Υπολογισμός απαιτούμενης ισχύος σόμπας pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28688 από fisikos50
Αν υποθέσουμε τότε την περίπτωση ίδιων διαμερισμάτων σε διαφορετικούς ορόφους, αυτά θερμαίνονται όλα μαζί και έστω επιτυγχάνουν την ίδια θερμοκρασία.

Θα πρέπει να μετρήσουμε την εγκατεστημένη ισχύ των σωμάτων και με βάση αυτήν να φτιάξουμε ένα πίνακα συντελεστών βαρύτητας ώστε τελικά να επιμερίσουμε και τη θερμική ενέργεια από την καύση του πετρελαίου.

Στην περίπτωση που τα διαμερίσματα δεν είναι στον ίδιο όροφο αλλά έχουν ίδια σώματα, τότε δεν θερμαίνονται όλα στην ίδια θερμοκρασία, το πιο εκτεθειμένο θερμαίνεται λιγότερο και αν υποθέσουμε ισοκατανομή ροής τότε προσεγγιστικά έχουμε και ισοκατανομή ενέργειας από την καύση του πετρελαίου.

Κατ' αναλογία, αν τα διαμερίσματα δεν είναι στον ίδιο όροφο και θερμαίνονται στην ίδια θερμοκρασία, τότε το πιο εκτεθειμένο έχει πολύ μεγαλύτερα σώματα και εξ αυτού, του αναλογεί μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας από την καύση του πετρελαίου.


Τα παραπάνω όμως είναι πολύ θεωρητικά για να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε πολύ παλιά σπίτια όπου οι διατομές των σωληνώσεων θέρμανσης έχουν μειωθεί δραστικά από τις επικαθήσεις, όσο ψηλότερα ανεβαίνουμε, τόσο χειρότερα, όπου επίσης κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αλλάξει τα σώματα στα σπίτια τους με μεγαλύτερα κατά βούληση κτλ κτλ.


Οπότε, τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση; Προσωπικά απλά θα αγόραζα τη φθηνότερη (κινέζικη) σόμπα που υπάρχει σε πάνω από 10 kW, αφού η μεγαλύτερη σόμπα μπορεί να λειτουργήσει εύκολα και πιο χαμηλά, αντίθετα με την μικρότερη αν τυχόν δεν επαρκεί. Επίσης οι σόμπες μεγαλύτερης ισχύος είναι κατά κανόνα πολύ καλύτερα κατασκευασμένες χωρίς μεγάλη διαφορά στην τιμή (στις κινέζικες).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.047 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ