Ξυλόσομπα και καμινάδα σε διόροφη κατοικία

Περισσότερα
3 Χρόνια 5 Μήνες πριν #170737 από Christos
Γνωριζει κανεις θερμοκρασιες σωληνων σε μονη ή διπλη κ σε αποστάσεις απο τη σομπα?
Εχω ψαξει στο διαδίκτυο κ δενβλ βρηκα κατι βοηθητικό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 5 Μήνες πριν #170738 από dimlyk
δεν νομιζω να βρεις κατι τετοιο η θερμοκρασια καυσαεριων ξεπερναει τους 200-250 βαθμους και μειωνεται ανεβαινοντας
εξαρτωμενη απο πολλους παραγοντες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #170739 από dryianni

Christos έγραψε: Γνωριζει κανεις θερμοκρασιες σωληνων σε μονη ή διπλη κ σε αποστάσεις απο τη σομπα?
Εχω ψαξει στο διαδίκτυο κ δενβλ βρηκα κατι βοηθητικό.

Δε βρίσκονται τέτοιες τιμές στο internet γιατί απλά δεν υπάρχουν.
Αυτό που υπάρχει είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του κάθε υλικού, ο οποίος υπολογίζεται σε θερμοκρασία 20 °C.
Για να υπολογιστεί η θερμοκρασία στην εξωτερική πλευρά της καμινάδας πρέπει να είναι γνωστά τα εξής:
1) Η θερμοκρασία των καυσαερίων στο "λαιμό" της σόμπας (σημείο σύνδεσης της εξόδου των καυσαερίων με τον καπναγωγο) όταν αυτή λειτουργεί στην ονομαστική τής ή στη μέγιστή της ισχύ (εξαρτάται από το πρότυπο της σομπας).
2) Οι συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας λ των υλικών του καπναγωγού -μονού ή διπλού- στη μέγιστη θερμοκρασία καυσαερίων.
3) Το πάχος d των υλικών του καπναγωγού.
Με τα 1), 2), 3) γνωστά υπολογίζεται ο συντελεστής θερμοπερατότητας U του καπναγωγού και ο -αντιστρόφως ανάλογος- συντελεστής R θερμικής αντίστασής του.
Έτσι μπορεί να υπολογιστεί ποια θα είναι η θερμοκρασία στην εξωτερική πλευρά του καπναγωγού.
ΠΡΟΣΟΧΉ!!!
Κανείς κατασκευαστής -εγχώριος και μη- δεν έχει πιστοποιητικό ή δήλωση συμμόρφωσης για την τιμή του λ του ενδιάμεσου μονωτικού υλικού καπναγωγού διπλού τοιχώματος σε διάφορες θερμοκρασίες γιατί απλά αυτό αποτελείται είτε από έγχυτο αφρό πολυουρεθάνης, όπου δεν μπορεί να προσδιοριστεί η επιτυγχανόμενη πυκνότητα, είτε από ρετάλια πετροβάμβακα, όπου η πυκνότητα του διαθέσιμου υλικού δεν είναι πάντα η ίδια.
Όσο για μετρησή τους σε πιστοποιημένο φορέα, όπως κάνουν οι υαλοπίνακες, τα προφίλ κουφωμάτων ή τα διάφορα sandwich panels ούτε λόγος....
Last edit: 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν by dryianni.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171108 από Panoulidios
Καλησπέρα,
μετά από αναζήτηση δε βρήκα κάποιο άρθρο αποκλειστικά για καμινάδα , οπότε θα παραθέσω εδώ την ερώτηση μου , αν είναι σε λάθος μέρος παρακαλώ να μεταφερθεί. Έχω μια ξυλόσομπα στην οποία τώρα η καμινάδα ακολουθεί την εξής πορεία:
1 μέτρο κάθετα - ορθή γωνία - 0,5 μέτρα οριζόντια - ορθή γωνία - ορθή γωνία ( ώστε να έρθω πιο ψηλά και παράλληλα με το πάτωμα ) - 5 μέτρα οριζόντια - ορθή γωνία ταφ - 1,5 μέτρο κάθετα.

Το πρόβλημα είναι ο ελκυσμός μιας και η τοποθέτηση της καμινάδας ήταν πρόχειρη. Αν την ανάψω με δυνατή φωτιά τότε δεν έχω ούτε καπνούς και η σόμπα δουλεύει τέλεια. Αν η φωτιά δεν έχει ένταση τότε κράτάει κάπνα μέσα καθώς και αν ανοίξω τη πόρτα βγαίνει όλη έξω. Παρατήρησα ότι αν αφήνω λίγο ανοιχτή τη πόρτα της εστίας τότε η κατάσταση βελτιώνεται. Οι επιλογές τώρα για αλλαγή της διαδρομής της καμινάδας είναι 3.

Επιλογή πρώτη: 1 μέτρο κάθετα - ορθή γωνία - 0,5 μέτρα οριζόντια - ορθή γωνία - 2 ή 3 μέτρα κάθετα
Επιλογή δεύτερη: 5 μέτρα κάθετα ( τρυπόντας βέβαια το ταβάνι του σπιτιού , πράγμα που θα ήθελα να αποφύγω )
Επιλογή τρίτη: Αφήνω ως έχει τη καμινάδα και της προσθέτω στο τέλος κιάλλο κάθετο τμήμα. ( Ιδανική επιλογή ώστε να μη κλείνω τρύπες )

Αν θέλετε , προτείνετε μου ποια επιλογή είναι καλύτερη και προτιμότερη ( το ενδεχόμενο πρόβλημα είναι ότι στις 2 πρώτες επιλογές οι υγροποιήσεις θα πέφτουν μέσα στη σόμπα μιας και δε θα υπάρχει ταφ ) .

Η ερώτηση γίνεται επειδή έχω και μια δεύτερη εγκατάσταση που θέλω να κάνω ενός ενεργειακού τζακιού , με τις παρακάτω διαδρομές της καμινάδας:
1,5 μέτρα κάθετα - ορθή γωνία - 3 μέτρα οριζόντια - ορθή γωνία - 3 μέτρα κάθετα

Θα εκτιμούσα την όποια απάντηση.

Ευχαριστώ πολύ.
Last edit: 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Panoulidios.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171111 από dimlyk
η ως τωρα διαδρομη ειναι η κακιστη συμφωνα με τις προτιμησεις σου θα προτεινα την 1η επιλογη και φανταζομαι οτι εκειπου βγαινει εξω η καμιναδα μπορει να μπει και το ταυ
αν φυσικα θες μπορει να πειραματιστεις με την τωρινη αλλα θεωρητικα(πρακτικα δεν ισχυει παντα) για καθε οριζοντιο μετρο χρειαζονται 2-3 καθετα και καθε καμπυλη μετραει σαν 1 οριζοντιο ...αν υπαρχει δυνατοτητα σε οποια κατασκευη κανεις προτιμησε γωνιες 45 μοιρων και τα οριζοντια να εχουν οσο περισσοτερη ανοδικη κλιση μπορεις
τα ιδια και σε μεγαλυτερο βαθμο ισχυουν για το τζακι


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171115 από Panoulidios
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Και στις 2 επιλογές η καμινάδα θα χρειαστεί να περάσει από οροφή επενδεδυμένη με ραμποτέ ( στη πρώτη ραμποτέ και μετά τσιμέντο που είναι το ταβάνι και στη δεύτερη ραμποτέ και μετά πάνελ πολυουρεθάνης ) , η καμινάδα διπλού τοιχόματος έχει πρόβλημα να έρχεται σε επαφή με το ραμποτέ ή το πάνελ; Ανεβάζει θερμοκρασία που ενδέχεται να προκαλέσει ανάφλεξη;
Στη περίπτωση που θα φύγει ίσια πάνω και θα χρειαστεί να τρυπήσει το ταβάνι , θα ντυθεί η καμινάδα με τους τετράγωνους τσιμεντόλιθους καμινάδας ( για θέμα στεγανοποίησης της οροφής ) και θα μπει το περιστροφικό καπέλο πάνω σε αυτούς. Τώρα για το ταφ αναγκαστικά θα πρέπει να μπουν 2 γωνίες ώστε να προσαρμοστεί. Αν δε μπει , πιστεύεις ότι θα υπάρχουν υγροποιήσεις με το συνδυασμό τσιμεντόλιθος και διπλό τοίχομα καμινάδας ; Αλλιώς αν χρειάζεται το ταφ θα μπω στη δεύτερη επιλογή , απλά θα είναι το ταφ στο μπάνιο μέσα , λογικά υπάρχει κάποιο που να έχει κλειστή τρύπα ( και να το ανοιγω όποτε θέλω ) ώστε να μη τρέχουν στο πάτωμα;

Θα κοιτάξω να αφαιρέσω τη μία γωνία και να μειώσω το οριζόντιο τμήμα κατά 2 μέτρα για αρχή , δηλαδή να έχω τη παρακάτω διαδρομή.
1 μέτρο κάθετα - ορθή γωνία - μισό μέτρο οριζόντια - ορθή γωνία - 3 μέτρα οριζόντια - ορθή γωνία - 3 μέτρα κάθετα ( καλό ή να μη μπω καν στον κόπο ; )

Μια ερώτηση που μάλλον είναι λάθος. Μπορώ να πάρω μια καμινάδα 1 μέτρο για παράδειγμα και να τη κόψω στους 70 πόντους ώστε να μπορέσω να βάλω γωνίες 45 μοίρες; Ή τίθεται θέμα στεγανοποίησης στην ένωση;


Ευχαριστώ και πάλι.
Last edit: 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Panoulidios.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ