Σόμπα ΗΡ24Α - Παρουσίαση & Συμβουλές

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58829 από παλτακης
Καλη σας μερα με λενε Παναγιωτη εχω βεβαια περαση απο τα νεα μελη και εχω συστηθει , και τωρα θελω να κανω μια παρουσιαση στην σομπα ΗΡ24Α αλλα και να συζητησουμε καποια πραγματα .
Την εχω απο την Τεταρτη 12/12/2012 σημαδιακο :woohoo: ...θα δειξει :) .
Λοιπον η σομπα στην λειτουργια θερμοκρασιας δουλευει μια χαρα αλλα το θερμομετρο της σομπας ανεβαζει σχεδον γρηγορα την ρυθμισμενη θερμοκρασια με αποτελεσμα να κοβει ,
Κατα συνεπεια πεφτει η ενταση φλογας και μοτερ και ετσι δεν εχει την δυναμη το μοτερ να σπρωχνει το ζεστο αερα προς τα μεσα .
Το σπιτι ειναι 80μ2 ...

οπως βλεπετε στο σχεδιο η τοποθετηση ειναι τετοια ωστε να βλεπει στον διαδρομο τον ζεστο αερα .Στα σαιτ γραφει οτι η σομπα ειναι για 100μ2 ..σαφως εννιαιο χωρο το σπιτι ειναι 80 αλλα εγω θελω να ανεβαζει θερμοκρασια στα 60 μ2 σιγουρα η κρεβατ/ρα 2 δεν θα εχει πολυ ζεστη.
Κατι που στην λειτουργια θερμοκρασιας δεν το καταφερνω .
Τωρα στην χειροκινητη λειτουργια και επιλογη σκαλα λειτουργιας δυστυχως η σομπα δεν λειτουργει σωστα παρα μονο στην εκκινηση .

μετα πεφτει η αποδοση της κατα πολυ .

Οι ρυθμισες που εχει ειναι καθαρα εργοστασιακες εκτος απο καποιες που εκανα με την χρηση μιας σελιδας εξτρα που ειχε στο μανιουαλ και αφορουσαν ταχυτητες στα δυο μοτερ στις βαθμιδες 3 και 5 .

Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης :
Στην χειροκινητη λειτουργια πως και αν μπορω να ρυθμισω την σομπα να λειτουργει με σταθερο ρυθμο το βεντιλατερ ανακυκλωσης (αυτο που δινει τον ζεστο αερα ) με σταθερη φλογα ωστε να μου δινει μια διαρκει ζεστη ωστε το βεντιλατερ να την σπρωχνει και στα μεσα δωματια .

Η καμιναδα βγαινει απευθειας στο μπαλκονι με περιπου μισο μετρο οριζοντιο σωληνα Φ80 αμεσως μετα το ταυ και μετα το ταυ συστολη Φ80 / Φ100 και εχει υψος απο το ταυ 1,70 cm μεχρι τι γωνια 90ο μοιρων .Ο αερας που περνει ειναι εξωτερικος.



Επισης μου αφηνει περιπου τα 2 κιλα πελλετ ισως και λιγο παραπανω μεσα και σβηνει .



Κατα την λειτουργια θερμοκρασιας λειτουργη σωστα και δεν αφηνει κλινκερ καθολου .


Για πειτε ρε παιδια την γνωμη σας .
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by παλτακης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58836 από APNEAS30
Καλή επιλόγη τοποθετησης...βαλε και ενα αντιανεμικο καπελο.δεν βλέπω την 2 τρυπα για φρεσκο αερα....τεσπα καλές καύσεις...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58837 από theoilia
Καλημέρα και σε σένα Παναγιώτη.
Για το πρόβλημα με ο θερμόμετρο της σόμπας μήπως θα βοηθούσε αν απομάκρυνες λίγο το αισθητήριο θερμοκρασίας που είναι πίσω από την σόμπα λίγο πιο μακριά;Είναι πολύ ευαίσθητο και αν ακουμπά στη σόμπα μπορεί να μπερδεύετε.
Για το πελλετ που μένει μέσα και σβήνει η σόμπα θα σου δώσω την απάντηση που μου έδωσαν και σε μένα όταν παρατήρησα το ίδιο και στην δική μου σόμπα

theoilia έγραψε: Χθες το βράδυ έβγαλε και το πρώτο error.Errror13 έγραψε στην οθόνη LCD.Αναζήτηση στο μανουαλ για το τι είναι αυτή η βλάβη και ανάμεσα στα άλλα έγραφε και για αδυναμία τροφοδοσίας από τον κοχλία.Ανοίγω το καπάκι και βλέπω κάνα 2 κιλά πελλετ που όμως ήταν στα πλαϊνά της δεξαμενής και ο κοχλίας στην μέση φαινότανε.Έσπρωξα την ποσότητα αυτή στην μέση και προσπάθησα να ανάψω ξανά την σόμπα.Πως ανάβει όμως;Γράφει μπλοκ και δεν με αφήνει να κάνω τίποτα.Αναζήτηση στο μανουαλ αλλά πουθενά αναφορά για το πως βγαίνεις απο το μπλοκ.Μέτα από πειραματισμούς ανακάλυψα πως το κουμπί εναυσης ξεμπλοκάρει την σόμπα.Το πατάς και ξεκλειδώνει.Γιατί ρε παιδιά δεν το γράψατε κάπου στο μανουαλ για να μην ψάχνουμε;Ανάβω την σόμπα και μετά από κάνα τεταρτακι ξανά το ίδιο,errror13.Γεμίζω και εγώ την δεξαμενή με ένα τσουβαλακι και μετά δούλεψε κανονικά.Συμπέρασμα,δεν μπορεί να καεί όλο το πελλετ που έχεις στην δεξαμενή.Πάντα πρέπει να την γεμίζεις πρωτου αρχίσει να φαίνεται ο κοχλίας γιατί τα πελλετ που είναι στο πλάι δεν πέφτουν στην μέση για να μπορέσει να τα πιάσει ο κοχλίας.Θα έχουμε κάβα όλο τον χειμώνα κανα 3 κιλά για μαγιά...Και έτσι είναι άχρηστο και το μπιπερ που σε ειδοποιεί ότι το πελλετ τελειώνει

mastoras έγραψε: Ναι έτσι είναι σε όλες σχεδόν τις σόμπες.

Χρειάζεται η μαγιά :lol: .......όπως και το βάρος του πέλλετ από πάνω για να "σηκώνει-μεταφέρει" ο κοχλίας την ακριβή ποσότητα που του έχουμε ορίσει.



Για τα άλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω,ίσως μπορέσει κάποιος που έχει την ίδια σόμπα με την δική σου

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": παλτακης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58838 από dmtr
Απαντήθηκε από dmtr στο θέμα Σόμπα ΗΡ24Α - Παρουσίαση & Συμβουλές
Τα 2 κιλά πέλετ τα αφήνει και σε μένα. Μάλλον είναι λάθος σχεδιασμός του tank. Απλά γεμίζεις πριν το τέλος. Η σόμπα στην πίσω μεριά έχει το θερμοστάτη ο οποίος επειδή είναι σχετικά κοντά στη σόμπα κόβει πριν πιάσει το δωμάτιο την επιθυμητή θερμοκρασία. Εγώ τον έχω βάλει στο 30 οπότε το δωμάτιο φθάνει εκεί που θέλω. Εσύ ανάλογα βάλε τον στους 28 ή τους 30.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58840 από mastoras
Καλημέρα.

Βασικά την σόμπα την έχεις μόνο δύο ημέρες, και ξεκίνησες σίφουνα ερωτήσεων......κάνε λίγο υπομονή και στην συνέχεια θα βγει ένας έρωτας μεγάλος. ;)

Για να τροφοδοτεί σωστά η σόμπα, το πέλλετ, πρέπει το δοχείο να έχει μέσα αρκετή ποσότητα καυσίμου. ;)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": παλτακης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58843 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Σόμπα ΗΡ24Α - Παρουσίαση & Συμβουλές
Ας τα πιασουμε ενα ενα.

Για την θερμοκρασία στο ειπαν. το θερμιστορ ειναι υπερ-ευαισθητο ειδικά αν ειναι πανω απο την "εξατμιση" τραβατο μακρυα - το συζηταγαμε παλι στις "κινεζικες"

στη χειροκινητη ρυθμιση τιποτα δε μεταβαλεται. σταθερη ταχυτητα ανεμιστηρα ( και εξατμισης και χωρου ) οπως και η τροφοδοσία πελλετ.

αυτα με την προυποθεση οτι ΕΧΕΙ πελλετ.

κι ερχομαστε στο επομενο θεμα.
ΔΕΝ αδειαζει τελειως ή να το πω αλλιως δεν μπορει να καψει μεχρι τελευταιο "σπυρι" καλως κακως δεξου το και ζησε με αυτο.

Επιδη εχω δεν εχω τη "σκαρα" θα ελεγα οτι εχει το καταλληλο υψος για "οριο" ειδικά αν χωραει 1 τσουβαλι.

Η "βιδα" που περνει το πελλετ πρεπει να ειναι ΚΑΙ βυθισμενη τελειως στο υλικό ειδικά οι σπειρες - αλλιως δε ζεσταινει πολυ ΚΑΙκαποιο πως να το πω... βαρος να "πιεζει".

Δες μηπως τα προβληματα σου στην "σταθερη" αποδοση οφειλονταν σε αυτο.

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ