Μπρικέτες οξιάς, λευκής ελάτης, ερυθρελάτης;

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38574 από ace
Μπρικέτες οξιάς, λευκής ελάτης, ερυθρελάτης
Ποιά είναι τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του κάθε είδους, αν υπάρχουν όντος διάφορες ?
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53303 από GT
Ας το ανασύρουμε και ας αναφέρουν τις διαπιστώσεις τους οι γνώστες.

Το θέμα πιστεύω επικαιροποιείται, μιας και τώρα που ήρθε τελικά η "εμπόλεμη κατάσταση" του χειμώνα, πολλοί που δεν προνόησαν για έγκαιρο εφοδιασμό "εν καιρώ ειρήνης" με ικανοποιητικής ποιότητας / τιμής καυσόξυλα, θα ψαχτούν για αγορά μπρικέτας.


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53322 από DOOM_NX
Όταν μιλάμε για πιστοποιημένα πέλλετ ή μπρικέτες, λίγη σημασία έχει το είδους του ξύλου, εφόσον μιλάμε για παραπλήσιες τιμές θερμογόνου δύναμης, υγρασίας και τέφρας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα πέλλετ που παράγονται από κωνοφόρα δέντρα καίγονται πιο γρήγορα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω της αυξημένης ρητίνης που περιέχουν. Γιαυτό σε διάφορα συγκριτικά καύσης, πρώτα φιγουράρουν τα πέλλετ εξ'ολοκλήρου από κωνοφόρα χωρίς φλοιό, γιατί ανεβάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες (βλέπε RZ-pellets, Golden Nuggets κλπ).

Ωστόσο, ο κύριος δείκτης ποιότητας των πέλλετ και των μπρικετών είναι το ποσοστό της στάχτης. Όσο λιγότερη στάχτη απομένει μετά την καύση, τόσο πιο καθαρό ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί (χωρίς φλοιό, χώμα και λοιπές προσμείξεις).
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GT, Stathman

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ