Ερώτηση για UPS... πόσα Watt είναι η σόμπα σας;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #24723 από cuprakias
Αφου δεν υπηρχε τετοια ενοτητα ανοιξα εγω μια ....
τι ειναι λοιπον το ups???

Το UPS, αρχικά των λέξεων Uninterruptible power supply (Αδιάλειπτη παροχή ενέργειας), είναι μια συσκευή που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Πολλές φορές ασφαλίζει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες από υπερτάσεις ή χαμηλές τάσεις, ενώ σε μερικές περιπτώσεις "φιλτράρει" το ρεύμα έτσι, ώστε να έχει την σωστή συχνότητα (50 Hz - 60 Hz). Το UPS έχει ως σκοπό την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την έναρξη μιας βοηθητικής γεννήτριας, μέχρι να έρθει το ρεύμα ή μέχρι να γίνει ασφαλής τερματισμός των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε αυτό.

Τα UPS συνήθως χρησιμοποιούνται για την προστασία ηλεκτρονικών υπολογιστών, server, τηλεφωνικών κέντρων κ.α , στους οποίους ο απότομος τερματισμός θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες, απώλεια δεδομένων ή και καταστροφή υποσυσυστημάτων. Τα UPS διαφέρουν σε μέγεθος, από κάποια μικρά που μπορούν να υποστηρίξουν έναν οικιακό υπολογιστή (200VA) έως πολύ μεγάλου μεγέθους με δυνατότητα να τροφοδοτήσουν ολόκληρους server (Με ισχύ μερικά KVA).

εμενα ο κατασκευαστης της flavia αναφερει οτι η σομπα θα χρειαζεται 110 watt.
οποτε κατεληξα εδω...

www.digitalx.gr/p.CYBERPOWER-UPS-VALUE80...CD-800VA.508240.html

τωρα βεβαια ξερουμε ολοι τι ειναι τα watt!!!!
Αλλα τα VA τι ειναι?
και απαντa ενας φιλος!!

Volt Amper (VA) είναι η φαινόμενη ισχύς (S) όπως αναφέρανε τα παιδιά απο πάνω, δηλαδή είναι η "πραγματική" ισχύς που τραβάς απο το δίκτυο της
ΔΕΗ και ουσιαστικά το ποσό που πληρώνεις. Τώρα αυτή η ισχύς αποτελείται απο το τετράγωνο της πραγματικής ισχύος(σε Watt και συμβολίζεται με P) σύν το τετράγωνο της άεργου ισχύος (συμβολίζεται με Q). Η ισχύς αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η P που εκφράζεται σε Watt και είναι το ποσό που χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή. Η Q ισχύς επιστρέφεται στο δίκτυο αφού δεν χρησιμοποιείται.

Τώρα συντελεστής ισχύος είναι το μέγεθος που εκφράζει την σχέση της φαινομένης ισχύος με την πραγματική και είναι :

n = P/S * 100

και μας δείχνει το πόσο αποδοτική είναι η συσκευή που χρησιμοποιούμε.

Καλές τιμές n είναι από 85% - 98%
μία κανονική τιμή είναι η 85% για τα φτηνά UPS.
ενώ με παραπάνω χρήματα μπορείς να βρείς και έως 90%
απο κεί και πάνω μόνο σε μεγάλα ποσά ισχύος συναντάμε συντελεστή απο 90% και πάνω...

Οι εταιρίες συνήθως βάζουν στην ταμπέλα τα VA για τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν και είναι ούκ ολίγες φορές όπου έχουν προμηθευτεί UPS με 1200VA / 700W και δέν σηκώνει δύο υπολογιστές γιατί στην ταμπέλα αναγράφει με μεγάλα γράμματα 1200VA!!!


Για να επιλέξετε το κατάλληλο Σταθεροποιητή τάσης (που θα κάνει για την συσκευή σας) θα πρέπει να ξέρετε το ΝΤΕΜΑΡΑΖ της συσκευής σας (δηλαδή στην εκκίνηση του πόσα WATT τραβάει )

Οταν αναφέρουμε την ισχύ σε VA δεν είναι η ισχύ σε WATT τα VA είναι πολύ μικρότερα απο τα WATT.

Αναλογικά περίπου τα 2000VA είναι 1400WATT
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #24730 από sta1

Moschalis έγραψε:

GT έγραψε:

Moschalis έγραψε:
EDIT:
Επίσης ξέχασα:
να έμπαινε και ένα UPS, συνδεδεμένο (μόνο?) στα βεντιλατέρ, ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, να "αντλούνται" τα εναπομείναντα στους αγωγούς καπναέρια.

Θεωρείτε ότι είναι εφικτό το όλο project?
:woohoo:


Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρουσα ιδέα, μας "βάζεις στην πρίζα". Ισως να είναι το επόμενο project, θα έχετε καταλάβει ότι εδώ μέσα είμαστε σαν το εργαστήριο του "Κύρου Γρανάζη". :)
Προς το παρόν δεν υπάρχει δυστυχώς χρόνος , μιας που αρχίζει η σαιζόν και ήδη βρισκόμαστε σε έναν ήρεμο αλλά συνεχόμενο οργασμό!
Πάντως συνήθως οι καλες ιδέες κολλάνε στις λεπτομέρειες. Π.Χ. έχει φτιάξει(σχεδόν) ο ηλεκτρονικός μας (Σταύρος - ο γράφων), σύστημα ελέγχου καυσαερίων με αισθητήρα λάμδα με το σκεπτικό να μπορεί να συνδεθεί με σχεδόν όλες τις σόμπες (με την προϋπόθεση να ανοιχτεί η σόμπα και να παρεβληθεί το κύκλωμα στο μοτέρ του κοχλία και του ανεμιστήρα καυσαερίων). Οταν τελείωσε το πρωτότυπο (για όσους ασχολούνται βασισμένο σε μικροεπεξεργαστή PIC18f852) και προσπαθήσαμε να κάνουμε έρευνα για μαζική παραγωγή ήταν τόσο τεράστια τα έξοδα πιστοποίησης και πατέντας που τελικά το πρότζεκτ ακυρώθηκε. Και μιλάμε για κοστολογια στην Κίνα τελειως "ξεφτίλα", αισθητήρας λ με 5 ευρώ, και κόστος κατασκευής πλακέτας κάπου στα 15. Ηταν όμως ΤΟΟΟΟΟΣΟ μεγάλο το μπέρδεμα για να εισαχθεί απο Κίνα με τα πιστοποιητικά που θα έπρεπε να βγάλουμε εδώ , να τα παραχωρήσουμε στους Κινέζους, με τα πνευματικά δικαιώματα κτλ, που σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει. Φυσικά τα σημαντικά προβλήματα τα δημιουργούσε η Ελληνική πλευρά (δυστυχώς).

Με δυο λόγια ενδιαφέρουσα άποψη αλλά πως θα πάρεις πιστοποίηση για όλο αυτό το ¨μεταβλητό" συστημα? Απο ποιό εργαστήριο θα είσαι καλλυμένος και για ποιόν τρόπο συνδεσμολογίας? Και σκέψου τον κάθε ηλικιωμένο (δεν έχω κάτι με τους παππούδες) που θέλει να έχει μόνο ένα "ON-OFF", άντε να του εξηγήσεις τι και πως θα ρυθμίσει , για το κάθε διαφορετικό πέλλετ.

Το θέμα του UPS , δεν είναι τόσο απλό , στα μοτέρ στέλνεις τάση "κομμένη" απο FET , αυτό αν περάσει απο UPS δε νομίζω να δουλέψει με τίποτα. Εκτός και αν βάλεις το UPS σε όλη τη σόμπα , αλλά για πείτε μου όσοι έχετε UPS σε υπολογιστή , αλλάζετε κάθε ένα με ενάμιση χρόνο τις μπαταρίες? Συν το ότι όταν ξεκινάει η σόμπα και δουλέυει η αντίσταση μαζί με όλα τα μοτεράκια, τραβάει περίπου 500WATT, θέλεις δηλαδή τουλάχιστον 800 VA, και κάτι καλό που να βγάζει ημίτονο και όχι σχεδόν τετράγωνο που βγάζουν τα περισσότερα φτηνιάρικα UPS, με το οποίο αναρωτιέμαι αν θα δουλέψει το κύκλωμα μείωσης της τάσης με τα FET (zero crossing).

Το ξέρω σας κούρασα με τεχνικούς όρους , και σίγουρα όλα τα παραπάνω λύνονται αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην ελληνική αγορά πιστεύετε ότι είναι καιρός για τόση έρευνα και τεχνολογία? Βάζουμε λοιπόν δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια όρια και προχωράμε.

Παρόλα αυτά , το κρατάμε σαν ιδέα , μ'αρέσει που έχετε φαντασία , το επόμενο καλοκαίρι πιθανόν να το ξαναδούμε μαζί με τον Γιάννη.

Ευχαριστώ για το χρόνο , ίσως να είχε ενδιαφέρον ένα τόπικ με ιδέες και πατέντες για σόμπες ή λέβητες.

Μπόζας Σταύρος

Το μεταφέρω εδώ μιας και μιλάει για ups.
Σταύρο έχω μια ιδέα για εύκολη ΚΑΙ ΑΠΛΗ συνδεσμολογία του ups στη σόμπα ώστε να δουλεύει τα βεντιλατέρ, ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, να "αντλούνται" τα εναπομείναντα στους αγωγούς καπναέρια., διότι δεν ενδιαφέρει τόσο να μπει σε ολόκληρη τη σόμπα γιατί αν πχ λείπουμε ή κοιμόμαστε ενώ η σόμπα δουλεύει και γίνει διακοπή χωρίς να το αντιληφθούμε , θα συνεχίσει η σόμπα να λειτουργεί για κάποια λεπτά κανονικά ώσπου θα διακοπεί και η τάση του ups και θα έχουμε τα ίδια προβλήματα.
Αν ενδιαφέρει μπορώ να συνεχίσω.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
{Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΛΕΤ} Απο 180 ΕΥΡΩ > ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ 280 > ΣΕ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟ????????? :whistle:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by sta1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24759 από michalisgr
Για εχθες που με ρωτησες το τι ups εχω ειναι VA1500. Με υπερκαλυπτει. στην εκκινηση η σομπα μου χρειαζεται 350Watt.

χθες συνδεσα και το φιλτρο στο ups οποτε ειμαι και εκει καλυμμενος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24763 από kosmidis80
Προφανως συνδεσες ολη την σομπα στο ups και οχι μονο τα μοτερ, ετσι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24789 από georgebest
Το ups χρειάζεται και για μια υδραυλική σόμπα και αν ναι τί πρόβλημα μπορεί να προκύψει αν δεν έχεις;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24820 από Tsimp
Mchalis πόσο εύκολο είναι να συνδέσω το ups στο τζάκι μου ,μπορώ μόνος μου να το κάνω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ