Ενοχλητικός επαναλαμβανόμενος θόρυβος

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #79802 από BadCluster
Γεια σας παιδιά!
Εδώ κ αρκετό καιρό η σόμπα κάνει ένα πάρα πολύ ενοχλητικό θόρυβο.
Αυτός ο θόρυβος είναι κάτι σαν "τακ", προέρχεται από την πίσω μεριά της σόμπας κ εμφανίζεται όταν η σόμπα χαμηλώνει τη φωτιά προφανώς για να "ρίξει" τη θερμοκρασία του αέρα.

Βάζω κ το σχετικό video στο οποίο μπορεί κάποιος άνετα να ακούσει τον ενοχλητικό θόρυβο στον οποίο αναφέρομαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #79865 από stelios02
Πριν ένα μήνα περίπου είχα ακριβώς τον ίδιο θόρυβο στη σόμπα μου η οποία όμως είναι υδραυλική και όχι αερόθερμη οπότε ότι σου πω με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν γνωρίζω πλήρως την λειτουργία των αερόθερμων.

Στην δικιά μου περίπτωση ο θόρυβος ακουγόταν από μπροστά. Βέβαια, επειδή δουλεύω σαν τεχνικός σε βιομηχανία θα σου έλεγα ότι εκ πείρας ο θόρυβος δεν προέρχεται πάντα από εκεί που "ακούγεται" αλλά "κάπου εκεί" καθώς όλες αυτές οι λαμαρίνες και τα μεταλλικά μέρη μπορούν να μεταφέρουν το θόρυβο σε άλλα σημεία.

Το τακ που ακουγόταν στην δικιά μου περίπτωση( και μάλλον και στη δικιά σου) είναι από συστολές και διαστολές κάποιου μετάλλου. Σε εμένα με τον καιρό είχε αλλάξει θέση ένα υαλοκόρδονο που στερέωνε το μπροστά πυρίμαχο τζάμι μέσω δύο λαμών που υπήρχαν και έτσι στις μεταβολές τις φλόγας και κατά συνέπεια της θερμοκρασίας, ακουγόταν αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος. Μετά από δυο - τρεις αλλαγές θέσης τόσο του υαλοκόρδονου όσο και της αντίστοιχης λάμας που το συγκρατούσε ο θόρυβος εξαλείφθηκε.

Στην δικιά σου περίπτωση μάλλον συμβαίνει κάτι ανάλογο. Κάπου σε κάποιο σημείο κάποια βίδα έχει λασκάρει, ή κάτι έχει φύγει από τη θέση του, ή κάποιο μονωτικό έχει αλλοιωθεί(π.χ. υαλοκόρδονο, σιλικόνη, φλαντζοκολλα κτλ) και με τις αλλαγές θερμοκρασίας το μέταλλο σε εκείνο το σημείο προσπαθεί να πάρει τις συστολές. Το πού είναι αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ένας τρόπος να βρείς τί μπορεί να φταίει είναι να ανοίξεις όλα τα καπάκια, και εν ώρα λειτουργίας καθώς ακούγεται ο θόρυβος, με ένα κατσαβίδι να πιέσεις κάποια τα μεταλλικά μέρη(αυτά που είναι εμφανή και αν είσαι τυχερός κάπου θα σταματήσει ο θόρυβος και θα βρεις την πηγή του. Η επισκευή του μετά είναι άλλο θέμα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!!
******** ΠΡΟΣΟΧΉ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ **********

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος θα σου έλεγα να φωνάξεις κάποιον που ξέρει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": BadCluster

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ