Προτάσεις για κλασσικό τζάκι (μη ενεργειακό);

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93858 από kouliko
εχετε προτασεις και τιμες για κανονικο τζακι (οχι ενεργειακο);
γωνιακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93890 από Gdevil
Εάν αποφάσιζα για ανοιχτό τζάκι τότε θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά ένα τζάκι με μεγάλο υψος και μικρό βαθος.
Επίσης από ξύλα οτιδήποτε βγάζει φλόγα (δλδ όχι μεσές)
Το νόημα είναι μεγάλη επιφάνειας φωτιας, άρα μεγάλη ακτινοβολία.
Περισσότερες πληροφορίες, σχέδια και άλλα χρήσιμα εδώ όπου γράφει για τα τζάκια rumford
Είναι πολύ διαφορετικά στην κατασκευή από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν έχουν μεγάλο βάθος ούτε και πλάτος αλλά έχουν ύψος.
Χαρακτηριστική φώτο είναι αυτή πχ



Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93895 από panosf01
Γνωμη μου ειναι να μην βαλεις ανοιχτο τζακι,θα καις τα ξυλα σου τσαμπα και θα κρυωνεις και το σπιτι σου.Αν ψαξεις βρισκεις και φτηνες κλειστες εστιες αν το θεμα ειναι οικονομικο,οι οποιες σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερες και απο το καλυτερο κλασσικο τζακι,σου μιλαω με βαση την εμπειρια μου,εχω δυο κλασσικα τζακια εκ των οποιων το ενα το αναβω συνεχεια.Το τζακι που σου ειπε πριν ο φιλος φαινεται ομορφο,αν και πιστευω οτι λογω του μικρου βαθους θα καπνιζει ευκολα,ειδικα στο αναμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93899 από degeor
@kouliko
Οι τιμές με κάθε επιφύλαξη βέβαια για ανοικτά τζάκια είναι 300 με 400 € μόνο η εστία. Η εστίες είναι προκάτ και κατασκευασμένες εσωτερικά από μαντέμι ή πυρότουβλο, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα από μαντέμι (πιό όμορφο για μένα και μεγαλύτερη απόδοση μεταξύ των δύο + ότι ξαναβάφεται). Θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να έχει είσοδο για εξωτερικό αέρα για την καύση πχ στο χώρο κάτω από το σταχτοδοχείο. Τώρα το τζάκι που προτάθηκε πριν εγώ δεν θα το προτιμούσα διότι δεν θα πρέπει να έχει μεγάλο ύψος και θα πρέπει να έχει μεγάλο βάθος αλλιώς είναι εύκολο στο να καπνίζει και αν είναι πιό φαρδύ παίρνει πιό μακριά ξύλα. Η καμινάδα θέλει μεγάλη προσοχή στη διατομή - ύψος και γενικά στη κατασκευή της (αν είναι δυνατόν κάθετη) πολύ περισσότερο από τα ενεργειακά γιατί το λάθος σημαίνει καπνός μέσα στο χώρο σου. Αν δεν θέλεις να ανέβει το κόστος του κάνεις απλή επένδυση με πυρότουβλο. Σε σχέση με ενεργειακό ισχύουν αυτά που σου είπαν. Αν αποφασίσεις όποιο και να είναι να κάνεις συμφωνία να δώσεις τα χρήματα αφού δοκιμαστεί ότι δεν καπνίζει και μην βάλεις και πληρώσεις επένδυση πριν να δεις ότι δεν καπνίζει την βάζεις και μετά έτσι και αλλιώς δεν παίζει ρόλο στη λειτουργία του είναι μόνο για ομορφιά.

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93902 από alex_nous
Φίλε kouliko βάλε ενεργειακή εστία! Έχει πλέον πιο φτηνές και από ανοιχτές! Στο Leroy Merlin είχε με 250 ευρώ ενεργειακή εστία 11kw επώνυμη και δοκιμασμένη. Είναι κρίμα να δώσεις τα ίδια ίσως και παραπάνω για μια ανοιχτή. Δεν ξέρω τους λόγους που σκέφτεσαι για ανοιχτό πάντως αν είναι το οικονομικό πίστεψέ με πως είναι το ίδιο, άσε που η απόσβεση θα γίνει μέσα σε έναν χειμώνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93908 από Stavrax
Το τζάκι που πρότεινε ο Gdevil αν προσεξετε στην φώτο θα δείτε οπές στο πάτωμα για εισαγωγή φρέσκου αέρα και κάποιες μάλιστα πολύ μπροστά. Αν έχει και κώνο που δημιουργεί vacuum τότε δεν θα έχει πρόβλημα καπνού.
Κι εγώ βέβαια είμαι της άποψης ότι θα κανείς που θα κανείς τα έξοδα, βάλε ένα σωστό ενεργειακό από την αρχή και μην μπλέξεις με ανοιχτό. Με το ανοιχτό αντί να ζεστένεται το σπίτι, θα κρυώνει. Είχα ανοιχτό για δέκα χρονιά και με την αλλαγή σε ενεργειακό άλλαξε τελείως το "κλίμα" του σπιτιού. Ακόμα και στα λίγα φετινά κρύα, είχε πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Δεν εμπαζε από πουθενά και εκμεταλευόταν πολύ καλύτερα την παραγόμενη ζέστη.
Ακόμα η διάφορα στην κατανάλωση ήταν τεράστια. Μόνο αν το θέλεις για διακόσμηση και δεν σκοπεύεις να το ανάβεις, βάλε ανοιχτό.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ