Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83545 από Vasoula

Stavrax έγραψε: Πολύ καλή επιλογή, με ενσωματωμένο θερμοθάλαμο 400αρι βεντιλατέρ και δυνατότητα να καλύψει και τις απώλειες της πόρτας.

Οχι θα σ'αφησω ετσι νομιζεις...

...ερωτησεων συνεχεια αν και θα περασω απο τον αντιπροσωπο να τα δω, αυτο τραβαει εξωτερικο αερα καυσης σωστα; Η δευτερογενης καυση απο που παιρνει αερα απο το χωρο (που δεν το θελω) κι αν ναι μπορω να δωσω κι εκει αποκλειστικα εξωτερικο αερα;

Το βεντιλατερ του παροτι δεν εχει θερμοστατη αλλα ταχυτητες μπορει να ρυθμιστει με εξωτερικο αισθητηρα μου ειπαν, αυτο προφανως τραβα αερα απο το χωρο και μεσω του θερμοθαλαμου του τον βγαζει ζεστο απο καποιες αξοδους 2-4 ποσες εχει τελος παντων, εγω η πονηρη σκεφτηκα μηπως να δημιουργησω δευτερο εξωτερικο θερμοθαλαμο που θα τραβα επισης αποκλειστικα εξωτερικο αερα με πιο μεγαλο βεντιλατερ κι οταν ανοιγει ο εξαερισμος αυτοματα θα παιρνει μπρος ωστε να ριχνει ζεστο αερα στο χωρο;
Οταν δεν δουλευει ο εξαερισμος θα ριχνει παθητικα στο χωρο αερα μονο οταν υπαρχει υποπιεση πχ οταν ανοιγει η πορτα του καταστηματος αρα δεν θα κρυωνει το χωρο ακομη κι αν δεν δουλευει το τζακι.

Ετσι καταργω τις εμφανεις περσιδες στον τοιχο εκατερωθεν του τζακιου που ελεγα να βαλω, φερνω ζεστο αερα στο χωρο οταν δουλευει το τζακι για αναπληρωση του αερα εξαερισμου (οταν δε δουλευει ετσι κι αλλιως ειτε θα εχουμε μεγαλες εξωτερικες θερμοκρασιες ειτε θα ειναι λιγες οι φορες "αναγκης"), απλα φανταζομαι πρεπει να βαλω πολυ μεγαλο βεντιλατερ και στομια με περσιδες ωστε να δημιουργειται σταθερη πιεση στο χωρο σωστα;
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Vasoula.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83590 από dimlyk
εμενα ομολογω οτι με μπερδεψες με τον δευτερο θερμοθαλαμο που θα ζεσταινεις και πιο πολυ αερα :)
και πιο πολυ με μπερδεψες ,,,στο ποιες ειναι οι γνωσεις σου :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83591 από Stavrax
Το αν χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα για δευτερογενή δεν το γνωρίζω, όμως πολύ σωστά δεν το θέλεις. Αν χρησιμοποιεί εσωτερικό τότε οι τρύπες πρέπει να κλείσουν γιατί είναι πολύ πιθανό το τζάκι να βγάζει καπνό από εκεί. Η διάφορα στην κατανάλωση είναι πολύ μικρή.
Η θερμότητα που βγαίνει εκτός θερμοθάλαμου είναι πολύ μικρή για να βάλεις δεύτερο βεντιλατέρ. Με δυο περσίδες, μια πάνω 500 τ.εκ και μια κάτω 250τ.εκ την εκμεταλλεύεσαι. Στο βεντιλατέρ της βάσης του συνδέεται και εσωτερικός και εξωτερικός αέρας, έτσι όταν ανοίγει η πόρτα θα βάζει περισσότερο εξωτερικό, το ίδιο θα συμβαίνει και όταν λειτουργεί ο εξαερισμός, όταν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω θα ανακυκλώνει τον εσωτερικό και απλά θα προσθέτει λίγο εξωτερικό.
Η εγκατάσταση που πρότεινε ο μάστορας σου κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σωστή. Δεν χρειάζεται να μπερδευτούν παραπάνω τα κυκλώματα.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83629 από MICK
Vasoula επειδή σ' αυτό το forum γράφονται οι γνώμες του καθενός, σου παραθέτω τη δική μου. Διάβασα ότι μεταξύ αυτών των τζακιών που ενδιαφέρεσαι είναι και η Nordica. Έχω insert Nordica και μέχρι τώρα (3 μήνες χρήση) ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα, φανταστικό τζάκι. Φαίνεται ήμουν τυχερός με τον εγκαταστάτη. Όμως τεχνική υποστήριξη από την Nordiac Ιταλίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Τους είχα στείλει 2 email το προηγούμενο καλοκαίρι, και τους ρωτούσα για αντιπρόσωπο στην Αττική, για να αγοράσω, και ΔΕΝ έλαβα καμία απάντηση. Σήμερα τηλεφωνήθηκα με το Διευθυντή εξαγωγών (όπως αναφέρεται) για να το ρωτήσω για μία απορία που έχουμε στο forum, για τη καμινάδα, και η απάντησή του ήταν να μιλήσω με το κατάστημα αγοράς, και ότι δεν μιλάνε με πελάτες. Πράγματι είναι εταιρία με καλά προιόντα, από αυτά που γράφονται εδώ. Αλλά ΑΝ πέσεις σε κάποιον ΑΕΤΟΝΥΧΗ εγκαταστάτη, και κάποια στιγμή θελήσεις κάτι από τη Nordica Ιταλίας, τι θα κάνεις;; Βέβαια η τεχνική υποστήριξη, ισχύει για όλες τις εταιρίες. Σου εύχομαι ξεκάθαρο μυαλό για να πάρεις την σωστή για εσένα απόφαση.

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83757 από vag990
Ο φίλος σου φαίνεται ότι γνωρίζει το αντικείμενο, οπότε καλό είναι να τον εμπιστευτείς.
Το vam ξέχασέ το. Το κόστος του είναι απαγορευτικό για λύσεις value for money.
Στο καναλάτο θα του έριχνα ένα εύκαμπτο φ150 πολύ κοντά στην επιστροφή (ή και καρφωμένο στο plenum) με νωπό αέρα. Ας υπολογίσει τη διατομή ανάλογα με τα κυβικά που βγάζει η εσωτερική έτσι ώστε να παίρνει ένα 10-15% νωπό. Φυσικά η υπόλοιπη επιστροφή θα πρέπει να είναι από χαμηλά και μακρυά από το τζάκι.
Για τον εξαερισμό θα κοίταζα τη λύση εμφανούς καναλιού(ακριβούτσικο) ακριβώς πάνω από τα τραπέζια σε ύψος έως 2,8μ και φυσικά και πάνω από τη μπάρα.
Για την προσαγωγή νωπού αέρα δεν θα έβαζα μοτέρ αλλά θα άφηνα περσίδες πίσω ή κάτω(; ) από το τζάκι.
Αέρα καύσης αποκλειστικά από έξω.
Στα γράφω απλά για να τα συζητήσεις με τον μηχανολόγο σου ο οποίος θα σου δώσει την τελική λύση.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by vag990.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #83769 από Asteris
Γιατί έχετε λυσσάξει για τον αέρα καύσης από έξω? Αφού έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει σύστημα εξαερισμού που θα φέρνει μέσα στο χώρο φρέσκο αέρα. Τι να φέρνει 500 κυβικά, τι να φέρνει κι άλλα 50 για τον αέρα καύσης που θα ζητάει το τζάκι. Γλυτώνεις την τρύπα στον εξωτερικό τοίχο και πλέον έχεις και δυνατότητα τοποθέτησης του τζακιού όπου θες. Μπορείς έτσι να βάλεις ένα τέτοιο στο κέντρο:



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ