Πόσα ξύλα (ξερά) θα χρειαστούν;

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #51572 από Diplomatis
Απαντήθηκε από Diplomatis στο θέμα Πόσα ξύλα (ξερά) θα χρειαστούν;

Jimbo έγραψε:

aithio έγραψε: Vaslam....
Διάβασε ξανά το ερώτημα του Jimpo.
Το ερώτημα είναι.....

Γενικότερα όμως θα ήθελα κι εγώ να μάθω από τους κατόχους λεβήτων πυρόλυσης πόσα ξύλα περίπου χρειάζονται αυτοί οι λέβητες για να περάσεις όλο το χειμώνα;

και σε αυτό το ερώτημα απαντάω.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φυσικά και συμφωνώ ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη αλλά ρωτάω αυτούς που έχουν τέτοιους λέβητες με την εμπειρία της χρήσης να μου απαντήσουν. Μιλάω για ένα σπίτι 110μ2 που έκαιγε περίπου 2,5 τόνους πετρέλαιο. Αν η αναλογία είναι 1 προς 3 όπως γράφει ο φίλος valsam τότε εντάξει μπορεί να γίνει μία κατά προσέγγιση πρόβλεψη. Απλά έλεγα μήπως αυτού του τύπου οι λέβητες είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση και σ' αυτό κάποιος που έχει ανάλογο σπίτι και λέβητα ίσως μπορούσε να απαντήσει (κατά προσέγγιση πάντα).

Λοιπόν γείτονα όπως σου είπα και από κοντά πιθανόν θα φτάσουν οι 8 τόνοι υπολογίζοντας απλά την αναλογία 1 προς 3 όπως λες (πετρέλαιο προς ξύλα). Αλλά και χονδρικά να το δεις εγώ υπολογίζω περίπου από ένα τόνο το μήνα Νοέμβριο και Μάρτιο και από δύο τόνους το μήνα Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ