αποριες για σομπα πελλετ νερου υδραυλικες

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167227 από ΓιωργοςΜε
καλησπερα στην κοινοτητα
εχω καποιες αποριες σχετικα με την αγορα σομπας πελλετ νερου καθως στην αγορα κυκλοφορουν διαφορες τιμες και αποψεις
σομπες οι οποιες εχουν μικρες θερμοκρασιες καυσαεριων κατα την εξοδο που σσυνηθως ειναι ιταλικες που αν σ χαλασουνε δεν βρισκεις ανταλακτικα αμεσα οπως εχω διαβασει παντα στο ιντερνετ και ελληνικες που δεν αναφερουν σχεδον ποτε καυσαερια και βρισκεις ανταλακτικα
το θεμα ειναι στην τιμη βλεπεις σομπα με 3000 ευρο στις 20000 θερμιδες και σομπα με 1500 ευρο.
Η βασικη μου απορια ειναι αν σε ολλες τις σομπες πελλετ βγαζουνε χαμηλες θερμοκρασιες στα καυσαερια? περνανε τα καυσαερια απο σωληνες μεσα στην σομπα που που απο εκει κερδιζεις ενεργεια κ ζεσταινουν το νερο? καποιες μιλανε για 110 βαθμους στα καυσαερια
εγω εχω πιασει σε σομπα ιταλικη το μπουρι αμεσως στο ταφ στην εξοδο με γυμνο χερι και δεν καηκα το ιδιο συμβαινει σε ολλες τις αλλες και στις ελληνικες ?
γενικα εχω μπερδευτει με την αγορα και ψαχνω μια σομπα στις 24000 θερμιδες και το σιγουρο ειναι οτι δεν εχω την οικονομική άνεση να παρω κατι και μετα να το κοιταω. :( εχω δει διαφορες τις οποιες δεν θελω να τις ανεβασω στο φορουμ γιατι πρωτα απο όλα θελω να μαθω τις διαφορες που εχουνε
εχω καταλαβει οτι σχεδον καποιες ειναι ιδιες απλα αλαζουνε τα καπακια και η μαρκα και ο καθενας την πουλαει για οτι θελει
επισης οταν ερθει η θερμοκρασια στον χωρο που εχουμε επιλεξει και στα νερα σβηνουν σαν τους κοινους λεβητες και ξαναξεκινανε η καινε συνεχει με αργο ρυθμο ?
σας ευχαριστω και περιμενω με χαρα τις απαντησεις σας
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΓιωργοςΜε. Αιτία: λαθος ορθογραφικό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167231 από giokaspart
Καλώς ήλθες.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
1. Όντως στην αγορά κυκλοφορούν πολλές σόμπες νερού και σε διάφορες τιμές. Και Ιταλικές και Ελληνικές και άλλης προέλευσης.
2. Οι θερμοκρασίες εξόδου καυσαερίων σε όλες, ποτέ δεν είναι στάνταρ αλλά εξαρτώνται από πολλές και διάφορες παραμέτρους που καθορίζονται από τις ρυθμίσεις που γίνονται, από τις ποιότητες του πέλετ, από το είδος και την εγκατάσταση της καμινάδας κλπ.
3. Σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά, αλλά κυρίως την τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση, αυτό δεν έχει να κάνει με την προέλευση, αλλά με την αξιοπιστία και την επαγγελματική ακεραιότητα του κάθε προμηθευτή είτε είναι έμπορος είτε κατασκευαστής. Εξάλλου ακόμα και σε μηχανήματα Ελληνικής προέλευσης πολλά εξαρτήματα και ανταλλακτικά είναι ξένα και συνήθως ιταλικά.
4. Όπως ανέφερα πριν οι θερμοκρασίες καυσαερίων δεν είναι ίδιες σε ίδια μηχανήματα. Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ θα δεις ότι πολλοί χρήστες ενώ έχουν ίδια μηχανήματα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές σε αυτό το θέμα γιατί αυτό είναι θέμα ρυθμίσεων.
5. Τώρα αν κάποιες είναι ίδιες ενώ απλά αλλάζουνε τα καπάκια και τη μάρκα, αυτό είναι γεγονός αλλά το ζήτημα είναι τι θέλει κάποιος, τι τιμή είναι διατιθέμενος να πληρώσει αλλά κυρίως τι συμφωνία θα κάνει για την υποστήριξη μετά.
6.Οι επιλογές λειτουργίας επίσης είναι πολλές. Με θερμοστάτη χώρου με χρονοδιακόπτη, κλπ

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΕΙΣ ΠΟΙΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΣΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΓιωργοςΜε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167232 από ΓιωργοςΜε
σε ευχαριστω giokaspart για την απαντηση σου και εχω ακομα καποιες αποριες αν μπορεις να μ λυσεις στα κατα και υπερ
εχω δει καποια μοντελα που παρεχουν καποιους αυτοματισμους σε σχεση με αλλα μοντελα
πχ
εμενα με ενδιαφερει να την καιω σταθερα ας πουμε και οταν ειμαι εκτος σπιτιου, καποια μοντελα μιλανε για 24 καυση
καποιες εχουν βεντιλατερ και καποιες οχι για να βγαζουν αερα στον χωρο
καποιες παρεχουν αυτοματο καθαρισμο καποιες χειροκινητο και κατα ποσο δουλευει ο αυτοματος καθαρισμος δεν ξερω
ενα αλλο μοντελο μιλαει για αντιπισσα system που δεν το εχω δει σε κανενα αλλο μοντελο
σιγουρα δεν μπορω να δωσω 5000 ευρο να παρω την ποιο τελεια η την καλυτερη στην αγορα
απλα εχω δει οτι καποιοι εισαστε γνωστες και θελω τα φωτα σας γιατι οπως ανεφερα προβληματιζομαι πολυ το οτι μια σομπα κοστιζει τοσα λεφτα οταν ενας λεβητας συμπύκνωσης επιτοιχος αεριου εχει τα μισα λεφτα με καυσαερια 50 βαθμους και παροχη ζεστου νερου χρησης
τωρα θα μ πεις πηγαινε παρτον και θα εχεις κ δικιο, αλλα δεν περναει φυσικο αεριο και δεν μπορω να βαλω δεξαμενη διοτι εχει πολυ χαρτουρα ωστε να την βαλω νομιμη και το εξαιρετικο προσόν που βρισκω στην σομπα ειναι οτι παω παίρνω τσουβαλακια με 20 ευρο και βγαζω οσο θελω ενώ αν παραγγειλω αεριο θελω μεγαλη παραγγελια που τωρα μπορει να μπορω να δωσω τα χρηματα αργοτερα ομως οχι
μπορω να αναφερω καποιο μοντελο που εχω βρει να μ πειτε και εσεις αν βγαζει προβληματα
επισης βλεπω οτι ενας λεβητας με μια σομπα ερχονται στα ιδια λεφτα και μηπως θα μπορουσατε να μ πειτε ποιες η διαφορες ?πχ εχω καταλαβει οτι τον λεβητα μπορω να τον καθαριζω και γεμιζω σε ποιο μεγαλο χρονικο διαστημα και απλα δεν εκμεταλλεύομαι την ζεστη στον χωρο ,δηλαδη η σομπα θελει καθε μερα καθαρισμα με καλης ποιοτητας πελλετ ?
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΓιωργοςΜε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167234 από giokaspart
Αν μιλάμε για υδραυλική σόμπα εντός σπιτιού πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι η δεξαμενή του πέλετ σε αυτές έχουν περιορισμένη χωρητικότητα συνήθως 2-3 σακιά των 15 Kg, οπότε όπως καταλαβαίνεις θέλουν τακτικά γέμισμα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι επειδή λειτουργούν και ως σόμπες στο χώρο που έχουν εγκατασταθεί, προσφέρουν επιπλέον την αίσθηση θαλπωρής και αποδίδουν μια επιπλέον ποσότητα θερμικής ενέργειας σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο πελετολέβητα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο ή λεβητοστάσιο. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι επειδή απαιτείται τακτικό καθάρισμα (σχεδόν καθημερινά) αναπόφευκτα θα υπάρχει μια σχετική βρωμιά μέσα στο σπίτι ενώ μερικούς τους ενοχλεί και ο θόρυβος του κοχλία η του ανεμιστήρα.
Όπως σου είπα υπάρχουν πολλές επιλογές λειτουργίας εφόσον βεβαια τις υποστηρίζει το κάθε μοντέλο.
Άλλοι επιλέγουν λειτουργία με θερμοστάτη χώρου, άλλοι με συνεχή λειτουργία σε χαμηλή ισχύ και άλλοι με χρονοδιακόπτη. Εγώ προσωπικά έχω πελετολεβητα σε λεβητοστάσιο και τον λειτουργώ με θερμοστάτη χώρου.
Η θερμοκρασία καυσαερίων στην έξοδο σπάνια φτάνουν στους 140 βαθμούς και την καμινάδα και εγώ την ακουμπάω με γυμνό χέρι. Αλλά αυτό είναι όπως προείπα θέμα ρυθμίσεων τόσο της σόμπας όσο και του ελκυσμού της καμινάδας.

Το αέριο είναι άλλη περίπτωση. Η τιμή του εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου αλλά και δεν έχει το χαμαλίκι των στερών καυσίμων (κουβάλημα, αποθήκευση, γέμισμα καθάρισμα). Εάν όμως δεν υπάρχει δίκτυο κοντά σου ή δεν προβλέπεται να μπει σύντομα δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει, εξαρτάται βέβαια και σε πια περιοχή είσαι δηλαδή άλλο Φλώρινα ή Κιλκίς που είμαι εγώ και άλλο Κρήτη.
Η δική μου άποψη είναι ότι το πέλετ είναι μια από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις θέρμανσης αυτή τη στιγμή σε περιοχές που κάνει σχετικά κρύο και δεν υπάρχει κοντά δίκτυο Φ/Α, παρά τα όποια μειονεκτήματα που ανέφερα πιο πάνω.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΓιωργοςΜε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167241 από dimlyk
επειδη αναφερεις πολυ την θερμοκρασια καυσαεριων ,,δεν εχει και τοση σχεση αμα μιλαμε για διαφορετικα μοντελα περιπου ολα εχουν τον ιδιο βαθμο αποδοσης που σε καποιες περιπτωσεις και αυτος αμφισβητειται δυστυχως
συνηθως οι σομπες που μαινουν στον χωρο εχουν ανεμιστηρα ενω οι λεβητες κι οσες μπαινουν σε μπαλκονια οχι ουτε κι αυτο θα πρεπει να σ απασχολει εκτος κι αν σ απασχολει ο θορυβος... αν εχεις και δυνατοτητα για λεβητα προτιμμησε τον ...εχεις περισοτερες δυνατοτητες ρυθμισεων και αυτοματισμων
την δυνατοτητα που αναφερεις να λειτουργει σε χαμηλη ισχυ η να σβηνει την εχουν ολα απο προεπιλογη και επιλεγεις
οτι κι αν παρεις ζητα να σου κανουν ενα μαθηματακι ρυθμισεων κι αν εχει κρυφο μενου και τους κωδικους


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΓιωργοςΜε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #167252 από Fokion
dimlyk μια μικρή διορθωση.
Οι υδραυλικές δεν εχουν ανεμιστήρα πλην αυτου των καυσαερίων ( εκτός αν βγηκε και καποιο μοντεο που δε το εχω υποψη μου και συνδυαζει και τα 2 οποτε ζητω συγνωμη)

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΓιωργοςΜε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ