Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59900 από agel1957
Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood δημιουργήθηκε από agel1957
καλησπέρα
πρόσφατα εγκατέστησα σόμπα pellet Royal. (αγορά από leroy merlin). για την εγκατάσταση και έναρξη έφερα την εταιρία που μου πρότειναν. ο τεχνικός που τη ρύθμισε έφερε και pellet AHIRA μαζί του και τη ρύθμισε με αυτό. Τις πρώτες μέρες αγόρασα και εγώ το ίδιο. Επειδή ένα κατάστημα της ALFAWOOD είναι πολύ κοντά στο σπίτι, αγόρασα 5 σακιά για δοκιμή. Το πρόβλημα είναι ότι σε έξι με επτά ώρες στο κύπελλο καύσης μαζεύεται στερεό πορώδες υπόλημμα και το pellet αρχίζει να ξεχειλίζει. μοιάζει να μην καίγεται πλήρως το pellet και οι τρύπες για τον αέρα που έρχεται από κάτω κλείνουν.Αυτό δεν συνέβαινε με το AHIRA.Ο τεχνικός επιμένει ότι είναι θέμα ποιότητας pellet.Η σκέψη μου είναι μήπως πρέπει να αλλάξω λίγο τις ρυθμίσεις.Το manual είναι στα ιταλικά με τα οποία δεν τα πάω και πολύ καλά. Το κατάστημα δεν έχει στα αγγλικά. Μήπως κάποιος έχει το manual αγγλικά ή ξέρει να δώσει άμεση βοήθεια?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59995 από mfit
Απαντήθηκε από mfit στο θέμα Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood
Εγώ έχω την 12άρα αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της μιας και η αγωγός δε μου έχει στείλει όλα τα εξαρτήματα της καμινάδας. Οταν είχε έρθει ο τεχνικός και είδε ότι είχα πάρει alpha pellet μου είπε ότι καλό θα είναι να επιλέγω ανοιχτόχρωμα pellet και πιστοποιημένα. Είδε τη σόμπα να καίει το alpha πελλετ και είπε ότι η καύση του είναι καλή με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά θα τη δούμε πάλι όταν υψωθεί η καμινάδα. Όταν του είπα ότι έχω ήδη 1 τόνο alpha pellet μου είπε ότι θα πρέπει να "παίξω" με τις ρυθμίσεις για την αύξηση του αέρα στο χώρο καύσης και μου έδωσε τα εξής τα οποία δεν περιγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης:
Επιλογή μέσω του πλήκτρου Set του προγράμματος UT4. Με το πλήκτρο του θερμόμετρου που κατεβάζει τη θερμοκρασία επιλέγουμε το πρόγραμμα Α9. Με το πλήκτρο Set βρίσκουμε τα προγράμματα Pr16(1600), Pr17(1800), Pr18(1900), Pr19(2000), Pr20(2100) και αλλάζουμε τις τιμές που βρίσκονται σε παρένθεση (οι οποίες αφορούν τη δικιά μου σόμπα και καλό θα είναι να σημειώσεις κάπου τις δικές σου) με βήμα +-20.
Καλή επιτυχία.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": agel1957

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60001 από georgepap31
Απαντήθηκε από georgepap31 στο θέμα Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood
Δεν έχω την ιδια σόμπα, αλλά διάβασα αυτό που είπες, πως ξεχειλίζει το δοχείο καύσης από πέλλετ. Αντιμετώπισα και γώ το ίδιο όταν άλλαξα μάρκα πέλλετ, αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο η ποιότητα του πέλλετ (που εδώ πρέπει να διευκρινιστεί τι σημαίνει ποιότητα. Αν πχ μου αφήνει υπόλειμμα περισσότερο, αλλά κάνει τη δουλειά του και ζεστάινει καλά δε με χαλάει).
Πείραξα τις ρυθμίσεις: ανέβασα στροφές στο μοτέρ του αέρα καύσης και μείωσα την παροχή πέλλετ. Αυτό ήταν, σταμάτησε να γεμίζει το τασάκι πέλλετ και καίγονταν εντάξει. Απ ότι κατάλαβα θέλει προσεκτική ρύθμιση ώστε να έρχεται καύσιμο τόσο ώστε να μην πέφτει η φλόγα (απότέλεσμα φτωχής τροφοδοσίας) αλλά και να μην συσσωρεύεται το πέλλετ και φράζει τις οπές αερισμού στο τασάκι(αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως ή σιγά-σιγά με τις ώρες, μαζεύεται τόσο πολύ που δε προλαβαίνει να καεί όλο).
Αν μπορείς να επέμβεις στις ρυθμίσεις αυτές, κάντο με πολλή προσοχή, παρατηρητικότητα και μεθοδικότητα. Κάνε μία κίνηση κάθε φορά (π.χ. μείωση ποσότητας πέλλετ) και παρατήρησέ το κανα μισάωρο με ώρα, πώς συμπεριφέρεται πρίν προχωρήσεις σε άλλη ρύθμιση. Κράτα σημειώσεις.

Δεν πρέπει να δίνουμε σε ανθρώπους με ηλίθιες απόψεις την ικανοποίηση της οργής μας.

Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60165 από agel1957
Απαντήθηκε από agel1957 στο θέμα Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood
εξαιρετικές οι οδηγίες , εφάρμοσα τη ρυθμιση αέρα και βλέπω αποτέλεσμα. μήπως σου είπε πως ρυθμίζεται η παροχή πέλλετ?

ευχαριστώ πολύ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60168 από John Passas
Απαντήθηκε από John Passas στο θέμα Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood
Όσες φορές έχω κάψει Pellet ALFAWOOD, πάντα κάτι πήγαινε στραβά. Νομίζω ότι φταίει η ποιότητα τους και όχι ο καυστήρας μου που με Βουλγάρικα πέλετ δουλεύει μια χαρά, οπότε και τα προτιμάω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60181 από GT
Απαντήθηκε από GT στο θέμα Ρύθμιση Royal 9 με pellet Alfawood

John Passas έγραψε: Όσες φορές έχω κάψει Pellet ALFAWOOD, πάντα κάτι πήγαινε στραβά. Νομίζω ότι φταίει η ποιότητα τους και όχι ο καυστήρας μου που με Βουλγάρικα πέλετ δουλεύει μια χαρά, οπότε και τα προτιμάω.


Καλωσήρθες στο φόρουμ!

Τι εννοείς πάντα κάτι πήγαινε στραβά?

Σαν τι δηλαδή?

Και λέγοντας πάντα, πόσες φορές και τι ποσότητα?

Τι καυστήρα - λέβητα έχεις?

Λίγο γενικά και αόριστα μας τα λες...

Επίσης διάβασε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας του φόρουμ.

Και αφαίρεσε το link από την υπογραφή σου.


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ