Συμβουλές για κασσέτα μετατροπής τζακιού

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29807 από gounoman
το σπίτι(οροφοδιαμέρισμα) είναι 2ου και τελευταίου ορόφου, η σκεπή είναι 70% κεραμοσκεπή και το άλλο 20% μονωμένο με θερμονωνοτικέσ πλάκεσ dow με φελιζόλ(γερμανικέσ) εάν θυμάμαι, έχω όμως συρόμενα παράθυρα αλουμινίου (2πλά τζάμια),τορα όσον αφορά ψηλά ή χαμηλά εννοείται πάνω σε βουνό ή αποσταση απο έδαφος? υπόψιν εδώ στη Λέσβο δεν έχειτόσο κρύο όσο υπερβολική υγρασία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30720 από Miltiadis
100_1411.JPG

100_1412.JPG

100_1408.JPG

ASTERI μίλησα με αντιπροσώπους τηςLAUDEL ΓΙΑ ΤΟ LAUDEL VT 800 και μου είπαν ότι τα βεντιλατέρ είναι μικρά και ίσως δεν με καλύψει στο υπόλοιπο σπίτι (50τ.μ και τα δωμάτια είναι κατά μήκος ενός διαδρόμου 60cm που εφάπτεται με το τοίχο του τζακιού (πίσω πλευρά.Θεωρώ ότι υπερβάλουν γιατί από εκεί που θα βρίσκονται η μία ή και οι δύο περσίδες (πίσω πλευρά φούσκας)τα δωμάτια είναι κοντά και είναι σαν ενιαίος χώρος. Εσύ τι πιστεύεις?

]
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Miltiadis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30728 από Asteris
Τα βεντιλατέρ είναι για να βγάλουν την ζέστη έξω από την κασέτα, τα 18kW δηλαδή. Το αν θα πάνε στα άλλα δωμάτια, είναι άλλη συζήτηση, έχει να κάνει με την διαρύθμιση του χώρου. Αν η κασέτα βγάλει 10-12kW εκεί που είναι, είναι βέβαιο ότι θα ζεσταθούν αναγκαστικά και οι παρακείμενοι χώροι, γιατί η θερμότητα μεταφέρεται με τον καυτό αέρα. Ανάλογα με τις απώλειες των μακρυνών δωματίων, κάποια στιγμή θα ισορροπήσει και η θερμοκρασία εκεί. Αν οι απώλειες είναι μεγάλες και η ροή μικρή, τότε πρέπει να βρεις τρόπο να στέλνεις αέρα προς τα κει, πιό γρήγορα. Όπως είπα και σε ένα άλλο μέλος, βάλε ανεμιστήρα να φυσάει προς το ταβάνι του διαδρόμου που θες να ζεστάνεις, αν δεν έχεις οικονομική άνεση για κάτι καλύτερο (πχ αεραγωγούς με βεντιλατέρ).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30931 από skreiker
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΣΣΕΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ:1 NORDPEIS N25
2 LOTUS H570
3 Edilkamin
4 LA NORDICAΤΟ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ 92ΤΜ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ . ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ !!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Υ.Γ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ASTERIS ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #35700 από Miltiadis
ASTERI πρώτα απ'όλα σ'ευχαριστώ για τη υπερπολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφερες άμεσα και με πού συμπάθεια.Αγόρασα τελικά την INVICTA VT 800 TOURBO και περιμένω την Πέμπτη για την τοποθέτηση.Θεωρώ καλή την επιλογή μου και σου είμαι ιδιαίτερα ευγνώμον και εύχομαι εσείς με τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες σας και εγώ με όσα έμαθα και όσα ίσως ανακαλύψω να βοηθήσουμε άλλους μέσα απο το χρήσιμο αυτό FORUM (διότι δυστυχώς στην αγορά τζακιού ακούς πολλά ψέματα που στοχεύουν στην απελπισία του αγοραστικού κοινού).Ευχαριστώ και πάλι καλημέρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #35701 από Miltiadis
Kαλημέρα λόγω καποιών υποχρεώσεων δεν βρήκα χρόνο να απαντήσω άμεσα.Ίσως να έχεις πάρει τις απαιτούμενες πληροφορίες αλλά θα σου πώ και εγώ ότι γνωρίζω από τη δική μου έρευνα.
α)Η NORDPEIS δεν είναι κασέτα (νομίζω) αλλά τα 14KW σε καλύπτουν (εξαρτάται φυσικά και από τη διαρρύθμιση του χώρου.
β)Η lotus είναι μικρή και επιπλέον με ενόχλησε που συην επικοινωνία μου μαζί τους με παραμύθιαζαν (μου είπαν οτί τα δικά τους 9KW δεν είναι σαν των χωρών της μεσογείου και ότι μ'αυτά ζεσταίνεις εώς και 130τ.μ) και ως εκ τούτου είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ή καλύτερα αρνητικός μαζί τους.
γ)EDILKAMIN:Είναι αξιόπιστη εταιρεία αλλά δεν έχει κασέτα με την απαιτούμενη για 'σένα ισχύ αλλά έχει μια ιδιαίτερα εξυπηρετικό εισαγωγέα που ο μηχανολόγος του είναι πρόθυμος να βοηθήσει και να σε συμβουλεύσει γι'άλλα μοντέλα.
δ)H LA NORDICA θεωρώ πως είναι κορυφαία εταιρεία αλλά επίσης με μικρής ίσχυς κασέτες (στις στοιχεία που δίνει φαίνεται ιδιαίτερα ειλικρινής και άρα αξιόπιστη).
Εν κατακλείδι είναι σημαντική πληροφορία η χωροταξία του σπιτιού σου και ο ASTERIS θα σε συμβουλεύσει ασφαλέστερα για όλα.Εγώ κατέληξα στην INVICTA VT 800 TURBO από τα le roy merlin στα 1300,00Ε. Άλλες επιλογές είναι οι BRONPI MADRIT 19KW,BRONPI KENIA,JOLLY MEC (χωρίς αφιγραντήρα στα 1900,00Ε).Κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό είναι ότι στα υλικά τοποθέτησης αναφέρονται μόνο για μέσα στο σπίτι,ενώ κανονικά χρειάζεται (με κάποια επιφύλαξη) να τραβήξεις καμινάδα μέχρι πάνω (δεν το λένε για να μη τρομάξεις από το κόστος).Έτσι εγώ θα δώσω 300,00Ε παραπάνω για υλικά (έχω δύο ορόφους από πάνω).
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Miltiadis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ