Οι ''Ελληναράδες'' δεν αλλάζουν τρόπους!!!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45171 από valsam

spyroskosmas έγραψε:

valsam έγραψε: Φετος εδω και 2 βδομαδες απλο ξυλολεβητα,τωρα θα μου πεις "καλα δουλεψε τον και μετα τα λεμε", φιλε καπου κανεις λαθος,εαν ειναι οπως τα λες με τα ξυλα που εχω(κατω απο 20% υγρασια αρα κοντα στα 4w/kg)εγω που εκαιγα 2,5 τονους πετρελαιο δηλ. τωρα χρειαζομαι 12+τονους βγαινει αναλογια 1 λιτρου πετρελαιου(11,9 kw/kg) 5 κιλα ξυλα(20 kw/kg) και με εναν πυρολησης θα χρειαζομουν 3,2 κιλα ξυλου (12,8kw/kg),ας πουμε οτι εισαι σωστος σε αυτα που λες λοιπον,τοτε ο απλος εχει 50% αποδοση και ο πυρολητικος εχει 80% δηλ. 60% αποδοτικοτερος σε συγκριση μεταξυ τους ο πυρολητικος,τετοιες διαφορες δεν παιζουν με τιποτα φιλε και μακαρι να μην τις λες και στους πελατες σου,υπο "συνθηκες"(οπως κατι σικε συγκριτικα αυτοκινητον) ισος υπαρχουν,π.χ αμα συγκρινουμε εναν πολυ μαπα απλο λεβητα των 500-700 ευρω που μπαζει απο παντου και δεν τραβαει κι'ολας με εναν τουμπανο πυρολητικο τον 4000+, τοτε ναι το 30-50% διαφορα μπορει να υπαρξει αλλα ισχυει και απ΄την αναποδη το ιδιο αν συγκρινουμε εναν μαματο απλο ξυλολεβητα με εναν μαπα πυρολητικο τοτε τα πραγματα αντιστρεφονται!
Τον ξυλολεβητα μου τον δινει ο κατασκευαστης 73%+,τον πυρολησης του κουμπαρου τον viessman vitoligno 100s τον δινουν 88% δηλ. ειναι 20% οικονομικοτερος στα χαρτια (αλλο 20% και αλλο 60% που αναφερες φιλε συμφωνα με τους υπολογισμους σου)και ο viessman θεωρειτε απο τους καλουτσικους,εξηγησε μου τοτε ρε φιλε πως ειναι δυνατον ο κουμπαρος με υγρα ξυλα περυσι ειχε σε συγκριση με το πετρελαιο που εκαιγε αναλογια 5-6 προς 1 και αφου εφαγε ολη την Ελλαδα και βρηκε τελικα περσινα ξυλα(τιμη χρυσου) εφτασε την αναλογια του στην καλυτερη στο 4 προς ενα?


Φίλε μου, θα κάνω τις εξής παρατηρήσεις :
1. Ποιο ξύλο με 20% υγρασία έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 4Kw/Kg όταν η κορυφαία μπρικέτα έχει 5Kw/Kg; Έχεις δει πίνακες απόδοσης καυσόξυλων ανάλογα με την υγρασία και το είδος τους;
2. Πράγματι οι διαφορές που λες αυτές είναι...Σε ονομαστική ισχύ και ΠΛΗΡΗ ζήτηση...
Πόσα ξύλα / ημέρα / εβδομάδα / μήνα / σαιζόν πηγαίνουν στο βρόντο όταν ο απλός λέβητας φτάσει θερμοκρασίες νερών;Πόση είναι αυτή η διαφορά σε σχέση με τον πυρολυτικό που έχει πολύ καλύτερο έλεγχο καύσης; Μην συγχέεις τις ονομαστικές αποδόσεις σε πλήρη ζήτηση με φουλ κατανάλωση,σε σχέση με ζήτηση και κατανάλωση υπό μερικό ή και καθόλου φορτίο. Περιμένω πάντως να μου πεις καταναλώσεις ο ίδιος.
3. Το θέμα του post μου δεν ήταν, ούτε και είναι η διαφορά απλού και πυρολυτικού ξυλολέβητα. Ήταν να βοηθήσω στο να βάλει ο υποψήφιος αγοραστής κριτήρια και στόχους αγοράς... Προσωπικά επιλογή έχω κάνει για το σπίτι μου.

Ναι φιλε εχω δει δεκαδες πίνακες απόδοσης καυσόξυλων ανάλογα με την υγρασία και το είδος τους (και ο Αστερης εχει ποσταρει καπου εναν αλλα τωρα βαριεμε να τον ψαχνω)και ολοι τους αναφερουν οτι η θερμογονος δυναμη του ξυλου με 20% υγρασια ειναι+-4%,στον βροντο δεν παει τιποτα απο ξυλο η ελαχιστο με τον ταπεινο μου ξυλολεβητα των 1000 ευρω γιατι πρωτον το βεντιλατερ και ο πινακας ελεγχου που φοραει κανουν αψογη δουλεια και εχω δει τα ξυλα δε σχεδον αθικτη κατασταση ακομη και μετα απο τρεις ωρες μιας και δεν ζητουσε αλλη θερμανση το σπιτι και στην χειροτερη την περισια ενεργεια την στελνει στο δοχειο αδρανιας!
Σορρυ φιλε για τον τονο τον γραφωμενων μου αλλα τα λεω ετσι μιας και εισαι και εμπορας αλλα και μηχανολογος μηχανικος δεν δικαιολογειτε να βγαζεις ετσι μπακαλιστικους υπολογισμους,γιατι ειδικα απο σενα λογο επαγγελματος και πτυχιων ο υποψήφιος αγοραστής περιμενει οντος να βοηθήσεις στο να βάλει ο κριτήρια και στόχους αγοράς για να ξοδεψει τα λεφτουδακια του για να ζεσταθει,ετσι οπως τα υπολογιζεις ομως δεν βοηθας κανεναν,λεφτουδακια που οπως ξερεις δεν υπαρχουν!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45174 από KERBEROS
Νομίζω ότι γίνεται να συνεννοηθούμε και χωρίς χαρακτηρισμούς.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45194 από valsam
Σε ποιους χαρακτηρισμους αναφερεσε φιλε KERBEROS,εγω παντος δεν χαρακτηρισα κανεναν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45237 από fani
necia 24 kw απο progetto pellett ελληνικο προιον... 2500 ευρω στο leroy merlin... χωρις τα παρελκομενα.... κοντα στα 3000 κ λιγοτερο με τα παρελκομενα.... εχει κανεις ιδεα για τουτο;
τον ειδα σημερα απο κοντα....δεν ξερω...παντως ειναι κατακοκκινος :P :P :P :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45319 από valsam
Σου φαγουριζουν τελικα 3000-3500 χιλιαρικα με τα περαστικα?
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #45323 από fani
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
οχιιιιιιιιιιιιιιιι καθολου δε με φαγουριζουν!!!! αλλα τι να κανω; πηγα σημερα με φιλες να δουμε για χαλια εκει και ειχε και τετοια... δε ξερωωωωωωωωω δεν ειμαι καλα.... απλα ρωτησα..χαχαχαχα δε μπορω αλλο παιδιαααααααααααααααα :sick: :sick:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ