Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #79983 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό

akapsali έγραψε:

χρηστος8 έγραψε: Να συμπληρωσω κι εγω με τη σειρα μου μια μικρη παρατηρηση σε οσους εχουν υδραυλικο τζακι.

Ολοι μα ολοι οι κατασκευαστες θερμοστατικων βαλβιδων επωνυμοι η μη, καλυπτουν στην εγγυηση μονο το πρωτο ανοιγμα.

Δευτερο ανοιγμα και εγγυηση ανοιγματος δεν υπαρχει απο καμια εταιρια.

Οσοι εχουν τετοια ασφαλιστικα καλο ειναι να το ξερουν.

ΥΓ. Αν ξερει καποιος εταιρια που να δινει εγγυηση για πανω απο 1 ανοιγμα της βαλβιδας παρακαλω να την αναφερει...καμια εταιρια απο οσες ξερω δεν το κανει.


Χρήστο

Αυτό σημαίνει οτι αν ανοιξουν εστω μια φορα πλεον δεν είναι αξιοπιστες
Μήπως θα επερεπε να αντικατασταθούν ;
Επ ευκαιρίας τι διαρκεια ζωής εχουν;



Για να δινουν εγγυηση για ενα ανοιγμα κατι σημαινει αυτο και ο νοων νοειτο.

Μπορει να ανοιξει και 50 φορες και να δουλεψει σωστα...μπορει και μονο μια.

Εγω εχω επισημανει το θεμα της εγγυησης που καλυπτει μονο ενα ανοιγμα.

Τα οποια ρισκα παιρνουμε καλα ειναι να τα ξερουμε καλα...μην γυρισει καποιος και πει δεν ανοιξε η ασφαλεια ποιος θα με καλυψει η αποζημιωσει;;;



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80013 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: και το τζάκι και ο λέβητας μπορούν να πιάσουν πίσσα αλλά και στα δυο καθαρίζετε




Στον λεβητα καθαριζεται πιο ευκολα και δεν βρωμιζει το σπιτι, επισης αν
βαλεις λεβητα πυρολησης δεν εχεις πισσες καθολου.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80223 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό

LEONAS έγραψε:

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: και το τζάκι και ο λέβητας μπορούν να πιάσουν πίσσα αλλά και στα δυο καθαρίζετε




Στον λεβητα καθαριζεται πιο ευκολα και δεν βρωμιζει το σπιτι, επισης αν
βαλεις λεβητα πυρολησης δεν εχεις πισσες καθολου.

LEONA αυτα για τις πισσες για ελα πες τα στο κουμπαρακι μου με τον vitoligno να δεις τι γελιο θα πεσει!
Μιλαμε για εκατοστα πισσα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80239 από nektarios
Απαντήθηκε από nektarios στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό
Καλησπερα παιδια αν και αργα ανοιξα το forum και διαβασα τις αποψεις σας για τα τζακια καλοριφερ και για τους ξυλολεβητες.Το θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον και επειδη ειδα καποιες καλες αποψεις απο ολους τους φιλους και συμπασχοντες σας γραφω και εγω την αποψη μου μετα απο συμβιωσει σχεδον εναμιοση χρονου με τζακι καλοριφερ.Το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια 120 τ.μ σε ανοικτο χωρο με σχετικα καλες μονωσεις εχω το τζακι της edil kamin στα 29 kv απο οτι μου ειπε ο υδραυλικος που μου εκανε τις συνδεσεις.Απο αποψη ζεστασιας ειμαι πολυ ικανοποιημενος χωρια που κανω και γυμναστικη κουβαλωντας ξυλα.Καταναλωνω περιπου τους δυο τονους ξυλα το μηνα.Το τζακι μου στοιχησε 8000 ευρω με επενδυση απο γρανιτη ειναι χτυστο και ο μαστορας πολυ ψυρας εκανε ενα μηνα για να με τελειωσει.Καλο το τζακι παιδια ωραιο σαν αισθηση αλλα εχει και την ταλαιπωρια του συν οτι πρεπει να εχεις μεγαλο στομαχι για να αντεχεις την γκρινια της γυναικας σου.Χωρις να εχει αδικο γιατι οπως και να το κανουμε οσο και να προσεξουμε το σπιτι λερωνει!Διαβασα διαφορα με αυτα που γραφεται με την πισσα.Η πισσα εξαρταται απο την υγρασια των ξυλων οποτε οσο πιο ξερα ειναι τα ξυλα τοσο καλυτερα καθαριζει βεβαια αν βαλουμε πολλα ξυλα στο τζακι και σηκωσει θερμοκρασια πεφτει απο μονη της!Διαβασα διαφορα που γραφεται για σκασμενα τζακια η πιο καλη λυση ειναι να τοποθετηθει ανοιχτο δοχειο διαστολης πανω απο το τζακι (ξωτερικη συσκευη).Επισης πολυ σημαντικο ειναι η καλη καμιναδα και η σκεπη να εχει πλακα γιατι λογο δουλεις εχω δει πολλες καμιναδες να περνουν φωτια και να καιγονται σπιτια.Για να μην σας συμβει αυτο ποτε φροντιζεται αν οχι καθε χρονο που ειναι και το πιο σωστο καθε δυο χρονια να καθαριζεται την καμιναδα σας!Αν εξω απο εδω σας συμβει κατι τετοιο που απευχομαι και ειστε στο σπιτι σαν πρωτη ενεργεια καλειται την πυροσβεστικη και εσεις μεχρι να ερθει ανοιγεται σιγα σιγα το τζακι και με μικρες ποσοτητες νερου ενος ποτηριου προσπαθειται να σβησετε την φωτια στην εστια.Αυτο βεβαια αν ειναι μονο η φωτια στην καμιναδα και δεν εχει εξαπλωθει γιατι προεχει η δικη μας ασφαλεια!Σε περιπτωση που γινει διακοπη ρευματος και δεν υπαρχει ups ανοιγουμε λιγο την πορτα του τζακιου για να εξαπλωθει η θερμοτητα στο χωρο του σπιτιου και ετσι δεν εχουμε προβλημα!Συγνωμη αν σας κουρασα ευχομαι σε ολους καλες ζεστασιες στα σπιτια με οποιο τροπο μπορει ο καθενας αυτον τον δυσκολο χειμωνα!Καλο σας βραδυ!Κατι τελευταιο η συμβουλες που σας εδωσα οσον αφορα τις πυρκαγιες ειναι γιατι ειμαι πυροσβεστης και εχω δει πολλα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80241 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό

nektarios έγραψε: Καλησπερα παιδια αν και αργα ανοιξα το forum και διαβασα τις αποψεις σας για τα τζακια καλοριφερ και για τους ξυλολεβητες.Το θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον και επειδη ειδα καποιες καλες αποψεις απο ολους τους φιλους και συμπασχοντες σας γραφω και εγω την αποψη μου μετα απο συμβιωσει σχεδον εναμιοση χρονου με τζακι καλοριφερ.Το σπιτι μου ειναι μονοκατοικια 120 τ.μ σε ανοικτο χωρο με σχετικα καλες μονωσεις εχω το τζακι της edil kamin στα 29 kv απο οτι μου ειπε ο υδραυλικος που μου εκανε τις συνδεσεις.Απο αποψη ζεστασιας ειμαι πολυ ικανοποιημενος χωρια που κανω και γυμναστικη κουβαλωντας ξυλα.Καταναλωνω περιπου τους δυο τονους ξυλα το μηνα.
Προσωπικά νομίζω πως 2 τόννοι τον μήνα σε 120 τετραγωνικά μονοκατοικίας σημαίνουν κακή μόνωση. Με καλή μόνωση και με τον φετεινό χειμώνα θα μπορούσες να είσαι στα 750 κιλά το μήνα.
Το τζακι μου στοιχησε 8000 ευρω με επενδυση απο γρανιτη ειναι χτυστο και ο μαστορας πολυ ψυρας εκανε ενα μηνα για να με τελειωσει.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (έκφραση που δηλώνει πως όσα θέλει ο καθένας δίνει) αλλά προσωπικά (πάλι) 8000 πολλά με φαίνονται για ένα τζάκι.

Καλο το τζακι παιδια ωραιο σαν αισθηση αλλα εχει και την ταλαιπωρια του συν οτι πρεπει να εχεις μεγαλο στομαχι για να αντεχεις την γκρινια της γυναικας σου.Χωρις να εχει αδικο γιατι οπως και να το κανουμε οσο και να προσεξουμε το σπιτι λερωνει!
Διαβασα διαφορα με αυτα που γραφεται με την πισσα.Η πισσα εξαρταται απο την υγρασια των ξυλων οποτε οσο πιο ξερα ειναι τα ξυλα τοσο καλυτερα καθαριζει βεβαια αν βαλουμε πολλα ξυλα στο τζακι και σηκωσει θερμοκρασια πεφτει απο μονη της!
Απο τα ξύλα ναι εξαρτάται. Μόνο από τα ξύλα όχι. Οι θερμοκρασίες επιστροφή από τα σώματα είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας.

Διαβασα διαφορα που γραφεται για σκασμενα τζακια η πιο καλη λυση ειναι να τοποθετηθει ανοιχτο δοχειο διαστολης πανω απο το τζακι (ξωτερικη συσκευη).
Πάνω από το ψηλοτερο σημείο της εγκατάστασης για την ακρίβεια.
Και ιδιαίτερη αντιπαγωτική μέριμνα εάν είναι εκτεθιμένο σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Εννοείται πως και τα άλλα 2 ασφαλιστικά (θερμοστατική βαλβίδα και βαλβίδα πιέσεως) είναι απαραίτητα.

Επισης πολυ σημαντικο ειναι η καλη καμιναδα και η σκεπη να εχει πλακα γιατι λογο δουλεις εχω δει πολλες καμιναδες να περνουν φωτια και να καιγονται σπιτια.Για να μην σας συμβει αυτο ποτε φροντιζεται αν οχι καθε χρονο που ειναι και το πιο σωστο καθε δυο χρονια να καθαριζεται την καμιναδα σας!Αν εξω απο εδω σας συμβει κατι τετοιο που απευχομαι και ειστε στο σπιτι σαν πρωτη ενεργεια καλειται την πυροσβεστικη και εσεις μεχρι να ερθει ανοιγεται σιγα σιγα το τζακι και με μικρες ποσοτητες νερου ενος ποτηριου προσπαθειται να σβησετε την φωτια στην εστια.
Πυροσβεστήρα όχι? Στάχτη όχι? Χώμα όχι? Νερό??????
Χώρια που μπορεί στην εστία να μην υπάρχει φωτιά αλλα να είναι στην καμιναδα.

Αυτο βεβαια αν ειναι μονο η φωτια στην καμιναδα και δεν εχει εξαπλωθει γιατι προεχει η δικη μας ασφαλεια!Σε περιπτωση που γινει διακοπη ρευματος και δεν υπαρχει ups ανοιγουμε λιγο την πορτα του τζακιου για να εξαπλωθει η θερμοτητα στο χωρο του σπιτιου και ετσι δεν εχουμε προβλημα!
Συγνώμη αλλά εάν μιλάμε για φωτιά μεγάλης έντασης στην εστία, και ενοίξουμε την πόρτα τότε είναι σαν να ρίχνουμε λάδι. Σε μία φωτιά μεγάλης έντασης το καλυτερο είναι να κλείσουμε ότι παροχή αέρα καύσης έχει η εστια νομίζω. όχι να της δώσουμε έξτρα αέρα.
Συγνωμη αν σας κουρασα ευχομαι σε ολους καλες ζεστασιες στα σπιτια με οποιο τροπο μπορει ο καθενας αυτον τον δυσκολο χειμωνα!Καλο σας βραδυ!Κατι τελευταιο η συμβουλες που σας εδωσα οσον αφορα τις πυρκαγιες ειναι γιατι ειμαι πυροσβεστης και εχω δει πολλα!

Νεκτάριε η ιδιότητά σου ως πυροσβέστης σημαίνει πως η άποψή σου έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από την δική μου.
Γιαυτό σε παρακαλώ διάβασε αυτά που έγραψε με κόκκινα ειδικά για τα θέματα ασφάλειας και πές μου αν είμαι λάθος ή αν δεν κατάλαβα κάτι καλά.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80366 από nektarios
Απαντήθηκε από nektarios στο θέμα Ενεργειακό τζάκι - υδραυλικό
Νεκτάριε η ιδιότητά σου ως πυροσβέστης σημαίνει πως η άποψή σου έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από την δική μου.
Γιαυτό σε παρακαλώ διάβασε αυτά που έγραψε με κόκκινα ειδικά για τα θέματα ασφάλειας και πές μου αν είμαι λάθος ή αν δεν κατάλαβα κάτι καλά.[/quote]


Φιλε μου καλησπερα πολυ σωστα το εθεσες το θεμα μαλλον εγω δεν το εγραψα σωστα ριχνουμε νερο στο τζακι αν παρει φωτια μονο η καμιναδα το τονιζω αυτο και στο τζακι δεν υπαρχει φλογα αλλα μονο λιγα καρβουνα.Ανοιγωντας πολυ λιγο το τζαμι και κλεινωντας τον αερα με πολυ προσοχη και πολυ μικρες ποσοτητες νερου μισο μισο ποτηρι.Απαραιτητη προηποθεση ειναι η καμιναδα να ειναι τελεια μονομενη και η σκεπη να εχει πλακα.Αυτο σημαινει οτι ξερουμε πως η καμιναδα δεν ακουμπαει κοντα σε ξυλα και για να γινει αυτο πρεπει να ειμαστε απολυτος σιγουροι οτι υπαρχουν αυτες οι προϋποθέσεις.
Αν τυχον εχει εξαπλωθει η φωτια ενεργουμε διαφορετικα και παντα με τις οδηγιες της πυροσβεστικης που σου δινει να κανεις μεχρι να ερθει εκεινη.Που για την πυροσβετικλη παντα σε τετοιες περιπτωσεις προεχει η ασφαλεια των ανθρωπων και οπως σωστα εγραψες περιοριζοντας τον αερα περιοριζουμε και την πυρκαγια.
Οσο για τους 2 τοννους καταναλωσεις που εγραψα ηταν για τον περσινο χειμωνα που ειχε αρκετο κρυο και ηταν η πρωτη χρονια που το αναψα και δουλευε καθε μερα 20 περιπου ωρες το 24 ωρο σε μια περιοχη με παρα πολυ υγρο κλιμα.
Για την τιμη που λες θα σου πω οτι το τζακι μαζι με το υδραυλικο κιτ στοιχησε 3500 ευρω ο υδραυλικος πηρε 1500 ευρω για την εργασια του και για τα υλικα που ηταν 40 μετρα χαλκοοσωλινα λογο αποστασεις με το λεβητοστασιο κυκλοφορητες δοχειο διαστολης που το εφτιαξε ο ιδιος χωρια το σκαψιμο που εκανε που ηταν πολυ και 3000 ευρω πηρε ο μαστορας που το τοποθετησε και εκανε την επενδυση με γρανιτες!Πραγματι ειναι πολλα τα χρηματα αλλα ο μαστορας δουλεψε ενα μηνα και ειναι ο καλυτερος στην περιοχη μας (περυσι βγηκανε πολυ μαστορες και εγω ειμαι πολυ τυχερος που δεν κλαιω τα λεφτα μου γιατι οι περισσοτεροι που εχω μιλησει μαζι τους που εχουνε βαλει το ιδιο τζακι με μενα ελαχιστοι ειναι ευχαριστημενοι με την αποδοση που εχουν).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ