Πόσα κιλά ξύλο/πυρηνόξυλο/πέλλετ καίτε την ώρα;

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141550 από MICK
Σήμερα που το άναψα από 12 το μεσημέρι με εξωτερική 12οC, από τις 5 το απόγευμα εξωτερική 10οC μέσα σε ενιαίο χώρο περ. 65τμ. είχα 23οC καταναλώνοντας 2,4Kg/h, με υγρασία ξύλων από 8% μέχρι 14% (Ξύλα περυσινά). Αλλά από τη μέχρι τώρα λειτουργία, με καθημερινή χρήση, η κατανάλωση δεν έχει ξεπεράσει τα 2,5Kg/h. Μόνο την πρώτη χρονιά λειτουργίας, λόγω μη καλής γνώσης της εστίας, η κατανάλωση ήταν στα 3kg/h. Θυμάμαι ότι τότε η θερμοκρασία αρκετές φορές έφτανε στους 27οC και ανοίγαμε μπαλκονόπορτες. Ο κατασκευαστής δίνει 2.9Kg/h. Nordica 70 crystal

ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141557 από Argyrispro
@Netrino 30-35 κιλά πυρινόξυλο για 24ώρη καύση ή για να περάσεις το 24ώρο; Αν ειναι το 2ο ειναι λογικό, το 1ο μου φαίνεται παρα πολύ καλό.

Πάντως οι λέβητες πυρήνοξυλου πρέπει να έχουν βελτιωθεί παρα πολύ. Αρχές 1990 οι γονείς μου εγκατέστησαν έναν λέβητα πυρηνόξυλου που είχε φτιάξει ένας μάστορας εδώ και όλοι οι υδραυλικοί τότε τον έλεγαν για ανώτερο των εργοστασιών. Έτσι τον έβαλαν αρκετοί. Περιοχή Ερμιονίδας τώρα μιλάω. Ο καυστήρας δεν είχε ίχνος αυτοματισμών, ούτε έλεγχο οξυγόνου. Ήταν ένα θυρίο γύρω στα 2 μέτρα ύψος και βάρος σίγουρα πάνω απο 500 κιλά.

Κατανάλωση; Το σιλό έπαιρνε 2 μεγάλα σακιά απο αυτά που βάζουμε τις ελιές, λογικά θα χώραγε δηλαδή 60-70 κιλά πυρινόξυλο. Με αυτά παίρναγε περίπου 2 ώρες!!!! Δηλαδή κατανάλωση περίπου 30 κιλά την ώρα!!!!!! (Σκεφτείτε ότι για το ίδιο σπίτι, με τα ίδια σώματα ο λέβητας ξύλου πυρόλυσης καίει 3,5 κιλά την ώρα! Η διαφορά απλά χαοτική)

Όσοι αγόρασαν αυτόν τον καυστήρα τον πέταξαν μετά απο 2 χρόνια και έβαλαν πετρέλαιο! Για την εποχή επίσης ήταν πολύ τσιμπημένη η τιμή. Πάντως τότε έπαιζε υπερβολική νοθεία στο πυρηνόξυλο, με χαρμπίλι, χώμα κτλ τώρα ελπίζω αυτά να έχουν βελτιωθεί. Ένας θείος μου που είχε αγοράσει και αυτός τον ίδιο καυστήρα μια χρονιά δοκίμασε να την βγάλει με ξύλα και δεν το χόρταινε! Του είχε βάλει μια φορά ένα κούτσουρο κατάξερο 20-25 κιλά και το έφαγε σε 1 ώρα! Αυτός ο θείος μου, όταν άκουσε ότι ειναι να βάλω λέβητα ξύλου μου είπε ούτε να το σκέφτεσαι! Μόλις ήρθε και το είδε όμως σε λειτουργία (αθόρυβο, συμπαγείς διαστάσεις, καθαρό σε θέμα καπνού, απόδοση σωμάτων και κυρίως κατανάλωση) έπαθε πραγματικά σόκ.

Πρέπει να έχω και φωτογραφίες απο αυτόν τον καυστήρα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141590 από netrino
@Argyrispro η καταναλωση που αναφερω ειναι 24ωρου.Ο λεβητας αναβει και σβηνει αναλογα με την εντολη που παιρνει απο τους θερμοστατες χωρου.Εννοειται οτι απο το απογευμα μεχρι τα ξημερωματα αναβει ποιο συχνα .Η καταναλωση των περιπου 30-35 κιλων αφορουσε μεση εξωτερικη θερμοκρασια απο 13-15 βαθμους .(τα στοιχεια τα εχω απο penteli.meteo.gr )Απο την Παρασκευη 21/11/2014 που γυρισε βοριας η μεση θερμοκρασια επεσε στους 9-10 βαθμους κελσιου, η καταναλωση διπλασιαστηκε φτανοντας τα 65 -70 κιλα. Στις πιο κρυες μερες που η μεση θερμοκρασια θα πεσει στους 5-6 βαθμους κελσιου τοτε η 24ωρη καταναλωση θα φτασει 90-100 κιλα .Περυσι η μεση καταναλωση για ολη τη σεζον απο Νοεμβρη εως αρχες Απριλη ηταν 65 κιλα /ανα 24ωρο .μονοκατοικια του 1985 δυο οροφων 110 τμ ο καθενας ,για θερμοκρασια εσωτερικων χωρων 20-22 βαθμων κελσιου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ