Edilkamin Ιdropoint 11,3kW: σύνδεση με το δίκτυο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29911 από stelios02
Καλημέρα, έχω έναν έντονο προβληματισμό και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Παρακολουθώντας το forum εδώ και 2 μήνες περίπου βρήκα απαντήσεις σε θέματα τα οποία προέκυψαν και απορίες που δημιουργήθηκαν, καθώς νέος στο χώρο του πέλλετ. Επειδή δεν βρήκα κάποιο θέμα με παρόμοιο προβλημα με το δικό μου, θα ήθελα τις συμβουλές σας και την εμπειρία σας στο θέμα. Πρόκειται να τοποθετήσω μία σόμπα-καλοριφερ και συγκεκριμένα την Idropoin της Edilkamin(ισχύος 11,3KW από τα οποία δίνει 9KW στο νερό και 2,3KW στο χώρο), σε ένα σπίτι 72τμ. Η θερμιδική αξία των καλοριφέρ είναι 11,500 Kcal. Με την προϋπόθεση ότι ένα καλοφιφέρ θερμιδικής αξίας 2000Kcal θα ξηλωθεί για να μπει η σόμπα μένουν 9,500KCcal + ένα μποιλερ 80lt. Η σόμπα θα μπει σε σημείο όπου οι σωληνώσεις μέχρι τον συλλέκτη θα έχουν μήκος 15μέτρα και θα περνάνε αναγκαστικά μέχρι το σαλόνι(και οι οποίες βέβαια θα καλυφθούν αργότερα με γυψοσανίδα). Η σόμπα βγάζει έξοδο για τους χαλκοσωλήνες 3/4'' ενώ ο συλλέκτης είναι 1''. Για να μην μπω στην λογική χαλκοσωλήνες στο σαλόνι-γυψοσανίδες και με όποιο κόστος συνεπάγεται, θα μπορούσα ίσως να συνδέσω την σόμπα στις σωληνώσεις του καλοριφέρ που θα ξηλωθεί (διαμέτρου 1/2'') ή θα έχω προβλήματα; Για παράδειγμα θα μπορέσει ο κυκλοφορητής της σομπας να γυρίσει τα νερά στο κύκλωμα ή θα ζορίζεται πολύ και ίσως να καεί; Τί άλλα προβλήματα ίσως προκύψουν;

Δεν είμαι υδραυλικός και δεν κατανοώ πλήρως την όλη διαδικασία. Ρώτησα 2-3 υδραυλικούς και άλλος μου είπε ότι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε χαλκοσωλήνες, κάποιος άλλος ότι δεν είναι μεγάλη η διαφορά στην διάμετρο σωληνώσεων οπότε θα μπορούσα να το συνδέσω απ' ευθείας στο καλοφιφερ για να μην μπω σε έξοδα και ανοίξω δουλειές με χαλκοσωλήνες καθώς το σπίτι έχει πολλά δοκάρια και θα έχουν πολλές γωνίες οι σωληνώσεις μέχρι το συλλέκτη, ενώ κάποιος τρίτος μου πρότεινε στείλω το νερό στο συλλέκτη μέσω δύο σωμάτων καλοριφέρ(ένα που θα ξηλωθεί και ένα άλλο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 4μ από το πρώτο και το οποίο μάλλον θα έκλεινα ούτως ή άλλως αφού το χώρο καλύπει η σόμπα).

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη και κάθε λύση συζητήσιμη. Ευχαριστώ εκ των προτερων για το χρόνο σας.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29932 από fisikos50
Μικρή η σόμπα αν βάλεις και το μπόιλερ στον υπολογισμό, εκτός αν μπορείς να το κλείνεις.

Για τη σύνδεση, μπορείς να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ με μια πρόχειρη σύνδεση στο σώμα που θα βγει (γιατί όμως να βγει, απλά του κλείνεις την παροχή αν δεν το χρειάζεσαι) και αν σε καλύπτει τότε τη γλύτωσες, το σωστό προφανώς είναι να πας στο συλλέκτη και μάλιστα όσο το δυνατόν η σόμπα κοντά στο συλλέκτη, με τη μεγάλη διαδρομή που αναφέρεις μέχρι να φτάσεις εκεί ίσως να πρέπει να πας ακόμα και σε μεγαλύτερη διατομή, αν θα έχεις και πολλές γωνίες με τη χαλκοσωλήνα όπως λες.

Παράλληλη σύνδεση της σόμπας σε δυο σώματα είναι ενδιάμεση λύση, εξαρτάται και πόσο μόνιμη είναι η φάση με τη σόμπα, για πάντα θα μείνει; Αν ναι, πας συλλέκτη και τις σωλήνες ακάλυπτες να βγάζουν ζέστη κι αυτές για τις δύσκολες μέρες...

Τέλος, δεν πιστεύω να έχεις κανένα μονοσωλήνιο κύκλωμα στο σπίτι, αν έχεις τέτοιο σύστημα απλά το ξεχνάς να συνδέσεις σε σώμα, ούτε καν να βγάλεις σώμα, ούτε καν να κλείσεις σώμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29937 από stelios02
Κατ'αρχην ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το σώμα θα βγει ούτως ή άλλως γιατί αλλιώς δεν βολεύει η σόμπα. Το σύστημα δεν είναι μονοσωλήνιο αλλά με συλλέκτη και βανάκια οπότε η γραμμή του μποΐλερ μπορεί να κλείνει καθώς ο συλλέκτης είναι εξω από την εξώπορτα. Όσον αφορά την σύνδεση μάλλον θα είναι μόνιμη γιαυτό το λόγο ψάχνω την βέλτιστη λύση. Πάντως από γνωστό μου πρόσωπο, η σόμπα έχει τοποθετηθεί σε σπίτι 95τμ με μονώσεις παρόμοιες με τις δικές μου με ικανοποιητικότατα αποτελέσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29992 από Grecu_
Αν δεν θυμαμαι λαθος, 1/2" μπορει να μεταφερει 10kW (θα το δω αυριο και θα σου πω σιγουρα). Η σομπα τι κυκλοφορητη εχει μεσα? Εφοσον το κυκλωμα ειναι κλειστο το να ζοριστει η αντλια σημαινει να κυκλοφορει παρα πολυ αργα τα νερα με κακη μεταφορα ενεργειας, αλλα δυσκολα θα καει. Αν βρεις καπου τα στοιχεια του κυκλοφορητη, το βλεπουμε κι αυτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30001 από aithio
Απο την στιγμή που μιλάς για σωλήνα στο δάπεδο που καταλήγει στο κολλεκτέρ δεν μπορεί να είναι 1/2''
1/2΄΄ λέμε όταν έχουμε να κάνουμε με σιδεροσωλήνα.
Υποθέτω ότι θα έχεις πλαστική σωλήνα.
Πες μας λοιπόν την διάμετρο του πλαστικούς σωλήνα και το πάχος της...πχ 16Χ2 ή 16Χ2,5 ή 15Χ2,5 και ανέβασε φωτογραφία από το κολλεκτέρ για να δούμε τα βανακια για να σε βοηθήσουμε.

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30025 από stelios02
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Grecu_, δυστυχώς δεν έχω στοιχεία από τον κυκλοφορητή πρόχειρα γιατί η σόμπα θα έρθει τέλος του μηνος, αλλά ψαχνω από τώρα τί σύνδεση θα κάνω καθώς δεν θέλω να ψάχνομαι Νοέμβρη μήνα με τα κρύα. Θα προσπαθήσω πάντος από ένα γνωστό που την έχει μήπως και βρω τα στοιχεία του.

aithio, παρακάτω είναι οι φωτογραφίες απο το κολλεκτορ, καθώς και κάποιες άλλες απο το σημείο που θα τοποθετηθεί η σόμπα και κάποια άποψη του χώρου. Η σόμπα θα τοποθετηθει στη γωνία πίσω από την τηλεόραση(η τηλεόραση φυσικά δεν θα μείνει εκεί). Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται η προέκταση του χώρου και στην άκρη δεξια φαίνεται η εξώπορτα. Το κολλεκτορ είναι 2 μέτρα έξω από την πόρτα. Οι σωλήνες του καλοριφέρ είναι όντως 16mm εξωτερική διάμετρο αλλά δεν ξέρω πόσο εσωτερική. Η απόσταση του σώματος που θα τοποθετηθεί η σόμπα από το κολλέκτορ είναι σε ευθεία γραμμή περιπου 9μέτρα σε αντίθεση με τα 16μετρα που θα χρειαστεί με χαλκοσωλήνα καθώς υπαρχουν ανοίγματα και θα πρέπει οι σωλήνες να ανεβούν στο ταβάνι, να διασχίσουν τον χώρο και στην συνέχεια να ξανακατεβούν στο κολέκτορ.
Σε μια φωτογραφία φαίνεται και το άλλο σώμα(αυτό κάτω από το μεγαλο ρολόι), το οποίο υπάρχει η πιθανότητα να είναι το δεύτερο που θα στέλνει νερά στο κολλέκτορ. Από ότι μου είπε ο υδραυλικός θα το συνδέσει "χιαστί" ώστε να λειτουργεί και σαν σώμα αλλά και να στέλνει νερα μέσω του κυκλοφορητή.


Ασχετο, αλλά πώς ανεβάζω τις φωτογραφίες; Προσπάθησα από το Συνημμένα αλλά τίποτα. 'Αλλος τρόπος;


[img][IMG]http://imageshack.us/a/img26/2950/20121007203818.jpg[/img][/img]

[img][IMG]http://imageshack.us/a/img195/8315/20121007203738.jpg[/img][/img]
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by stelios02.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ