Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27013 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο
πηρα απο τον απρηλιο μεσσε σε καλη τιμη αλλα φρεσκοκομενο...τον ντανιασα σε ενα τοιχο 2πλη σειρα και τα βαρουσε ο ηλιος απο πανω μεχρι το μεσημερι(μετα ηταν σε σκια).μετα τον δεκαπενταυγουστο εκανα μια κατασκευη σαν υποστεγο με διαφανες ναυλον για να μην βρεχονται τον χειμωνα.
υπαρχει περιπτοση μεχρι τον νοεμβριο που θα αρχισω να τα καιω(6μηνες δηλαδη)να μην εχουν στεγνωση καλα αυτα που ειναι κατω κατω και στην απο μεσα μερια του τοιχου?τα εχω ντανιασει πανω σε μπαλετες για να αεριζονται καλητερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27049 από γιωργος
Απαντήθηκε από γιωργος στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο

gousan έγραψε: πηρα απο τον απρηλιο μεσσε σε καλη τιμη αλλα φρεσκοκομενο...τον ντανιασα σε ενα τοιχο 2πλη σειρα και τα βαρουσε ο ηλιος απο πανω μεχρι το μεσημερι(μετα ηταν σε σκια).μετα τον δεκαπενταυγουστο εκανα μια κατασκευη σαν υποστεγο με διαφανες ναυλον για να μην βρεχονται τον χειμωνα.
υπαρχει περιπτοση μεχρι τον νοεμβριο που θα αρχισω να τα καιω(6μηνες δηλαδη)να μην εχουν στεγνωση καλα αυτα που ειναι κατω κατω και στην απο μεσα μερια του τοιχου?τα εχω ντανιασει πανω σε μπαλετες για να αεριζονται καλητερα...[/quote

μπαρουτη θ χουν γινει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27075 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο
Μπαρούτι δεν θα γίνουν, αλλά κοντά στο 20% θα είναι. Στην εσωτερική πλευρά μιλάμε πάντα, όχι στην επιφάνεια.

Αν πάρεις και υγρασιόμετρο, θα μπορείς και μόνος σου να κάνεις τις μετρήσεις σου και να βλέπεις τι γίνεται...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27335 από mavromatisk
Απαντήθηκε από mavromatisk στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο
Αγόρασα τον Απρίλιο Μεσέ άκοπο. Τον Μάιο - Ιούνιο τον έκοψα και τον έσκισα με δικό μου σχηστήρι. Τον ντάνιασα σε οικόπεδο που τον χτυπούσε όλη μέρα ήλιος και αέρας. Προχθές μέτρησα υγρασία. Εξωτερικά: 4%.Αφού έσχισα μερικά σε μικρότερα κομμάτια βρήκα στους πρώτους 1-2 πόντους 15-18% και εσωτερικά 32-35%. Απογοητεύτικα πλήρως. Τελικά αυτοί που λένε ότι χρειάζονται 2 χρόνια για ξερό ξύλο, ξέρουν τι λένε. Οι απόψεις διαφόρων ότι η Ελλάδα έχει ήλιο και τα παραπάνω ισχύουν για χώρες της Βόρειας Ευρώπης, είναι θεωρίες καφενείου. Τα ξύλα ήταν από προσήλιο και όχι από ανήλιο (ζερβό) μέρος. Αυτό το διαπιστώνεις από το πάχος του φλοιού και από το αν έχει μούσκλια ή όχι.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by mavromatisk.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27352 από giabritsos
Απαντήθηκε από giabritsos στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο
Εγω εχω εξωτερικα 0%
Αυριο λεω να σκισω να δω και μεσα...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27370 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Kαυσόξυλα και έκθεση στον ήλιο

mavromatisk έγραψε: Αγόρασα τον Απρίλιο Μεσέ άκοπο. Τον Μάιο - Ιούνιο τον έκοψα και τον έσκισα με δικό μου σχηστήρι. Τον ντάνιασα σε οικόπεδο που τον χτυπούσε όλη μέρα ήλιος και αέρας. Προχθές μέτρησα υγρασία. Εξωτερικά: 4%.Αφού έσχισα μερικά σε μικρότερα κομμάτια βρήκα στους πρώτους 1-2 πόντους 15-18% και εσωτερικά 32-35% .
Απογοητεύτικα πλήρως. Τελικά αυτοί που λένε ότι χρειάζονται 2 χρόνια για ξερό ξύλο, ξέρουν τι λένε. Οι απόψεις διαφόρων ότι η Ελλάδα έχει ήλιο και τα παραπάνω ισχύουν για χώρες της Βόρειας Ευρώπης, είναι θεωρίες καφενείου.


Τα ξύλα ήταν από προσήλιο και όχι από ανήλιο (ζερβό) μέρος. Αυτό το διαπιστώνεις από το πάχος του φλοιού και από το αν έχει μούσκλια ή όχι.

ΣΩΣΤΟΣ.
Επίσης το διαπιστώνεις απο το πάχος των ετησιων κύκλων. Κάθε ετησιος κύκλος έχει 2 γραμμές. Την χειμερινή(μικρή-μαυρη) και την θερινή-αναπτυξιακή-μεγάλη. Η θερινή επιβαλεται να είναι όσο μεγαλύτερη γινεται. Σημαίνει ότι το έβλεπε ο ηλιος. Έχω φωτό (όχι σε ηλεκτρονικη μορφή) απο ανήλιο, όπου η χειμερινή και θερινή έχουν ελάχιστη διαφορά παχους, που σημαίνει ότι όσο ήλιο έβλεπε τον Χειμώνα, έβλεπε και το καλοκαίρι.

Νάμαι εδώ που σκούζω εκνευρισμένος εξ αιτίας καποιων που έλεγαν ότι αν υλοτομήσεις Αυγουστο, μπορείς να κάψεις ΑΝΕΤΑ τον Χειμώνα....κουνια που τους κούναγε.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ