Αγορά υδραυλικής σόμπας pellet...

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37523 από fani
Απαντήθηκε από fani στο θέμα Αγορά υδραυλικής σόμπας pellet...
χρηστος8 λογικα αυτο σου το ειπαν γιατι θα προτιμουσαν ο πελατης σου, να επαιρνε τον υδραυλικο της εταιρειας τους......
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fani.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #37667 από -mike-
Απαντήθηκε από -mike- στο θέμα Αγορά υδραυλικής σόμπας pellet...

stelios62 έγραψε: Εγώ έχω πάρει απο πέρυσι την karina ECO SPAR 10 W (Ιταλική με κατασκευή στα Σκόπια). Την σύνδεσα με το ρεύμα και άναψε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δούλεψε κανονικά όλο το χειμώνα με Πέλλετ της ALFA WOOD. Κατά τον Απρίλιο χρειάστηκε να πάρω 10 τσουβαλάκια πέλλετ και βρήκα Βουλγάρικο. Μετά απο συνεχή καύση 6 περίπου ωρών μπούκωνε το ποτήρι που πέφτουν τα πέλλετ. Μου είπαν ότι γι΄αυτό το πέλλετ χρειάζεται διαφορετική ρύθμιση η σόμπα όσον αφορά τον αέρα και την ποσότητα πέλλετ που θα ρίχνει μέσα. Αυτό όμως τουλάχιστον την πρώτη φορά (για να δώ πως γίνεται) πρέπει να το κάνει το συνεργείο της εταιρείας. Γράφει το προσπέκτ τον τρόπο αλλά δεν θέλω να προξενήσω κάποια βλάβη.
Μένω στην Αρναία Χαλκιδικής στους πρόποδες του Χολωμόντα σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο χειμώνας εδώ είναι βαρύς. Η θερμοκρασία καταβαίνει και κάτω από το -10 πολλές μέρες. Πέρυσι έκαψα τρεισήμισι παλέτες πέλλετ της ALFA WOOD. Φέτος αγόρασα 4 από τη Σερβία με κόστος μαζί με τα μεταφορικά στην Αρναία 260 ευρώ η παλέτα (1050 κιλά). Η σόμπα όταν είχε πολύ κρύο δεν έσβηνε. Τότε έκαιγε 2 τσουβαλάκια την ημέρα στην κλίμακα 1. Όλο το χειμώνα τη δούλευα στο 1 (έχει 5 κλίμακες). Δεν είχα κανένα πρόβλημα στην καύση. Όταν δούλευε συνέχεια την έσβηνα ανά δύο ημέρες για να καθαρίσω το ποτήρι και το συρτάρι από τη στάχτη που δεν γέμιζε. Όσον αφορά τον θόρυβο επειδή είναι μεγάλη σόμπα είναι λίγο ενοχλητικός στην αρχή, αλλά τον συνηθίζεις και δεν σε απασχολεί. Το βράδυ που είχε ησυχία τον άκουγες από την κρεβατοκάμαρα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μεγάλη σημασία παίζει η ποιότητα των πέλλετ. Όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση, όταν αγόρασα 10 τσουβαλάκια Βουλγάρικα μετά απο συνεχή καύση 6 περίπου ωρών μπούκωνε το ποτήρι που πέφτουν τα πέλλετ. Μου είπαν ότι γι΄αυτό το πέλλετ χρειάζεται διαφορετική ρύθμιση η σόμπα όσον αφορά τον αέρα και την ποσότητα πέλλετ που θα ρίχνει μέσα. Τα Σέρβικα ακόμη δεν τα δοκίμασα. Το τζαμάκι της πόρτας μετά από 2-3 ώρες μαύριζε λίγο στην πάνω μεριά. Το καθάριζα μαζί με τη στάχτη. Ξέχασα να γράψω ότι στον ενιαίο χώρο που δούλευε η σόμπα είχα περίπου 21 με 22 βαθμούς και στα δωμάτια περίπου 19.
Τα μπουριά τα τοποθέτησα έτσι γιατί δεν μπορούσα διαφορετικά. Είναι 2,5 το οριζόντιο και 2,4 το κάθετο. Έξω βγαίνει ίσια. Πέρυσι τον χειμώνα τα έβγαλα εύκολα και τα καθάρισα τον Φεβρουάριο και στο τέλος τον Μάιο. Είχε το οριζόντιο μπουρί περίπου ένα εκατοστό στάχτη. Το κάθετο ήταν καθαρό γιατί το χτυπούσα και καθάριζα την στάχτη από την τάπα της κάτω γωνίας.



καλησπερα φιλε στελιο.βασικα θα πρεπει με το νεο πελλετ που σου δημιουργει και προβλημα να δωσεις περρισοτερο αερα απο το μοτερ καυσαεριων (ανεβασε τα βολτ σιγουρα το ενχειριδιο χρησης κατι θα λεει)οσο για την εγκατασταση πρωσοπικα την κρινω λαθος,πολλα μετρα μπουρι και πολλες γωνιες,κοιτα εαν μπορεις να αλλαξεις την εγκατασταση θα ηταν πολυ καλο για την σομπα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38993 από Πεδιαδιτάκης Νεκτάριος
Πίστεψε τον υδραυλικό σου όντος χρειάζεσαι 20kw γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καις πολύ πέλετ για να ζεστάνει τα τετραγωνικά σου ( εξαρτάτε βέβαιε και από την περιοχή που θα μπει,αλα να ξέρις όσο πιο μεγάλη σε θερμίδες είναι τόσο πιο λίγο καύσιμο θα καις) πιστεύω να σε βοήθησα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Πεδιαδιτάκης Νεκτάριος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ