Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140839 από george71
Καλημέρα, μένω σε 5όροφη πολυκατοικία σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στον 3ο όροφο. Θέλω να βάλω σόμπα πέλλετ στο διαμέρισμά μου αλλά διαφωνούν αρκετοί συνιδιοκτήτες με διάφορες γελοίες δικαιολογίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τον ιδιοκτήτη του 5ου ορόφου ο οποίος φοβάται όπως λέει τα καυσαέρια που θα βγάζει η σόμπα. Θα ήθελα να μου πει κάποιος υπεύθυνα σε περίπτωση που εγκαταστήσω τη σόμπα πέλλετ, τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω με την πολεοδομία και αν μου κάνει κάποιος από τούς συνιδιοκτήτες ασφαλιστικά μέτρα για όχληση από τα καυσαέρια αν υπάρχει κάποιο σχετικό δεδικασμένο. Θα ήθελα τις συμβουλές σας και την πείρα σας από παρόμοιες καταστάσεις. Πως καλύπτομαι νομικά; Υπάρχουν κάποια πιστοποιητικά ή οδηγίες από το ΥΠΕΚΑ που μπορώ να βασιστώ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140843 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.
Δυστυχώς η νομοθεσια δεν μας βοηθά. Ιδιως εφ όσον στον κανονισμο πολυκατοικίας δεν προβλέπει- απαγορευει την εξτρα ανοδο καμιναδας.
Εχουμε όμως αντιμετωπίσει πολλούς σαν τον ιδιοκτητη του 5ου σου οροφου.
Αλλους τους πήραμε με το καλό...βαλαμε φίλτρο και καλες ρυθμισεις, τους δείξαμε οτι δεν βγαζει τίποτα η σομπα και δεν εχουν να φοβουνται κατι.
-Αλλους - που το έπαιζαν αγριοι- τους βρήκαμε πολεοδομικες η αλλες παραβάσεις- υπερβασεις και τους είπαμε οτι αν μου βγαλετε την σόμπα, θα σας βγάλουμε στην σεντρα.
(καποιος με ατομικο λέβητα πετρελαιου σε βεραντα, ειχε τολμησει να κανει τον αγριο περυσι....)

Σημ, Και εγω στην βεραντα εχω την καμιναδα. Με φίλτρο. Βρες κάποια νηματα για φιλτρο- εδω στο φορουμ.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140844 από george71
Απαντήθηκε από george71 στο θέμα Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.
Ο τύπος στον 5ο όροφο που κάνει τον ενοχλημένο και η κλίκα του έχουν τοποθετήσει τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα,ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ από το καταστατικό της πολυκατοικίας και ένας άλλος έχει χτίσει το μπαλκόνι του και το έχει κάνει δωμάτιο.Η επίσημη δικαιολογία τους είναι ότι το είχαν βάλει όρο στο συμβόλαιο αγοράς!!! Σκέφτομαι λοιπόν να προχωρήσω στην εγκατάσταση και αν γίνει το παραμικρό θα τούς τινάξω στον αέρα, όχι δικαστικά, αλλά κάνοντας καταγγελία στην πολεοδομία που σημαίνει ξήλωμα των εγκαταστάσεων και πρόστιμο. Από φίλτρα τι μου προτείνετε; Θέλω κάτι εύκολο και αποτελεσματικό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140846 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.

george71 έγραψε: Ο τύπος στον 5ο όροφο που κάνει τον ενοχλημένο και η κλίκα του έχουν τοποθετήσει τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα,ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ από το καταστατικό της πολυκατοικίας και ένας άλλος έχει χτίσει το μπαλκόνι του και το έχει κάνει δωμάτιο.Η επίσημη δικαιολογία τους είναι ότι το είχαν βάλει όρο στο συμβόλαιο αγοράς!!! Σκέφτομαι λοιπόν να προχωρήσω στην εγκατάσταση και αν γίνει το παραμικρό θα τούς τινάξω στον αέρα, όχι δικαστικά, αλλά κάνοντας καταγγελία στην πολεοδομία που σημαίνει ξήλωμα των εγκαταστάσεων και πρόστιμο. Από φίλτρα τι μου προτείνετε; Θέλω κάτι εύκολο και αποτελεσματικό.


Προχωρά και μην μασάς .. Πρέπει όμως η καμινάδα σου να βγει 1,5 m απο το ανωτέρω σημείο του συγκροτήματος ..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140847 από george71
Απαντήθηκε από george71 στο θέμα Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.
Αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί χρειάζεται ομοφωνία όλων των ιδιοκτητών και θα μου κοστίσει τουλάχιστον 1.000ευρώ παραπάνω με τις σκαλωσιές κτλ. Θα το εγκαταστήσω μάλλον στο μπαλκόνι με φίλτρο. Αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα να μου πει πως το αντιμετώπισε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #140853 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Καμινάδα πέλλετ σε βεράντα.
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να παρεις την συγκαταθεση τους ειτε με το καλο ειτε με το κακο (υποθετωντας οτι στα 6 μετρα οριζοντια δεν υπαρχει αλλη μπαλκονοπτα η παραθυρο ειδικα απο αλλη παλυκατοικια)
σε κεθε περιπτωση το χειροτερο που μπορει να συμβει ειναι να σου πει καμμια πολεοδομια αν ανεβασεις την καμιναδα στην ταρατσα (που αυστηρα με το νομο θα ειναι παρανομη στην φατσα και στην ακρη της πολυκατοικιας) ...γι αυτο προσπαθα

υγ αυτα τα περι συμβολαιων ειναι παραμυθια ,,,κανενα συμβολαιο δεν υποκαθιστα νομο ασε που η βεραντα που εγινε δωματιο μετραει και στον ΕΝΦΙΑ :evil:


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ