Δίλημμα: καυστήρας βιομάζας ή pellet;

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24562 από Thea
Απαντήθηκε από Thea στο θέμα Δίλημμα: καυστήρας βιομάζας ή pellet;
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Μένω σε προάστιο και έχω οικόπεδο δύο στρέμματα οπότε και αποθηκευτικό χώρο καθώς και αρκετό χώρο στο λεβητοστάσιο. Το Δίλημμα μου είναι το εξής: Λέβητα pellet με καλούς αυτοματισμούς και λιγότερο χρόνο για καθάρισμα με μεγάλη απόδοση καύσης αλλά πλήρη εξάρτηση από το pellet καθώς και την χρηματιστηριακή τιμή του που θεωρώ ότι θα παρασύρεται από του πετρελαίου ή καυστήρα βιομάζας όπου θα γίνω ο θερμαστής στην στέγη (αντί του βιολιστή) και δεν το έχουμε ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου. Το δέλεαρ η φθηνή καύσιμη ύλη για να χορτάσει το κοκαλάκι μας ζέστη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24569 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Δίλημμα: καυστήρας βιομάζας ή pellet;
Έναν μικτό, να καίει τα πάντα και pellet και την λοιπή βιομάζα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24594 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Δίλημμα: καυστήρας βιομάζας ή pellet;
Θα σας πώ την γνώμη μου και παρακαλώ σκεφτείτε την άν και αρκετοί μπορεί να μήν συμφωνείτε...τουλάχιστον σκεφτείτε την προσεκτικά...

η επιλογή για εμένα κρίνετε από τις δυνατότητες που έχετε ώς χρήστης να ασχολείστε με τον λέβητα ή όχι.

Αν βάλετε βιομάζα, είναι σίγουρο ότι για κάθε 100 κιλά καυσίμου που καίτε, θα πρέπει να αφαιρείτε από τον λέβητα 8 κιλά στάχτης...σχεδόν όλα είναι κάτω από την εστία, με πολύ λίγα πίσω στα τούμπο. (Σημειώστε, μιλάω για δικούς μου λέβητες με κάθετες διαδρομές και την δικιά μας κάυση)...αυτό σημαίνει ότι περίπου για κάθε σιλό που γεμίζουμε, αφαιρούμε και το συρτάρι της στάχτης από την εστία και μια φορά τον μήνα καθαρίζουμε πίσω τους κάθετους φλογοαυλούς (τούμπο). Αν αυτή η διαδικασία δεν σας πειράζει, τότε η καλύτερη λύση είναι η βιομάζα, γιατί πολύ απλά είναι φθηνή και αξίζει τον επιπλέον κόπο και με το παραπάνω.

Αν βάλετε έναν φθηνό λέβητα πελλέτας, τότε μπορεί μέν να μήν έχουμε τόση στάχτη, αλλά συνήθως πρέπει να καθαρίζουμε τον καυστήρα κάθε 3-4 μέρες ανάλογα την πελλέτα που καίμε και τα τούμπο πάλι περίπου μία φορά το μηνα προληπτικά...στην περίπτωση όμως αυτή, καίμε ένα πιο ακριβό κάυσιμο με πολύ καλές ιδιότητες τις οποίες όμως δεν χρησιμοποιούμε πλήρως...και εξηγούμε: άν είναι να πληρώνω 300 ευρώ τον τόνο, τότε η γνώμη μου είνια ότι είναι προτιμότερο να έχουμε έναν πολύ καλό λέβητα, να είμαστε πάντα ήσυχοι για την ποιότητα και την αξιοπιστία του, να είναι αυτοκαθαριζόμενος και άν γίνεται και αυτοτροφοδοτούμενος και να έχει όσο το δυνατόν πιο υψηλό βαθμό απόδοσης >90% ...με τον τρόπο αυτό, δεν αγχωνόμαστε ακόμα και άν πέσει το πετρέλαιο κάποια στιγμή (ανέκδοτο...) γιατί θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι έχουμε την αποδοτικότερη λύση θέρμανσης με πέλλετ και εκμεταλλευόμαστε τα μέγιστα τις δυνατότητες του, και άς κάνει και 300 ευρώ, χωρίς να καθαρίζουμε, ίσως και χωρίς να φορτώνουμε, με πολύ μεγάλη οικονομία, λιγότερη κατανάλωση από έναν απλό λέβητα πελλετ, κτλ κτλ.

Συνοψίζω στο εξής: μπορόύμε να καθαρίζουμε? βιομάζα (δηλ. μίγματα πυρηνόξυλου) για να έχουμε την μέγιστη οικονομία.
Δεν μπορούμε να καθαρίζουμε ? Τότε προτείνω ότι καλύτερο μπορούμε σε πελλέτα για να πληρώνουμε το κάυσιμο πιο ακριβά αλλά με την υψηλότερη απόδοση και ευκολία...να το ευχαριστιόμαστε τουλάχιστον... ;)

και εγώ σπίτι μου πελλέτα καίω...αλλά δεν είμαι ποτέ σπίτι για να σκεφτόμουν για βιομάζα..οπότε ήθελα την καλύτερη δυνατόν λύση...και ειλικρινά την έχω κατα-ευχαριστηθεί... ασχολείται μονο η γυναίκα μου (αυτό τον θερμοστάτη τον παίζει στα δάχτυλα της). το μόνο αρνητικό είναι τα σακιά αλλα και αυτό πολύ σύντομα θα λυθεί όταν θα έρθει βυτίο.

Αν είχα πιο πολύ χρόνο διαθέσιμο και δεν επέστρεφα σπίτι μου σερνόμενος κάθε βράδυ, εννοείται ότι θα έκαιγα βιομάζα...

όλα λοιπόν εξαρτώνται από εσάς, τον πελάτη, τις δυνατότητες σας και όχι μόνο τις οικονομικές...λύσεις υπάρχουν για όλα, αρκεί να γνωρίζετε τα θετικά και τα αρνητικά, να τα ζυγίσετε και να κλίνετε σε αυτό που σας ικανοποιεί γιατί μια τέτοια επένδυση δεν την κάνουμε για 1-2 χρόνια αλλά για 15-20...

ΥΓ: Σημειώστε ότι όλα τα παραπάνω αφορούν δικό μου τρόπο σκέψης και συμβουλές που μεταφέρω προς τους πελάτες μου και αφορούν τους δικούς μου λέβητες και μόνο ....-

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet, kostis11

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24595 από stratis 1
Εγραψα 'λιγο περισσοτερο'.
Η διαφορα στο καθαρισμα του λεβητα μεταξυ πελλετ και πυρηνοξυλου δεν ειναι ειναι τεραστια.
Τα συστηματα με πολλους αυτοματισμους μπορει να σε αφησουν μια κρυα νυχτα σαν το κοριτσακι με τα σπιρτα. Εξαλου κανεις λεβητας δεν βαζει μονος του το καυσιμο στο σιλο.
Οταν μπλεξης με βιομαζα θα εχης μια ακομα εγνοια.Αυτο ειναι σιγουρο.
Θα κουβαλησης τα τσουβαλια ειτε πελλετοτσουβαλα ειτε πυρηνας.Θα επισκεπτεσαι συχνα το υπογειο να τσεκαρης αν φτανει το καύσιμο για την επομενη νυχτα.Θα ανοιγης το μηχανημα να ελεγχης τη σταχτη .
Δεν ειναι πετρελαιο ουτε φυσικο αεριο.
Η ανταμειβη βεβαια ειναι πολυ και φτηνη ζεστη.
Με ενα λεβητα 2-3ων χιλιαδων ευρω μπορει να κανης αποσβεση ακομα και μεσα στη πρωτη σαιζον
Αν ξοδευεις 2 τονους πετρελαιο το χειμωνα ,αξιας 2800ε, θα χρειαστης φετος 6 τονους πυρηνοξυλο αξιας 600ευρω .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ