Kalor Elena: πρόβλημα σε καφενείο, λόγω εξαερισμού

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80635 από Moschalis
Καλημέρα σας,

Το πρόβλημα είναι καθαρά στο μοτέρ του εξαερισμού. Εχετε πολύ μεγάλο μοτέρ το οποίο τραβάει τον αέρα απο το χώρο. Η σόμπα ναι μεν παίρνει αέρα απο έξω για την καύση αλλά υπάρχουν σημεία στις σόμπες τα οποία παίρνουν αέρα απο το χώρο και καταλήγουν στο χώρο καύσης. Ενα παράδειγμα είναι η αεροκουρτίνα που λόγω υποπίεσης παίρνει αέρα απο το δωμάτιο και τον φέρνει κοντά στο τζάμι για να το κρατάει καθαρό. Επίσης και η αντίσταση παίρνει αέρα απο το χώρο και τον πάει στο χώρο της καύσης.
Οταν ανοίγετε το μοτέρ έχει τόσο μεγάλη παροχή που τραβάει αέρα απο παντού, και κυρίως απο όπου είναι πιο εύκολο, αδειάζει λοιπόν το χώρο καύσης και η σόμπα δεν δουλεύει σωστά.

Ακόμη και να ζέσταινε , σκεφτείτε ένα μοτέρ εξαερισμού με παροχή π.χ. 5.500 κυβικά την ώρα, αν το μαγαζί σας είναι π.χ. 100 τετραγωνικά με 3 μέτρα ύψος, 300 κυβικά, το μοτέρ εξαερισμού κάνει περίπου 17-20 αλλάγές την ώρα!!, το μοτέρ καυσαερίων έχει μια παροχή το πολύ 300 κυβικά την ώρα, άρα παιδεύεστε μια ώρα να το ζεστάνετε ( στην καλύτερη περίπτωση) και το αδειάζετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η μόνη λύση είναι να βρείτε τρόπο να βάζετε μέσα στο μαγαζί περίπου όσο αέρα βγάζετε. Οτιδήποτε άλλο δεν νομίζω να δουλεψει σωστά.

Το ότι η προηγούμενη σόμπα που αναφέρετε δούλευε, πιθανόν να οφέιλετε στο ότι δεν είχε ίσως αεροκουρτίνα, είχε όμως απόδοση?
Η εμπειρία της εταιρείας σε εξαερισμούς είναι μεγάλη , εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζουμε εξαερισμούς για καταστήματα και εργοστάσια, σαφέστατα μικρότερη απο την εμπειρία μας στίς σόμπες.
Εαν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάπως παρακαλώ επικοινωνήστε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Grecu_

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80642 από mastoras

stoikon έγραψε: Μερικές φορές ήθελα να δώσω λύση στο πρόβλημα και για να μην τον εκθέσω και φανεί ότι έχει δεν ξέρει τη λέει, δεν απάντησα. Καλά είναι να απαντάει μόνο στα θέματα που ξέρει ή που περίπου ξέρει. Τέλος πάντων είμαστε εκτός θέματος.



Δεν είσαι ο μόνος stoikon που έχει παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. Υπάρχουν πολλοί πλέον που σταμάτησαν να γράφουν, να βοηθούν, να καταθέτουν εμπειρίες, μόνο και μόνο γιατί υπάρχει και αλωνίζει ανεξέλεκτα σε κάθε θέμα, ο μικρός που έκανε το energ.gr παιχνίδι του.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by mastoras.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stoikon

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80643 από Fokion
Παμε παρακατω???

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80653 από ippomas
Σωστος ο προλαλησαντας, αυτο ειναι το προβλημα σου το μονο που σου μενει να βαλης ενα μικρο βεντιλατερ για την καπνα για να μην εχεις προβληματα με την σομπα σου, το μεγαλο βεντιλατερ η εξαερισμο οπως το λες παροπλισετο. Ειναι και η ποιο φθηνη λυση πιστευω.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80689 από Νικος28

ippomas έγραψε: Σωστος ο προλαλησαντας, αυτο ειναι το προβλημα σου το μονο που σου μενει να βαλης ενα μικρο βεντιλατερ για την καπνα για να μην εχεις προβληματα με την σομπα σου, το μεγαλο βεντιλατερ η εξαερισμο οπως το λες παροπλισετο. Ειναι και η ποιο φθηνη λυση πιστευω.


Εχω και μικρο αλλα δεν κανει και πολυ καλα τη δουλεια του.
Δοκιμασα να αφηνω πορτα η παραθυρο λιγο ανοιχτα για να μπαινει λιγος αερας μεσα και δουλευει κανονικα, χωρις ομως να δουλευει ο εξαερισμος στο φουλ. Αν τον ανοιξω τερμα(που χρειαζεται αρκετες φορες) τοτε παλι μου κανει νερα. Τελος παντων, απ οτι βλεπω βρεθηκε το προβλημα οποτε αν θελετε κλεινετε το τοπικ. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #80963 από kagiop
Αν δεν κάνω λάθος η ερώτηση σου είναι ότι όταν ανάβεις τον εξαερισμό σου σβήνει η σόμπα.
Σαν κατασκευαστής σομπών πελλετ έχω να σου πω ότι πολύ σωστά κάποιος το ανάφερε ότι οι σόμπες πελλετ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας και ασφαλειας έχουν διπλή προστασία πίεσης και υποπιεσης αέρα . Η παλιά σου σόμπα λειτουργούσε γιατί δεν είχε πρεζοστατη όπως και οι περισσότερες. Κανονικά πρέπει να έλθει ειδικευόμενος τεχνικός να σου την ρύθμιση για τον συγκεκριμένο χώρο που λειτουργεί
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΠΕΡΝΗ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Η ΑΠΟ ΕΞΩ Η ΕΑΝ ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΟΚΟΥΡΤΗΝΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ