Αγορά υδραυλικού τζακιού και σύνδεση

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40046 από jimmygr
Καλημέρα σε όλους
Αγόρασα πρόσφατα μια μεζονέτα στο 0/1 μίας πολυκατοικίας συνολικά 140τμ(70+70). Η μεζονέτα είναι συνδεδεμένη με την κεντρική θέρμανση (θερμιδομέτρηση). Υπάρχουν δύο συλλέκτες. Η κατοικία δεν διαθέτει ενδοδαπέδια.
Η μεζονέτα έχει και τζάκι (μη ενεργειακό με κλειστή εστία).
Στις εργασίες που έκανα ζήτησα από τον υδραυλικό :
Α. να μου αντ/σει τους συλλέκτες + προσθήκη ηλεκτροβάνας στον 2ο όροφο
Β. να μου τοποθετήσει θερμοστάτη σε κάθε δωμάτιο
Γ. να μου τραβήξει σωλήνες έτσι ώστε να υπάρχει υποδομή αν αποφασίσω να βάλω αέριο αλλά κι αν αποφασίσω να αντ/σω το τζάκι με τζάκι λέβητα
Θα ήθελα την άποψή σας για :
1. αν το αέριο αξίζει ή να σκεφτώ την λύση λέβητα πέλετ (καυστήρας αερίου δεν έχει εγκ/θει). Αν προτιμηθεί ο πέλετ, μπορεί η καμινάδα του να συνδεθεί σε αυτή του τζακιού ?
2. αν είναι καλή η σκέψη αντ/σης του υπάρχοντος μη ενεργειακού τζακιού με τζάκι/λέβητα (εχετα να προτείνετε κάποιο ?) Τι θα με συμβουλεύατε όσον αφορά την διασύνδεση με το κεντρικό σύστημα - δοχείο αδράνειας - δικλείδες ασφαλείας ή μήπως βελτίωση του υπάρχοντος τζακιού

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40103 από Asteris
Καλορίζικη η μεζονέτα. Αν ήταν να τραβήξω σωληνώσεις πίσω από το τζάκι, θα ζητούσα να τραβήξει και έναν σωλήνα για να φέρω καλωδιώσεις από το τζάκι μέχρι τον χώρο που θα είναι η αυτονομία και ο κυκλοφορητής των ορόφων, ώστε με όταν ζεσταίνονται τα νερά στο τζάκι, να ξεκινάει ο κυκλοφορητής, να μην χρειαστεί να βάλεις και δεύτερο.

Τώρα, τζακολέβητα μέσα στο σαλόνι μου, εμένα δεν μου αρέσει σαν ιδέα, γιατί κανονικά πρέπει να κάνεις πολλές αλλαγές στο κύκλωμα και να προσθέσεις εξαρτήματα πίσω από το τζάκι, ή στο παραπλήσιο μπαλκόνι. Σε σένα το καλό είναι ότι το σπίτι φτιάχνεται τώρα, οπότε μπορείς να βάλεις ότι χρειάζεται από τώρα στο λεβητοστάσιο (κυρίως την επικοινωνία με τον κυκλοφορητή, την πρόβλεψη για μεγαλύτερο δοχείο διαστολής και προαιρετικά την ύπαρξη δοχείου αδρανείας στο λεβητοστάσιο δεδομένου ότι θα καις στερεά καύσιμα).

Από την άλλη μεριά, επειδή η όλη διαδικασία με εγκατάσταση τζακολέβητα γίνεται υπερβολικά δαπανηρή και θα εξαρτάσαι από το ξύλο για να ζεσταθεί όλο το σπίτι σου, πιθανόν με τα ίδια λεφτά να είναι πιό συμφέρουσα η εγκατάσταση πελλετολέβητα (κάποιον compact στα 25kw είναι μιά χαρά, πχ pelletech25, Progretto Necia, Kiturami Krp20, Burnit Pelleburn), ενώ για να μην είσαι απόλυτα δεμένος με το πέλλετ, βάζεις και ένα αερόθερμο τζάκι στο ισόγειο, το οποίο ιδανικά θα έστελνες και έναν αεραγωγό στο χωλ του πάνω ορόφου. Με αυτήν την λύση θα έχεις σίγουρα ένα πολύ ζεστό κάτω όροφο, ενώ το πέλλετ θα συμπληρώνει όποτε βαριέσαι να κουβαλάς ξύλα, ή για να κρατάει τον πάνω όροφο ζεστό τις νύχτες που δεν θα ρίχνεις ξύλα στο τζάκι.

Αυτά σε πρώτη φάση, περισσότερα αφού μας πεις την διαρύθμιση του χώρου, η ακόμη καλύτερα βάλεις καμιά κάτοψη...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40177 από jimmygr
καλησπερα κι ευχαριτω πολυ για την βοήθεια αλλα και για τις ευχες !
κατοψη δυστυχως δεν εχω αμεσα (αλλα τις ψάχνω)! απλα να ξεκαθαρίσω πως ανήκω στην κεντρική θερμανση της πολυκατοικίας αλλά προετοίμαζομαι γι'αυτονομία, όταν με το καλο την αποκτήσω (συνέλευση...)
Ναι, σωλήνες έχουν τραβηχτεί από το τζακι προς τον κυκλοφορητή
βασικα ειδα καποια στιγμή ένα δικό σου post, οπου χρησιμοποίησες με εξυπνο τροπο υλικα (συγχωρεσε με δεν τα θυμαμαι όλα) για να ζεστανεις επαγωγικα τον αέρα που εισηγαγες περιξ της καμινάδας κι εν συνεχεια με χρήση βεντηλατερ τον διοχετευες στον χώρο.
Μου άρεσε πάρα πολύ διότι θα εξυπηρετούσε τον κάτω χώρο που έχω.
Όσον αφορά τον πάνω χώρο πιστεύει ότι με αεραγωγούς θα μπορούσα να ζεστάνω τουλάχιστον το χωλ ?
Δυστυχώς οποιασδηποτε μορφής λέβητας λογω ιδιομορφίας (μεζονέτα/πολυκατοικια) δεν μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα γι'αυτό και ρώτησα για το αν μπορεί η καμινάδα να συνδεθεί με αυτήν του τζακιού. μπορεί να μπει σε βεράντα ακριβώς πάνω από τζάκι (διπλα δηλ από την καμινάδα του)
Ψαχνω για κάτοχη και σε ευχαριστώ !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40182 από jimmygr
Ανέβασα μία κάτοψη δυστυχώς λίγο φουτουριστική
Μισο λεπτό να σε βοηθήσω όσον αφορά την ανάγνωσή της :
Αυτός θα είναι ο κάτω χώρος. Στο βάθος και αρισερά, δίπλα στο μικρό WC, είναι η σκάλα ενώ δεξιά αλλά κάπως "κομμένη" από την κάτοψη βρίσκεται η κουζίνα. Στο μικρό WC υπάρχουν οι συλλέκτες του ισογείου καθώς και η "εισαγωγή" από τον κεντρικό λέβητα. Ο "χώρος" της σκάλας του ισογείου στον 1ο μεταφράζεται σε αποθήκη με τους συλλέκτες του 1ου. Εκεί τερματίζουν οι σωληνώσεις αλλά εύκολα κατεβαίνουν και πιο κάτω.
Ο πάνω όροφος είναι ο ίδιος. Ο χώρος της κουζίνας αντιστοιχεί σε 3ο δωμάτιο, ενώ ο χώρος της τραπεζαρίας είναι χώρος του κυρίως μπάνιου. Άρα λοιπόν ο χώρος του καθιστικού αντιστοιχεί σε δύο δωμάτια. Όπως καταλαβαίνεις το τζάκι βρίσκεται σε γωνία που πίσω της είναι κήπος και από πάνω το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου (πρόσβαση από το 3ο δωμάτιο). Εδώ έρχονται οι σωλήνες για μελλοντική εγκ/ση αερίου / πέλετ κτλπ...

Ελπίζω να βοήθησε...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40202 από Asteris
Άρα αν μπει λέβητας, μπαίνει μόνο στην έξω μεριά του τζακιού, με επιφύλαξη αν μπορεί να χρησιμοποιήσει την καμινάδα του (ουσιαστικά απαγορεύεται, αλλά αν είναι αρκετά φαρδιά η καμινάδα το συζητάμε υπό όρους). Πόσο ύψος και διατομή έχει?

Σωλήνες για καλωδιώσεις τραβήξατε από το τζάκι έως τους συλλέκτες κάτω από την σκάλα?

Ο κάτω όροφος δεν έχει καθόλου πρόβλημα να ζεσταθεί και με το παραπάνω από ένα απλό ενεργειακό τζάκι. Η σκάλα όμως μάλλον δεν βοηθάει για να ανεβάσει αρκετή ζέστη πάνω, οπότε πρέπει να μπει εναλλάκτης με τις εξόδους του επάνω (άρα τρυπάμε πλάκα και κάνουμε αεραγωγούς στο πάνω δωμάτιο και ει δυνατόν στο χωλ, για να πέρνουν ζέστη και τα άλλα δύο). Υπό αυτούς του όρους, είτε πέλλετ, είτε αέριο είναι ο λέβητας, θα έχουν επικουρική δράση και θα δουλεύουν ελάχιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Οπότε ίσως η λύση αέριο που δεν θα διαταράξει και την καμινάδα του τζακιού, να είναι μια καλή λύση...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jimmygr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #40205 από jimmygr
Καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ
Δυστυχώς δενξέρω ακόμη για διατομή κτλπ.....
Από το τζάκι έχουν τραβηχτεί όχι μόνο σωλήνες αλλά και καλώδια ρεύματος προς τους συλλέκτες.
Από εσένα είδα την ιδέα, "καμινάδα / αερόθερμο" αν και στο περίπου μου την είχαν πει.
Πιστεύεις ότι θα βόλευε ? Αν ναι, από μπορώ να προμηθευτώ κάτι τέτοιο ?
Δεν διαφωνώ μαζί σου για το αέριο, αλλά δυστυχώς το έχουν κανει να φαντάζει είδος πολυτελείας. Ετσι σκέφτηκα το πέλλετ
Ο εναλλάκτης που αναφέρεις είναι η "καμινάδα / αερόθερμο" ? δεν χρειάζεται ο κάτω όροφος την δράση της ? ή να φροντίσω να πηγαίνει τόσο στον πάνω όροφο όσο και στον κάτω ?
Αν πω να βάλω εναλλάκτη κάτω χωρίς να στείλω επάνω ζεστό αέρα θα "βράσω" τον χώρο ?
ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ