Μετατροπή απλού τζακιού σε ενεργειακό

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38988 από azio1967
Φίλε tentas 13 σου περιέγραψα μια κατάσταση που διαμόρφωσα εγώ στο σπίτι μου με πολύ μικρή δαπάνη.Η κατασκευή μου δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει μια ολοκληρωμένη κατασκευή ενεργειακού τζακιού.Αλλάζει όμως ριζικά την ωφελιμότητα ενός συμβατικού τζακιού.Τώρα για το θέμα του καπνίσματος εμπειρικά και μόνο νομίζω ότι πρώτιστα και κύρια σχετίζεται με την καμινάδα(ύψος,καπέλο,προσανατολισμό καπέλου,κ.λ.π.),με τη λειτουργία ή μη απορροφητήρα καθώς και με τη δημιουργία ρεύματος αέρα προς στην εστία του τζακιού.Αυτό που λένε πολλοί ν'αφήνεις ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό για να δημιουργείται αυτή η ροή αέρα,εγώ το πέτυχα (δεδομένου ότι τα κουφώματα κλείνουν αεροστεγώς)ανοίγοντας πολλές τρύπες στον εξωτερικό τοίχο, με τρυπάνι,σε πολλά δωμάτια κάτω κυρίως από σώματα καλοριφέρ,καταφέρνοντας έτσι να γλιτώσω απ'το οξύ πρόβλημα που είχα με την υγρασία και να δημιουργήσω παράλληλα ρεύματα αέρα που ανανεώνουν τον αέρα του σπιτιού και ευννοούν την σωστή καύση του τζακιού.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": MitsosV

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39288 από tentas13
azio1967
Εχω δοκιμασει με ανοιχτα παραθυρα, με κλειστα παραθυρα, με απορροφητηρες ανοιχτους με ελισια με πευκισια ακομα και με ξυλα οξυας!!!
Το σπιτι ειναι ελευθερο απο σπιτια περιμετρικα οποτε δεν εχει να κανει με περιεργα ρευματα αερα που μπορει να μου επιστρεφουν την καπνα πισω!!!Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ο κατασκευαστης εχει κανει κακοτεχνια (τι πρωτοτυπο?)!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39295 από Asteris

tentas13 έγραψε: Μετα απο ολοημερο ψαξιμο και πηγαινοντας σε πολλους εμπορους, κατεληξα σε εναν με την καλυτερη προσφορα, που τυχαινει να ειναι και διπλα απο τη δουλεια μου!!!

μου δινει ειτε την edilkamin ecostar 13 kw, ειτε την nordica 70 ventilato μαζι με την τοποθετηση στα 1.450euro μεσα ο Φ.Π.Α.!!!
Αν μου ανοιξει περσιδες στη φουσκα ειναι +200euro η εργασια!!!

μπορει να με τρωει κανα 200ευρω παραπανω εν γνωση μου, αλλα αν κατι δεν γινει καλα ξερω που να απευθυνθω!!!

οσο για το τσιμα τσιμα των διαστασεων....μιας και μου τις μετρησανε κιολας οι ανθρωποι γιατι εγω τα ειχα κανει κουλουβαχατα...η ventilato ισως χρειαστει λιγο περισσοτερο φαγωμα το πυροτουβλο απο οτι ειπαν!!!μερες αναμονης 10 για το επομενο κενο!!!

το μονο που μου εχει μεινει, μιας και θελουν ολο το ποσο "κασσερι", να δουμε πως θα το συνεννοηθουμε!!!

μια τελευταια ερωτηση Asteris!!!ποια απο τις δυο????
με ποια μπορω να πετυχω καλυτερο σπασιμο της παγωνιας στο πισω δωματιο???


Σε ευχαριστω εκ των πρωτερων!!!


Η Nordica μου αρέσει περισσότερο, αλλά είναι οριακή για τα μέτρα σου και την Πεντέλη. Οπότε Edilkamin...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39308 από tentas13
Σαφεστατος!!!
Οποτε η επιλογη μου ειναι ποια μονοδρομος, μιας και τα περι ομορφιας περνανε σε δευτερη μοιρα!!!

Σε ευχαριστω Asteris και ολους οσους βοηθησαν για τις αποψεις τους!!!

θα τα πουμε ξανα μολις δω αποδοση!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39312 από nicktg
Παιδια γεια σας εχω ενα προβλημα που δεν ξερω πως να το λυσω ..
προσφατα αγορασα απο το Leroy ενα ενεργειακο τζακιχωρις αεραγωγους με φυσικη ροη αλλα δεν εχω βρει εναν μαστορα να μου το βαλει θα ηθελα τις προτασεις σας μενω Αγιο Στεφανο Αττικης.
Ο προηγουμενος που ειχα μπλεξει με ειχε βαλει και αγορασα 1 πακετο πετροβαμβακα με αλουμινιο απο το Leroy και περσιδες οπως και 3 μετρα φ200 ινοξ σωληνα και δυο γωνιες αυτα αισιως τα εχω σαν προικα.. :unsure: με ενδιαφερει αν καποιος ειχε καλη εμπειρια απο τον εγκαταστατη του και σε λογικες τιμες.
το προσωπικο μου μειλ ειναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #41311 από tentas13
Εφερα εναν τζακα εχθες στο σπιτι, σκεφτομενος οτι αγοραζοντας απ'εξω την ecostar V και δινοντας του αυτου 2,5 κατασταρικα θα βγω ενα 300αρι κερδισμενος!!!

Γυρισε και μου ειπε πως το μονο που θα καταφερω ειναι να εχω στη σαλονοκουζινα 25-26 βαθμους και 8 λιγοτερους στα υπνοδωματια!!!Και πως αν θελω σωστη δουλεια πρεπει να τραβηξω αγωγους στα δωματια!!!
ή αλλιως ειπε, να βαλω κανα ινβερτερ στα δωματια!!!
θεωρει πως ετσι θα κλαιω τα λεφτα μου...

ενταξει, καταλαβαινω πως στα δωματια δεν μπορω να εχω τη θερμοκρασια του σαλονιου...αλλα και 8 λιγοτερους δεν ειναι πολλοι???
και ειχα σκοπο να παω να την κλεισω σημερις!!!


ΥΓ ο τυπος ουτε kw με ρωτησε της κασετας ουτε τιποτε!!!και του ειπα οτι ειναι 13 kw...αλλα θεωρει πως η ζεστη δεν μπορει να "ταξιδεψει" 10 m με 3-4 βαθμους απωλειες!!!μου αφησε την αισθηση του αλμπανη αλλα ειπα να ρωτησω τον Asteris!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ