαι λοιπόν έκτός της εμφάνισης και του design τι άλλο είναι αυτό που κάνει τα ακριβά τζάκια να κοστίζουν τόσο ακριβότερα;
Μήπως λέω οι αποδόσεις στα φθηνά δεν είναι αυτές που λένε;
Μήπως τα φθηνά δεν έχουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις;
Μήπως τα ακριβά έχουν καλύτερης ποιότητας υλικά;
Από την άλλη βλέπω ανθρώπους που έχουν αγοράσει φθηνό τζάκι και είναι υπερευχαριστημένοι. Αλλά και άλλους που έχουν ακριβό και δεν το αλλάζουν με τίποτα.
Το μόνο που εγώ βλέπω με βάση τις συγκρίσεις που έκανα είναι ότι στα ακριβά τζάκια η κατανάλωση (αυτή που λέει η εταιρία) είναι αρκετά μικρότερη.
Θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις τόσο από ερασιτέχνες όσο κι από επαγγελματίες του είδους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96611 από dimlyk
ειναι πολλοι οι παραγοντες που διαμορφωνουν την τιμη ενος προιοντος
ενας απ αυτους ειναι το κοστος σχεδιασης και παραγωγης που εξαρταταιο αμεσα απ το εργατικο κοστος
ενας αλλος ειναι το κοστος διαφημισης ...το κοστος πιστοποιησης (δεν ειναι τοσο σημαντικο απο μονο του )
δημιουργει ομως ενα λειτουργικο κοστος σε ολη την εταιρεια η οποια πρεπει να ειναι πιστοποιημενη και η ιδια .
αλλα το βασικοτερο ειναι η πολιτικη πωλησεων της καθε εταιριας η οποια εχει να κανει και με το κοινο στο οποιο απευθυνεται και η πολιτικη του καθε μεταπωλητη
πχ αν μια ρουμανικη εταιρια βγαλει ενα τζακι με ολα οσα εχουν τα ιταλικα και προσπαθησει να το πουλησει στην ιδια τιμη στην ρουμανια μαλλον την βλεπω να κλεινει σε κανα μηνα και δεν μπορει ευκολα (εφ οσον το προιον δεν ειναι κατι μοναδικο) να στηριχτει μονο σε εξαγωγες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96614 από Stavrax
Οι τιμές παγκοσμίως καθορίζονται από τον νόμο προσφοράς και ζήτησης. Εφόσον η Χ εταιρία βρίσκει αγοραστές για να προωθήσει την παραγωγή της με τιμή 3000 €, για ποιο λόγο να την κατεβάσει στα 600?
Κάποια αλλά στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στον προβληματισμό σου είναι τα εξής:
Από την ενασχόληση μου με το φόρουμ το τελευταίο διάστημα έχω αντιληφθεί μια έντονη τάση υπεράσπισης της επιλογής του καθενός μας, πιστεύοντας ότι το Χ προϊόν είναι η υποβολή του εγώ μας και μας αντιπροσωπεύει.
Ένας ακόμα παράγοντας είναι οι "πονηριές". Πχ ο Χ αντιπρόσωπος ανοίγει λογαριασμό ως "Φουφουτος" και μπαίνει για να μοιραστεί μέσω της ανωνυμίας του τις καταπληκτικές εμπειρίες του χρησιμοποιώντας το τάδε προϊόν.
Ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου που αφιερώνεται από τους συντονιστές και την διαχείριση του φόρουμ, είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να μπορέσουμε κατά το δυνατόν να "προστατεύεται " το κάθε μέλος από τις "πονηριές". Το πλαίσιο λειτουργίας του φόρουμ είναι ακριβώς αυτό και πολλές φορές οι παρεξηγήσεις είναι τελείως άδικες.
Σε ότι διαβάζεις υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγων του ποιος γράφει τι. Συμπεράσματα για την αξία των προϊόντων μπορείς να βγαλεις μόνο μετά από πολύ διάβασμα....σε οποιοδήποτε αυτοκινηστικό φόρουμ έχει υπερασπιστές και της Μαζεράτι αλλά και του Οτομπιάνκι, το βασικό είναι το τι βολεύει εσένα.
Πάντως στην αγορά εστίας τζακιού παίζουν πολλά ρόλο (τιμή, απόδοση, πιστοποίηση, εμφάνιση, υποστήριξη, διάστημα αποσβεσης, ταιριασμα σε υπάρχουσα εγκατάσταση κλπ.). Από την μελέτη του νήματος θα καταλάβεις αρκετά για να βγάλεις άκρη, ως προς την τελική επιλογή σου.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ