Ερώτηση για UPS... πόσα Watt είναι η σόμπα σας;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30059 από thegoul

sta1 έγραψε:

kmaik έγραψε: Καλησπέρα παιδία .
Αφού λύσαμε το θέμα με το ups πρόεκυψε και μια άλλη ιδέα που πριν λίγο τυχαία μου είπε ένας φίλος φωτογράφος που χρησιμοποίει αρκετό καιρό τώρα . Έχει και αυτός εξοπλισμό που απαιτεί καθαρό ημίτονο οπότε αυτό που έχει κάνει είναι ότι παρεμβάλει μεταξύ ups και του εξοπλισμού του ένα μετασχηματιστή καθαρού ημιτόνου (Pure Sine Wave Power Inverters) .
Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα και λογικά θα δουλέψει για την σόμπα. Τώρα θα ρωτήσετε γιατί δεν πήρε ένα ups καθαρού ημιτόνου να τελειώνει; Απλά γιατί τα βρήκε στο ιντερνέτ ξεχωριστά ένα normal ups(όχι καθαρού ημιτόνου) και μετασχηματιστή πολύ πιο φθηνά από ένα ups καθαρού. Την γνώμη σας...

Η γνωμη μου ειναι πως εαν η διαφορα στην τιμη αξιζει το να εχεις 2 εξαρτηματα ,εχει καλως.
Παντως για την σομπα ειναι υπερβολη η αγορα καθαρου ημιτονου. :-)



Να σας πω και εγώ την δική μου εμπειρία. Έχω σόμπα πέλλετ νερού(Idroflexa Edilkamin) και την έχω συνδεμένη με ένα απλό UPS(Eaton nova avr 1250VA/660W).Το UPS είναι συνδεδεμένο σε ένα αντικεραυνικό πολύμπριζο με διακόπτη.Σε μικρές διακοπές ρεύματος κάτω του ενός λεπτού όλα καλά.Μιά μέρα καθώς καθάριζε η γυναίκα μου έκλεισε τον διακόπτη από το πολύμπριζο.Μετά από περίπου 5 λεπτά η σόμπα σήμανε αλάρμ "triac error".Την έβαλα να κλείσει και έκλεισε κανονικά.Κοιτώντας στο βιβλίο τρόμαξα γιατί το λάθος σήμαινε χαλασμένος εγκέφαλος.Για καλή μου τύχη παρατήρησα ότι ο διακόπτης ήταν κλειστός.Την άναψα ξανά και δούλεψε μια χαρά χωρίς κανένα λάθος.Φοβήθηκα όμως μην μου καεί πραγματικά η πλακέτα και το έχω αποσυνδέση το UPS.Όπως καταλαβαίνετε θα μου ήταν πολύ χρήσιμος ένας μετασχηματιστής καθαρού ημιτόνου.Μπορείς να ρωτήσεις τον φίλο σου από που τον παρήγγειλε στο internet;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30116 από kmaik
Τον είχα ρωτήσει. Το είχε βρει ένας γνωστός του από κίνα γύρω στα 20 με 30$. Το να εμπιστευτείς τώρα την σόμπα σε κάτι τέτοιο είναι ένα μεγάλο ρισκο και προσωπικά δεν ξέρω αν το πάρω. Πάντως σε μια μικρή έρευνα που έκανα βρίσκεις και ολόκληρο ups καθαρού ημιτόνου από Κινά με λιγότερα από 100$.
www.alibaba.com/product-gs/506565547/500...rcial_Pure_Sine.html
Θα τον ρωτήσω ξανά για αυτό που χρησιμοποίει μήπως καταφέρουμε να το βρούμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30380 από cuprakias
το ρελε λαμπας πως το ζητησες?
υπαρχουν πολλα ειδη λαμπας ρελε?
πολλα μοντελα???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30434 από Moschalis
Καλημέρα σας,
Εχω μια μικρή επιφύλαξη όσον αφορά το UPS, είναι το θέμα που είχα αναφέρει και παλιότερα με την τάση 220V, όπως αναφέρει και ο fisikos. Αν σκεφτούμε λίγο τον τρόπο λειτουργίας της σόμπας με τα TRIAC που κόβουν την τάση, έχω την εντύπωση ότι τα μοτέρ της σόμπας με το φθηνό ups των υπολογιστών δε θα δουλεύουν στο μέγιστο.

Βέβαια , το σύστημα με το UPS δε το χρησιμοποιούμε για να δουλέψει κανονικά η σόμπα, αλλά για να σβήσει κανονικά, οπότε πιθανόν να μην μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Εχω φτιάξει το πρωτότυπο με την ιδέα του sta1, αλλά φτιάχνω και μια άλλη πλακέτα για να μπορώ με παλμογραφο να μετρήσω ΑΚΡΙΒΩΣ τις τάσεις με UPS και χωρίς πάνω στα μοτέρ.

Με προβληματίζουν οι πιθανές παρεμβολές του UPS (ειδικά των κινέζικων) στο κομμάτι του μικροεπεξεργαστή. Εκτος και αν είναι κινέζικες και οι σόμπες και τα βρούνε μεταξύ τους. :P


Θα ξέρουμε σε λίγες μέρες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sta1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48023 από kmaik
Τελικά μετά από ψάξιμο λίγη οικονομία και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αγόρασα το UPS CyberPower Adaptive Sinewave CP1300EPFCLCD. Είναι ακριβό επειδή είναι καθαρού ημιτόνου και για να το αγοράσω το σκέφτηκα πολύ αλλά τελικά δεν το μετανιώνω. Είναι 780Watt,αθόρυβο με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τιμής για την κατηγορία του και εκτός από την σόμπα έχω βάλει και τον υπολογιστή. Το δοκίμασα και η σόμπα δεν κατάλαβε τίποτα . Έχει επίσης πρόγραμμα που σου λέει με ακρίβεια πόσο χρόνο αυτονομία σου δίνει σε περίπτωση διακοπής και 3 χρόνια εγγύηση. Αν κάποιος ψάχνει UPS καθαρού ημιτόνου είναι νομίζω καλή επιλογή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48089 από thegoul

kmaik έγραψε: Τελικά μετά από ψάξιμο λίγη οικονομία και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αγόρασα το UPS CyberPower Adaptive Sinewave CP1300EPFCLCD. Είναι ακριβό επειδή είναι καθαρού ημιτόνου και για να το αγοράσω το σκέφτηκα πολύ αλλά τελικά δεν το μετανιώνω. Είναι 780Watt,αθόρυβο με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τιμής για την κατηγορία του και εκτός από την σόμπα έχω βάλει και τον υπολογιστή. Το δοκίμασα και η σόμπα δεν κατάλαβε τίποτα . Έχει επίσης πρόγραμμα που σου λέει με ακρίβεια πόσο χρόνο αυτονομία σου δίνει σε περίπτωση διακοπής και 3 χρόνια εγγύηση. Αν κάποιος ψάχνει UPS καθαρού ημιτόνου είναι νομίζω καλή επιλογή.


Από πού το αγόρασες και σε ποια τιμή; Αν δεν επιτρέπεται να το αναφέρεις στο φόρουμ απάντησε στο email μου σε παρακαλώ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ