Σόμπα Πέλλετ νερού AMBIENTE-CALLORE 20 KW

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117393 από vag1234
Τοποθέτησα στο σπίτι της μητέρας μου στο Γαλάτσι, πέρσι τον χειμώνα την σόμπα νερού Ambiente-callore 20 KW.
100 τ.μ κατασκευής 1975, οροφή σε ταράτσα, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, παλιό δισωλήνιο, λέβητας κτιρίου 80000 kcal, συνδέθηκε στα σώματα καλοριφέρ και σε ηλιακό τριπλής 160 lt.

Αρκετές δυνατότητες, και 5 προρυθμισμένες σκάλες λειτουργίας όπου έχω επιλέξει να λειτουργεί στην χαμηλότερη και έχω δώσει οδηγίες στα πολλά κρύα να την ανεβάζουν στην 2η σκάλα λειτουργίας. Η ρύθμιση στις σκάλες είναι καλή από το εργοστάσιο (στις οποίες μπορείς να επέμβεις αν θέλεις) και δεν χρειάζεται να ρυθμίσης κάτι άλλο. Οι μόνες ρυθμίσεις που έκανα είναι η τροφοδοσία και αέρας στην λειτουργία ανάφλεξης και την επιλογή σύνδεσης εξωτερικού θερμοστάτη. Στην πρώτη σκάλα καταναλώνει περίπου 1,6 kg/h και στην δεύτερη 2,1kg/h περίπου. Σε 50 λεπτά λειτουργίας περίπου έχει ζεστάνει τα σώματα καλά. Μέχρι στιγμής έχει κάψει golden και ένα τσουβάλι από το woodspellet. Την περνάει περίπου με 1 τσουβάλι ανά 2 ημέρες (μέση κατανάλωση). Πολύ εύκολος καθαρισμός ανά εβδομάδα, με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας σε 10-15 λεπτά έχεις τελειώσει.









Θερμοκρασία νερού δεξιά, ζητούμενη θερμοκρασία νερού αριστερά.




Σύνδεσα ασύρματο θερμοστάτη της riello, το κουτάκι που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ο δέκτης. ¨Εχει δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού και δυνατότητα ελέγχου κυκλοφορητή για ΖΝΧ. Κόστος θερμοστάτη 55€.



Κόστος σόμπας στα 2700€ μαζί με τα περαστικά μέσω του εξοικονομώ κατ' οίκον. Κόστος σόμπας για την μητέρα μου 18€ Χ 48 μήνες= 864€ . Πρόπερσι είχε κάψει 1300€ σε πετρέλαιο (με τιμή πετρελαίου 0,93€). Υπολογίζω ότι θα κάψει φέτος γύρω στα 1400 kg πέλλετ = 450€ (δεν την ανάβει όλο το 24ωρο) μαζί με το ΖΝΧ που δεν υπήρχε παλιότερα. Η απόσβεση είναι σαν να έχει γίνει ήδη.

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ