Πρόβλημα με απόσταση από τοίχο (?)

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143594 από Wooshas
Απαντήθηκε από Wooshas στο θέμα Πρόβλημα με απόσταση από τοίχο (?)
Φίλε Theodor, αν ο τοίχος στο σημείο που είναι η σόμπα δεν έχει κάποιο εύφλεκτο ή ευαίσθητο στοιχείο (π.χ. κάσα πόρτας, κουρτίνα ή δεν ξερω τι), τότε να μην ανησυχείς καθόλου. Πληροφοριακά σου αναφέρω ότι στο σπίτι του χωριού έχουμε μασίνα σε τέτοια απόσταση από το 85! Ο τοίχος δεν έχει πάθει τίποτα. Αν για κάποιο λόγο πρέπει να τον μονώσεις, το καλύτερο υλικό (αποτελεσματικό, αδρανές και άρα υγιεινό) είναι οι πλάκες πυριτικού ασβεστίου, όπως το izol που ανέφερε και ο dimlyk. Να λάβεις υπ' όψη σου όμως ότι αυτές οι πλάκες, όπως τις βρίσκουμε στο εμπόριο, έχουν πάχος 3 εκατοστά. Άρα αν χρησιμοποιήσεις τέτοια, τα 5 εκ διάκενο θα γίνουν 2! Υπολόγισε τώρα ότι όσο πιο καλή κυκλοφορία αέρα έχεις γύρω από τη σόμπα σου τόσο το καλύτερο. Γιατί όσο καλύτερα ψύχεται περιφερειακά, τόσο πιο καλή απόδοση θα έχει καθώς και χρόνο ζωής. Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή τύχη στο πρόβλημά σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143764 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Πρόβλημα με απόσταση από τοίχο (?)
Θέμα να καεί ο τοίχος δεν υπάρχει μεν αλλά...
Θέμα για τυχόν καλώδια που περνάνε από εκεί?
Θέμα διαστολές συστολές του οπλισμού?
Θέμα απωλειών θερμότητας?

Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα και αν το να μπεί κάποιο πυράντοχο μονωτικό σημαίνει ότι θα περιοριστεί ο χώρος πίσω από την σόμπα είναι καλό να μπει το μονωτικό και αν υπάρχει τελικά περιορισμένη κυκλοφορία του αέρα ας μπει κάποιο μοτερ που να φυσάει αέρα.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144512 από ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ48
Σε ολα υπαρχουν λυσεις αλλα εχουν και το αναλογο κοστος .Επειδη το εψαξα για κατι παρομοιο δικο μου βρηκα τις εξης λυσεις .
1.Για τα 5 εκατοστα που εχεις πισω,βαζεις πετροβαμβακα και απεξω πυριμαχη γυψοσανιδα και ειναι ενα κουτι και αποφευγεις τα αρνητικα του πετροβαμβακα.Αθανατο και φθηνη λυση .Τα βιδωνεις στον τοιχο μαζι βαλε και ταινια αλουμινιου (1,5 ε) γυρω απο τον πετροβαμαβακα οπου δεν εχει και γλιτωνεις και τα αρνητικα του.Με λιγα ευρω και το κανεις μονος σου.
2. Η KNAUF βγαζει ενα υλικο μονωτικο και ακαυτο σαν πλακακι παχους 3κ με διαστασεις περιπου 60χ30 σαν πλακες που μπαινουν με ειδικη κολα στον τοιχο και βαζεις οσες θελεις για το υψος που θελεις.Καλη και ομορφη λυση.Γυρω στα 30Ε-50 για το χωρο σου.
3.Υπαρχει ενα υλικο που λεγεται κεραμοβαμβακας (καταστηματα Μονωτικων)και ειναι σε πλακες παχους 2εκ με τρομερη θερμομονωση ειναι ακαυτο υλικο αλλα ακριβο γυρω στα 60 ευρω ΚΑΙ ΑΝΩ για το χωρο σου .
Αναλογα με το πορτοφολι και την αισθητικη διαλεξε.......
Ο ΕΝΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ