Εγχειρίδιο LaNordica: προτεινόμενα είδη καυσόξυλων

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15093 από giabritsos
εχω αυτην την σομπα,ακομα δεν την αναψα..
www.lanordica-extraflame.com/en/wooden-s...vezia-norvegia_p8990

ενω ημουν ετοιμος να παω αυριο να παρω 5 τονους οξια ανοιγω το εγχειριδιο και βλεπω οτι εχειτα παρακατω ηδη ξυλου προτεινομενα ως excellent και μετα απο αυτα εχει την οξια ως good

1 γαυρος
2 δρυς
3 σφενδαμνος(το οποιο δεν ξερω καν ποιο ειναι...)
4 ? (δεν το εβγαλε η μεταφραση)
5 οξια

να αναθεωρησω?πειτε μου την γνωμη σας,ξερω οτι το εχω ξαναρωτησει αλλα με δημιουργησε απορια το εγχειριδιο χρησης της σομπας
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15107 από mastoras
Γαύρος {είδος πουρναριού} δρύς {βελανιδιά} ξύλα ιδανικά για τζάκια και σόμπες. Πυκνή δομή υλικού που αργεί να καεί, και κρατάει σταθερή θερμότητα κατά την καύση. Πολύ άσχημη καύση όμως εάν τα ξύλα έχουν μεγάλο ποσοστό υγρασίας.....εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Οξιά, ξύλο για μπουρλότο. Πυροτέχνημα που καίγεται γρήγορα και δυνατά, ανεβάζοντας την θερμοκρασία κατακόρυφα......αλλά κρατά λίγο :(

Η οξιά είναι απαραίτητη σε κάθε "στοίβα" καυσοξύλων. Και αυτό γιατί, το να έχεις στην κατοχή σου δρυς η πουρνάρι, ξερό χωρίς υγρασία, θα πρέπει να είσαι μεγάλος μάγκας.......και οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το ευρώ τραινο !!!! :woohoo:

Τα υγρά ξύλα χρειάζονται την οξιά για να καούν.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by mastoras.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΛΕΩΝ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15131 από giabritsos
Αν παρω τωρα γαυρο δεν θα στεγνώσει καλα ως τον χειμωνα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15141 από mastoras

giabritsos έγραψε: Αν παρω τωρα γαυρο δεν θα στεγνώσει καλα ως τον χειμωνα;


Από γαύρο δεν ξέρω, δεν έκαψα ποτέ, και μόλις πρόσφατα είδα τι σόι ξύλο είναι. Με παραξένεψε γιατί αν και το αναφέρουν σαν πουρνάρι, για πουρνάρι δεν μου μοιάζει.

Η κουμαριά που καίω εγώ κάθε χρόνο μοιάζει με το πουρνάρι.....αλλά ο γαύρος :huh:

Πάντως ότι ξύλο και να πάρεις, εάν την στοίβα την βλέπει ο ήλιος και αερίζεται καλά, μέχρι τον χειμώνα θα έχει αποβάλει σημαντικό μέρος της υγρασίας.

Για τελείως ξερό ξύλο.....τα ρίχνεις στην φωτιά την επόμενη χρονιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15180 από spyroskosmas

Η απογοήτευση λόγω κακής ποιότητας διαρκεί περισσότερο από την ικανοποίηση λόγω χαμηλής τιμής

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #15206 από giabritsos
Τελικα παρηγγειλα σημερα 3 τονους οξια 1.5 τονο πουρναρι και 1.5 τονο μεσε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ