Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81962 από Vasoula
Καλημερα σας

Ειναι η πρωτη μου επισκεψη στο χωρο και θα ηθελα καταρχας να χαιρετησω ολα τα μελη και ειδικα οσους με τις γνωσεις τους διαφωτιζουν εμας τους ασχετους και σε καθε περιπτωση μας βοηθανε σε οτι ρωταμε.

Ψαχνω για ενεργειακο τζακι αεροθερμο που θα ζεσταινει ως κυρια πηγη θερμανσης (υπαρχει και A/C επικουρικα η για το πρωινο ξεκινημα) εννιαιο επαγγελματικο χωρο 70 τετραγωνικων μετρων η περιπου 250 κυβικων μετρων ξυλοσπιτου με πολυ καλο συντελεστη μονωσης.
Με ενδιαφερει με τη σειρα που τα γραφω η αξιοπιστια η αποδοση αλλα και η οικονομια και ψαχνοντας στο διαδυκτιο αλλα και μεταξυ γνωστων κυριως επαγγελματιων του χωρου κατεληξα οτι ενα καλο τζακι 10Kw με υπερκαλυπτει εχοντας υποψη οτι ο χωρος θα εχει και συστημα αερισμου (εναλλακτη θερμοτητας που βγαζει τον καπνο εξω και με τη θερμοτητα του ζεσταινει τον αερα που φερνει μεσα) που θα "κλεβει" ενεργεια αλλα και οτι το κτηριο οντας ξυλινο εχει τελειο συντελεστη θερμικης αγωγιμοτητας.

Οσον αφορα το κοστος πιστευω δεν αξιζει να ξεφυγω απο τα 2000 ευρω τιμη αγορας τζακιου αλλα ειμαι ανοιχτη σε προτασεις γενικοτερα αρκει να ειναι στοιχειοθετημενες, οσον αφορα τις μαρκες πολλες ειναι που μου προτεινουν οπως Laudel Invicta, La nordica, Edilkamin ακομη και Bodart & Gonay σαν ακομη καλυτερη λυση και πιο συγκεκριμενα το μοντελο Infire 800 Green που ξεφευγει σε τιμη.

Θα ηθελα πριν καταληξω την αποψη των πιο ειδικων, δεν θελω να μου προτεινετε καποια επειδη αυτα πουλατε η τοποθετειτε αλλα αυτα που εχετε προσωπικη εμπειρια οσον αφορα τη λειτουργια τους και κατα συνεπεια εμπεριστατωμενη αποψη γιατι διαβαζω πχ για τα θεωρητικα πολυ καλα La Nordiva απειρα προβληματα εδω μεσα κι αναρωτιεμαι τελικα ειναι επειδη εχουν μεγαλυτερο ογκο πωλησεων αρα και αριθμο προβληματων η γενικα ειναι προβληματικα;

Και κατι ακομη που ξεχασα να ρωτησω, αξιζει η αγορα Ελληνικου τζακιου πχ Καμινοτεχνικης την οποια πολλοι εμπιστευονται και θεωρουν ανταγωνιστικη των ξενων ενω ειναι και φθηνοτερα;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Vasoula.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81968 από LEONAS
Καλως ηρθες !!
Αν θελεις μπορεις σε τι επαγγελματικο χωρο θα μπει ??

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81977 από dimlyk
καλως ηρθες Βασουλα κι ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια :)
για τα προβληματα που διαβαζεις εχε υποψι σου οτι σ ενα φορουμ κατα κανονα τα προβληματα αναφερονται και ψαχνουν λυσεις...σπανια ερχεται καποιος να πει....ειμαι πολυ ευχαριστημενος μ αυτο ...
αρα σε μια εταιρεια με τοσες πωλησεις ειναι λογικο και η αναφορα προβληματων να ειναι αναλογη αν και ...γενικα στις περισσοτερες περιπτωσεις τα προβληματα εχουν αν κανουν με την κακη εγκατασταση κι οχι το κακο τζακι .
οσο αφορα την δικη σου διαστασολογηση ομως θα πρεπει καποιος να παρει υποψη του τον εξαερισμο
και τις απωλειες απο συχνο ανοιγμα πορτας ...αποροφητηρες κλπ αν υπαρχουν


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81978 από ragavelas
Όσον αφορά τα Nordica. Έχω κασέτα 70 ventilato+εναλάκτη καμινάδας τοποθετημένη σε μεζονέτα 135 τμ (62,5+62,5). Ζεσταίνει άνετα τον κάτω χώρο στους 22-23 (χωρίς να το γεμίζω ξύλα και να το καίω στο φουλ) και πάνω στου 19-20 (τα δύο από τα τέσσερα δωμάτια όμως κλειστά λόγω του ότι είναι άδεια προς το παρών). Στην αρχή δεν είχε τοποθετηθεί σωστά και σκεφτόμουν ότι είναι για πέταμα. Μετά που την ξήλωσα και την τοποθέτησα σωστα (τονίζω το σωστά) είδα τις άνωθεν τιμές.
Γενικά ότι τοποθετηθεί πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Κινητήρα φερράρι να βάλεις σε πάντα, αμάξι γρήγορο δεν θα έχεις. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα τζάκια (το οποίο αποδεικνύεται και από τις εμπειρίες συμφορουμιτών). ΣΩΣΤΗ τοποθέτηση να γίνει σε οτιδήποτε επιλέξεις.
ΓΙα να γίνει αυτό πάντως πρέπει να διαβάσεις αρκετά κυρίως στην ενότητα Τζάκια ενεργειακά, να διαβάσεις το μάνουαλ της εστίας που θα επιλέξεις και να επιβλέπεις τον μάστορα (γιατί δυστυχώς πολλές φορές κάνουν του κεφαλιού τους).

Ίσως το καλύτερο και πιο φθηνό να είναι ένα foyer (πιστεύω ότι ο εναλάκτης είναι υπερβολή για το δεδομένο χώρο), απλή, αποδοτική και δοκιμασμένη λύση. Ας μιλήσουν και οι πιο ειδήμονες του φόρουμ

Καλή μελέτη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81984 από Vasoula
Σας ευχαριστω καταρχας για τις αμεσες απαντησεις.
Ο χωρος θα ειναι εντευκτηριο-καφε σε πολη της Κεντρικης Ελλαδας με αντιστοιχες θερμοκρασιες και ξυλινη κατασκευη κτηριου τυπου timberframe.

Ragavelas αν επιτρεπεις γιατι θεωρεις υπερβολη για τετοιο χωρο τον εναλλακτη και ποια ειναι η προταση σου γιατι καμια φορα γινομαστε υπερβολικοι;
Προσοχη δεν εννοω εναλλακτη τζακιου αλλα εναλλακτη - vam νομιζω λεγεται της Daikin - που τραβαει εξω την καπνα και φερνει μεσα αερα τον οποιο προθερμαινει απο τον εξερχομενο αερα.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Vasoula.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #81991 από Grecu_
O ravagelas μαλλον εννοεί τον εναλλάκτη της καμινάδας. Το VAM τι μοντέλο είναι? Δουλεύει σε τίποτα ιδιαίτερες ρυθμίσεις, ή όπως ήρθε? Ο χώρος είναι καπνιστών? Για πόσα άτομα είναι το μαγαζί? Υπάρχει άλλου τύπου εξαερισμός? Καμιά φούσκα?
Έλεγες για το κτίσμα για καλό συντελεστή μόνωσης και καλό συντελεστή αγωγιμότητας. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς?

ΥΓ. Εύγε για τον εναλλάκτη :)
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ