Συνδεσμολογία ξυλόσομπας

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #117663 από Federico
Απαντήθηκε από Federico στο θέμα Συνδεσμολογία ξυλόσομπας
όχι, σίγουρα δεν βγαίνουν σωστά, εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.
Αφού για να γίνει η στροφή των μπουριών χρειάζονται 90 μοίρες και η γωνία που μου προτείνεις να βάλω μέσα στο πατάρι θα είναι 45 μοίρες, τότε πως είναι σωστά;
Επαναλαμβάνω για να δούμε αν έχουμε συννενοηθεί καλά.
Η πρώτη στροφή που θα ενώνει το 2μ. μπουρί της σόμπας με το 0.50εκ μπουρί που μπαίνει στο πατάρι θα έχει κλίση 45 μοίρες προς τα επάνω. Καλά ως εδώ;
Ε, μετά στην ένωση του 0.50εκ. με το ινοξ που θα έρχεται από έξω, που η ένωση αυτή θα γίνει μέσα στο πατάρι και που θα πρέπει να είναι σε γάμα δηλαδή 90 μοίρες, εσύ προτείνεις να μην είναι 90 αλλά 45 μοίρες προς τα έξω. Σωστά και εδώ; Ε, τότε πως θα έρθει ίσια;
Έκανα και το σχέδιο, οπότε μπορούμε να επαληθεύσουμε και οι δύο τι έχουμε καταλάβει.

Χρήσιμο φαίνεται και αυτό το ταμπερ. Ας ελπίσω όμως όπως λες να μην μου χρειαστεί.
Ναι το συρτάρι δεν κλείνει με χερούλι σφιχτά όπως οι άλλες πόρτες, σωστά.
Αυτό το «Αν κλείνεις τους αέρηδες πάνω και κάτω» όμως δεν το κατάλαβα. Πως «κλείνουμε τους αέρες»; Αν ευκαιρήσεις διαφώτισέ με.
Κάνει ακριβά ρε γ@μώτο το μονομένο. Με παραγγελία το βρήκα 25 το μέτρο (ή και παραπάνω- δεν θυμάμαι). Και τα πράγματα στα οικονομικά τελευταία είναι χάλια..

Δεν πρόκανα σήμερα να τα πάρω, κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα τα έχω και θα αρχίσω τρύπημα τοίχων.
Όπως και να έχει ευχαριστώ για το χρόνο που δώσατε να με βοηθήσετε.


Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Federico.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #117764 από MZach
Απαντήθηκε από MZach στο θέμα Συνδεσμολογία ξυλόσομπας
Έχεις μία εισαγωγή αέρα στο συρτάρι της στάχτης και μία στο πάνω μέρος της πόρτας που είναι η αεροκουρτίνα. Αυτές ανοίγουν και κλείνουν συρταρωτά με το πομολάκι φαντάζομαι. Όταν φορτώνεις ξύλο ανοίγεις το κάτω για να πάρει πολύ αέρα. Όταν αρπάξουνν τα ξύλα κλείνεις το κάτω. Την αεροκουρτίνα εγώ την έχω πάντα ανοιχτή για να κρατάει καθαρό το τζάμι.

Δεν το βρίσκω και τόσο κακό να μην κλείνει ερμητικά η σόμπα. Απλά δεν μπορείς να τη φπρτώνεις πολύ με ξύλο γιατί θα μπουμπουνίζει και θα γίνει πύραυλος και μετά δεν μπορείς να τη σιγοκαις, π.χ. να κρατάει το βράδυ. Έτσι κι αλλιώς το να σιγοκαίει γεμίζει τα μπουριά καπνιά που δεν ενδείκνυται. Φαντάζει ιδανικό να παίρνουμε όλη την ενέργεια από τα ξύλα μέσα στο σπίτι αλλά κάποια πρέπει να τη δίνουμε στα καυσαέρια για να προλαβαίνουν να εξέρχονται.

Αν τραβάει πολύ αέρα από το συρτάρι της στάχτης και σου καίει τα ξύλα στο λεπτό ένα τάμπερ μπορεί να βοηθούσε. Αλλά μόνο η δοκιμή θα δείξει πως καίει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Federico

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #120296 από Federico
Απαντήθηκε από Federico στο θέμα Συνδεσμολογία ξυλόσομπας
Τελικά τη σύνδεσα διαφορετικά.
Έστριψε το μπουρί αριστερά πάνω από τη σόμπα και πέρασε μέσα από το χώρισμα σαλόνι-κουζίνα και με μια γωνία ακόμα 90 μοιρών βγήκε έξω.
Το εξωτερικό μπουρί το έβγαλα ως την ταράτσα, ένας όροφος ακόμα δηλαδή.
Η σόμπα τραβάει φουλ. Βάζω κερί στην τρυπίτσα του αέρα και τραβάει την φλόγα του σαν σίφουνας μέσα. Ούτε καπνός, ούτε τίποτα, μόνο που έσταξε λίγο τις πρώτες μέρες που την ανάψαμε στις ενώσεις των μπουριών. Τώρα όχι.

Παρατήρηση : γείτονας με ξυλόσομπα, έχει βάλει μέσα στο σπίτι 5 μέτρα μπουρί οριζόντιο. Το έχει βάλει εξεπίτηδες όμως, γιατί με αυτόν τον τρόπο έχει περισσότερη απόδοση. Και ναι, με μια μικρούλα σόμπα τα τρία δωμάτια που πέρασα ήτανε φούρνος! Και τραβάει μια χαρά και δεν καπνίζει. Και το εξωτερικό μπουρί (αυτός είναι στον επάνω όροφο) είναι μόλις 2 μέτρα. Και φυσικά σκέφτομαι ή από φέτος ή και από του χρόνου και εγώ, να αλλάξω την έξοδο του μπουριού ώστε να περνάει οριζόντιο μέσα από όλη την κουζίνα.

Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Federico.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ