Τζάκι Nordpeis

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147415 από mpampis81
Απαντήθηκε από mpampis81 στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Καλησπέρα από Ιωάννινα. Κάνω ανακαίνιση στο σπίτι κ θα βάλω τζάκι. Σκέφτομαι για nordpeis αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Το σπίτι είναι 110τμ και θέλω να βάλω αερόθερμο τζάκι. Με προβληματίζει το ότι είναι φυσικής ροής γιατί ναι μεν δεν σε ζαλίζει από φασαρία αλλά kratki κασέτα που έβαλε ο πατέρας Ηγουμενίτσα δεν μας εντυπωσίασε κιόλας. Τι μου προτείνετε? Οι τιμές που βρίσκω κομπλέ με το μπετόν πόσο διαφοροποιούνται αν πάτω μόνο την εστία? Γίνετε αυτό κ να βάλω ότι επένδυση θέλω? Σε γωνία θα το βάλω κ θέλω κάτι μικροσκοπικό..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147428 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Τζάκι Nordpeis
επειδη αυτο το Ν25 εχω κλεισεικαι γω να το βαλω σε κτιστο τζακι τους επομενους μηνες,ξερω οτι οι τιμες με την επενδυση μπετον ειναι κατα 150-200% ακριβοτερες απο την εστια μονη της.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147429 από soureal
Απαντήθηκε από soureal στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Αν το βάλεις με την επένδυση της εταιρίας δεν θα έχεις πρόβλημα σωστής εγκατάστασης, βέβαια πας σε τουλάχιστον 2πλάσιες τιμές.

Αν βάλεις δική σου επένδυση στρώσου στο διάβασμα www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=43950&Itemid=384 και μην ακούς κανένα τζακά(πρώην μαρμαράδες που έφτιαχναν ανοιχτά τζάκια και ψησταριές) . Το manual της nordpeis: www.nordpeis.co.uk/wp-content/uploads/20...ser-Instructions.pdf , να τηρήσεις ότι λέει ο κατασκευαστής(μονώσεις , αποστάσεις από τοίχο, άνοιγμα περσίδων πάνω κάτω για φυσική ροή, παροχή φρέσκου αέρα για την καύση, διάμετρο καμινάδας κλπ.) και μην ακούς τίποτα άλλο.

Το τζάκι σκοτώνει αν μπει σωστά και μη σε προβληματίζει η φυσική ροή.

Μη βιαστείς και κάνεις λάθη που θα πρέπει να τα διορθώσεις μετά που θα μένετε μέσα με ότι αυτό συνεπάγεται(σκαψίματα σκόνες κλπ) .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #147439 από george_74
Απαντήθηκε από george_74 στο θέμα Τζάκι Nordpeis

mpampis81 έγραψε: Καλησπέρα από Ιωάννινα. Κάνω ανακαίνιση στο σπίτι κ θα βάλω τζάκι. Σκέφτομαι για nordpeis αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Το σπίτι είναι 110τμ και θέλω να βάλω αερόθερμο τζάκι. Με προβληματίζει το ότι είναι φυσικής ροής γιατί ναι μεν δεν σε ζαλίζει από φασαρία αλλά kratki κασέτα που έβαλε ο πατέρας Ηγουμενίτσα δεν μας εντυπωσίασε κιόλας. Τι μου προτείνετε? Οι τιμές που βρίσκω κομπλέ με το μπετόν πόσο διαφοροποιούνται αν πάτω μόνο την εστία? Γίνετε αυτό κ να βάλω ότι επένδυση θέλω? Σε γωνία θα το βάλω κ θέλω κάτι μικροσκοπικό..


Αν τελικά πάρεις Nordpeis το πάρεις με την επένδυση της εταιρίας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην έχεις θέματα αργότερα (είτε αυτό λέγεται κακή εγκατάσταση, είτε το ότι μπορεί αργότερα να σου σκάσουν οι γυψοσανίδες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσει η εστία).
Αν τα βάλεις κάτω και υπολογίσεις κόστος υλικών και εργατικά θα δεις ότι τα χρήματα δεν είναι πολύ παραπάνω αν βάλεις επένδυση της εταιρίας σε σχέση με το να βάλεις μια οποιαδήποτε άλλη επένδυση...
Δες και το site της fireblue για μοντέλα και τιμές εδώ:

www.fireblue.gr/images/fireblue/timokata...RDPEIS_PRICELIST.pdf

Να έχεις στο νου σου, ότι επί των τιμών που βλέπεις πιθανότατα ο τοπικός αντιπρόσωπος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να σου κάνει καλύτερη προσφορά.

Για τα τετραγωνικά του σπιτιού που περιγράφεις και αν λαβουμε υπ' όψιν ότι το θέλεις γωνιακό θεωρώ ότι καλύπτεσαι με την εστία Νι 25 (εφόσον φυσικά το σπίτι διαθέτει έστω μέτρια μόνωση και έχει μια σχετικά καλή διαρύθμιση χώρων) και δεν έχεις παρά να διαλέξεις και μια επένδυση της αρεσκείας σου από τις αρκετές που συνδυάζονται με την Νι 25

Είμαι κι εγώ κάτοχος ενός Nordpeis Panama με εστία Q23 FL και μπορώ να πω ότι είμαι υπέρ ευχαριστημένος τόσο από τη θέρμανση που προσφέρει όσο και από την πολύ χαμηλή κατανάλωση ξύλου. Μπορείς να δεις την παρουσίαση εδώ:
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=384&limitstart=0

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148447 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Τζάκι Nordpeis
εχω βαλει την Ν25 μεσα σε χτιστο τζακι,εχει γινει θερμοθαλαμος πισω από το τζακι και από πανω ,με περσιδα εκτόνωσης στο πανω μερος.Το μονο που με προβληματιζει είναι ότι εχει μεσα στο σπιτι μια μυρωδια καπνας, όταν λειτουργει , η οποια μενει και μεσα στο σπιτι για 2,3 μερες μετα.Δεν ειχα ενεργειακο τζακι άλλη φορα και ρωταω ,μηπως βγαινει όταν ανοιγω την πορτα να βαλω ξυλο,εσας όταν καιει το τζακι εχετε τετοια μυρωδια .Να ανοιξω την περσιδα μηπως βγαινει καπνος από καποια ενωση ;Σημειωση είναι η 4 φορα που το καιω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148449 από george_74
Απαντήθηκε από george_74 στο θέμα Τζάκι Nordpeis
Το σπίτι σου έχει κουφώματα που σφραγίζουν καλά;
1) Φέρνεις εξωτερικό αέρα καύσης για την εστία;
2) Ανοίγεις έστω ελάχιστα ένα παραθυρο ή μπαλκονόπορτα όταν είναι να προσθέσεις ξύλο στην εστία;
3) Ανοίγεις τέρμα τον αέρα όταν είναι να προσθέσεις ξύλο στην εστία;
4) Αφήνεις την πόρτα της εστίας ελάχιστα ανοιχτή για λίγα δεπτερόλεπτα,(αφού κάνεις τα παραπάνω) πριν προσθέσεις ξύλα;
Αν κάνεις τα τέσσερα παραπάνω, δύσκολα να σου βγαίνει ο καπνός όταν ανοίγεις την πόρτα να βάλεις ξύλα σε βαθμό μάλιστα που να μυρίζει για 2-3 μέρες μετά το σπίτι.

Ωστόσο, αφού λες ότι είναι η τάταρτη φορά που το καις, κάψτο άλλες τόσες (τώρα που είναι νωρίς ακόμη) με δυνατή φωτιά και με ανοιχτά παράθυρα - μπαλκονόπορτες να ξεμυρίσει για τα καλά η εστία, αν και στις πρώτες καυσεις δε μυρίζει κάπνα, αλλά μια άλλη μυρωδιά ποθ προέρχεται από τα χρώματα και τα μέταλλα της εστίας.
Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και πάλι μυρίζει, τότε ίσως θα πρέπει να δεις και τις ενώσεις μη τυχόν κάποια σωλήνα δεν έχει συνδεθεί καλά.
Από εκεί και πέρα, αν και νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, καθότι ούτε πολλές φορές έκαψε, ούτε οι θερμοκρασίες έχουν πέσει ακόμη, είσαι ευχαριστημένος από τη θερμότητα που αποδίδει η εστία στο χώρο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ