Σόμπα πέλλετ αερόθερμη Palladio Svizzera

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154388 από Amarok
Καλημέρα σε όλους.
Χωρίς να έχω κάποιο μεγάλο πρόβλημα με την σόμπα είπα να γράψω λίγα πράγματα λόγω κάποιων προβληματισμών μου.
Έχω την σόμπα Palladio svizzera από το φθινόπωρο του 2013. Είχε τοποθετηθεί τότε, στο προηγούμενο σπίτι που έμενα με οριζόντια καμινάδα περίπου 4-4.5 μέτρα. Δεν είχε τοποθετηθεί σωλήνας για εισαγωγή αέρα, γιατί μας είπαν τότε ότι :¨δεν χρειάζεται μιας και τα κουφώματα είναι παλιά και μπάζουν , αν είχε καινούρια κουφώματα θα βάζαμε¨ . Το αφήσαμε έτσι μιας και δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα.
Φέτος μετακομίσαμε σε ένα άλλο σπίτι με καινούρια κουφώματα , πολύ καλή διαρρύθμιση μιας και το σημείο που έχει τοποθετηθεί η σόμπα βλέπει όλα τα δωμάτια και την σαλοκουζίνα, εκτός από το μπάνιο που δεν μας ενοχλεί γιατί είναι λίγο πίσω από την σόμπα με αποτέλεσμα να ζεσταίνετε και αυτό.
Την τοποθέτησα μόνος μου, δεν άλλαξα τις ρυθμίσεις (τον λέω εδώ και καιρό να έρθει και δεν μπορεί) και αποφάσισα να ψαχτώ λίγο και να την ρυθμίσω μόνος μου . Έτσι έπεσα πάνω σε αυτό το φόρουμ. Συγχαρητήρια, αλλά και ευχαριστώ , είδα ότι δίνετε βοήθεια στον κόσμο με τις γνώσεις και εμπειρίες σας, όπως στην περίπτωσή μου , που διάβασα αρκετές χρήσιμες συμβουλές σε άλλα θέματα μελών .
Ο λόγος που ψάχτηκα να αλλάξω τις ρυθμίσεις είναι ότι άλλαξα την καμινάδα και από οριζόντια την έβαλα κάθετα, έτσι βόλευε και είπα ότι λογικά θα θέλει και άλλες ρυθμίσεις. Αν και απότι διάβασα αυτές τις μέρες εδώ στο φόρουμ για το πώς πρέπει να είναι η φλόγα , μπορεί και να μη θέλει νέα ρύθμιση. Θα δούμε.
Οι προβληματισμοί μου είναι :
1) Δεν έβαλα σωλήνα για εισαγωγή αέρα στον χώρο καύσης . Πλέον ξέρω ότι μάλλον πρέπει να βάλω αλλά πίσω από την σόμπα είναι άλλο διαμέρισμα και για να βγώ στο μπαλκόνι πρέπει να τρυπήσω 2 τοίχους και σωλήνα περίπου 4-5 μέτρα. Αν την έβγαζα παράλληλα με την καμινάδα θα ήταν καλή λύση αλλά πρόλαβα έκλεισα την τρύπα (μετά σας βρήκα , μόνο στόκο και μπογιά θέλει) και από την ταράτσα και από την σκεπή.
2)Που και πού κάνει κάτι ¨ξεσπάσματα¨ και η φλόγα για κανένα λεπτό είναι μεγάλη και όχι ζωηρή , όχι συχνά *, μια φορά το 2ωρό και συνήθως όταν έχει πιάσει θερμοκρασία και δουλεύει στη συντήρηση .
*Αυτό το αναφέρω γιατί με προβληματίζει το 1) και αφού σας διάβασα και μετά , πριν δεν με ενοχλούσε.
3)Το τζάμι σιγά σιγά αρχίζει θολώνει (μετά από 3-4 ώρες ) και μαυρίζει μετά από 7-8 ώρες περίπου. Είναι φυσιολογικό; Μάλλον.
4)Πόσο έξω πρέπει να είναι η καμινάδα από την σκεπή (μαζί με το καπέλο) ; Προς το παρόν την έχω έξω από την σκεπή 40 πόντους περίπου και με γωνία .
5)Είναι φυσιολογικό να πετάει τόσες πολλές σπίθες όπως το βιντεο;
6)Έχει αρκετή στάχτη ( στο βίντεο δουλεύει 1-1.5 ώρα και έχει αυτή την στάχτη, θα βάλω και φωτο)
7)Μάλλον έχασα το μάνουαλ της σόμπας στην μετακόμιση (θα το ξαναψάξω). Αν γνωρίζει κάποιος από ρυθμίσεις της συγκεκριμένης σόμπας θα με βοηθούσε πολύ .Δεν ξέρω τίποτα , μόνο on/off , θερμοκρασία και ώρα ......αυτά αλλάζω .
8 )Την φλόγα την βλέπω καλή (δεν είναι κόκκινη ούτε μπλέ, είναι κίτρινη, την λες και κιτρινιοάσπρη και ζωηρή (εκτός από τα διαστήματα που ανέφερα) . Πως γίνεται αυτό , χωρίς να έχω σωλήνα για εισαγωγή αέρα;
9)Πως σβήνει το service ;
Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι .......
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Amarok.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154391 από PAPADAKIS
Απαντήθηκε από PAPADAKIS στο θέμα Σόμπα πέλλετ αερόθερμη Palladio Svizzera
Σκαλίζοντας το φόρουμ (γιά να βρω τα Manual) έπεσα σε αυτή την δημοσίευση πριν 3 χρόνια του astemomt

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57314&Itemid=384

Ελπίζω τα English σου να είναι αρκετά καλά....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Amarok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154394 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Σόμπα πέλλετ αερόθερμη Palladio Svizzera
1.τωρα η σομπα σου εχει την σωστη καμιναδα ...η οποια καλο ειναι να προεξεχει λιγο παραπανω ...το ποσο εξαρταται απ τα γυρω εμποδια ....αν και ισως δεν ειναι τοσο κρισιμο...αυτο που θελει προσοχη ειναι να ειναι καθετη για ν αποφευγεται η εισοδος νερου απ την βροχη .
2.μην σε απασχολει ο εξωτερικος αερας ολο και απο καπου θα μπαζει το σπιτι :) ...λιγο προσοχη ισως αν χρησιμοποιεις εξαεριστηρα οποτε ενα μισανοιχτο παραθυρο θα βοηθουσε ενδεχομενως .
3,τα σκαμπανεβασματα στην φλογα ειναι φυσιολογικα οσο για την σταχτη εξαρταται κι απ το πελλετ
4,ισως αν η καμιναδα σου ειναι αρκετα ψηλη να χρειαζεσαι καποια μικρορυθμιση ...ομως μην σ απασχολει ιδιαιτερα αν δεν εχεις καποιο σοβαρο προβλημα
5,δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω με το κρυφο μενου που συνηθως βρισκεται και η απενεργοποιηση σερβις .
παντως αν τοσο δεν εχει καθαριστει εσωτερικα ...το χρειαζεται


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by dimlyk.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Amarok

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ