Βιομάζα - όλα τα υπόλοιπα είδη εκτός από το pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #936 από jnet

ΘΕΟΔΟΣΗΣ έγραψε:

jnet έγραψε: μηπως τα 4-5 παραπάνω ποσταρίσματα πρεπει να πάνε μεσα στον λέβητα του ΘΕΟΔΟΣΗΣ?

Ναι, 2-3 τα έβαλα ήδη αν πρόσεξες!

Δεν το είχα προσέξει.
Μπορείς επιπλέον να πάς πανω στο πρώτο ποσταρισμα στο τοπικ με το λεβητα σου και να πείς οτι αυτά τα αντέγραψα από
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...itstart=15&Itemid=53
και οτι εκει μπορείτε να τα δείτε οπως ειπωθηκαν.

Το Αλλο βεβαια είναι να τα μεταφέρω εκεί. Δεν ξέρω δικό σου είναι το τοπικ και εδώ περα είναι λιγο Offtopic :unsure:

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #940 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΟΚ τα πέρασα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #956 από winmbileguru

stergiosbik έγραψε: Φιλε winmbileguru εχει το e-shop υγρασιομετρο για ξυλα με 17,90euro.
Πηγαινε στα εργαλεια στα οργανα μετρησης.

Σε ευχαριστω πολυ! για την ενημερωση

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1301 από lam
Ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες καιτους υπολοιπους χρηστες αλλα θα ηθελα να ρωτησω γιατι δεν εμφανιζεται καποιο ποστ που εχω γραψει? :oops:

Καλως σας βρηκα λοιπον και Θα προσπαθησω λοιπον να το ξαναγραψω πιο περιεκτικα λογω και της ωρας (νυσταξα χαχαχα).

Εχω αγορασει και εγω καποιον λεβητα στον οποιο καιω πυρηνοξυλο.Θα ηθελα αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει οσον αφορα τις ρυθμισεις για σωστη καυση και αρα καλη αποδοση σε θερμοτητα σε συναρτηση με την χαμηλη καταναωση σε καυσιμο.

Δηλαδη καποιες ενδεικτικες ρυθμισεις οσον αφορα την τροφοδοσια αερα-νεκρο χρονο(sec)-τροφοδοσια καυσιμου(sec).

Θερμοκρασια λεβητα στους 70 βαθμους και κυκλοφορητη στους 45.

Στην αρχη ξεκινησα με 45% αερα 35 sec νεκρο χρονο και 5 sec τροφοδοσια καυσιμου και εκαψα γυρω στα 70 κιλα για 6 ωρες.Νομιζω οτι ειναι υπερβολικη καταναλωση.

Και θα ηθελα να ρωτησω με ποιες ρυθμισεις να ''παιξω''?Με τον αερα?Με το καθε ποσα δευτερα να ριχνει η με το ποσο καυσιμο να τροφοδοτω?

Ευχαριστω εκ των προτερων και ενημερωτικα θα ηθελα να σας πω ,επειδη ειδα οτι μιλησατε και για τιμες του πυρηνοξυλου,ενδεικτικα να σας αναφερω οτι αγορασα πριν μια εβδομαδα με 110 ευρω συν φπα δηλαδη 125 ευρω,τον κοσκινισμενο-καθαρο ενω φιλος μου ειχε πει οτι περσι ειχε αγορασει με 60 ευρω τον τονο.Σημεια των καιρων και αυτο? :dry: θα δειξει στην πορεια.
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by lam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1340 από winmbileguru
Δεν μας αναφερεις πόσα τ.μ. είναι το σπιτι σου, εαν εχεις σκεπη ή ταράτσα, πόσους κυκλοφορητές έχεις, εαν υπάρχει αυτονμία, εαν κάνεις μπαι πας στο μποιλερ ή στον τελευταιο κυκλοφορητή, σε ποια περιοχή μενεις π.χ. Κρητη ή Αλεξανδρουπολη. Πόσους βαθμους ζητάς μέσα στο σπίτι? Τι διαφορικό έχει ο θερμοστάτης σου? Ποσους θερμοστατες έχεις σε καθε διαμέρισμα? Έχεις ενδοδαπέδια?
Γραφεις μόνο οτι 70 κιλά είναι πολλά!
Για μενα δεν ειναι πολλά γιατί για να εχει 45αρι λεβητα μάλλον εχεις και πολλα τετραγωνικά και λογική κατανάλωση έχεις. Για να σε βοηθήσουμε να την κατεβάσεις αν μπορέσουμε πρέπει να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω και να προτείνουμε κάποιες λύσεις....
Το πυρηνόξυλο το αγοράζεις πολύ ακριβά ακόμα και εαν είναι σακιασμένο. Εαν δε είναι χύμα τότε σε κλέβουν κανονικά. Μήπως όμως η τιμή είναι παραδοτέα στο σπίτι σου και σε σακιά ? Εκεί μια χαρά τιμή αγόρασες!
Εγώ τον δικό μου τον δουλέυω 10 να ρίχνει 30 να σταματάει και οι κυκλοφορητές είναι στους 50 βαθμούς και ο λέβητας κόβει στους 70. Ο δικός μου είναι 69 KW και καίω περίπου 40 κιλά την ημέρα αναλόγως και εξωτερικής θερμοκρασίας για 140 τ.μ. και ζητάω συνεχώς 21 βαθμούς στον ενα θερμοστάτη όλη την ημέρα και στον άλλο ζητάω 21 βαθμούς απο 8:00 εως 23:00 και απο 23:00 εως 8 ζητάω 18. Εννοείται πως επειδή 18 βαθμους δεν πέφτει ποτε η θερμοκρασια γιαυτο και το βραδυ ο ενας απο τους 2 θερμοστατες δεν ενεργοποιει τον λεβητα. Το μποιλερ εχει υποβοηθηση απο 4 τ.μ. ηλιακούς συλλέκτες και εχει και δικό του διαφορικό θερμοστατη και ενεργοποιεί τον λέβητα για να συμπληρωσει και αν υποβοηθησει τα ηλιακα και αν αυτο χρειαζεται (δηλαδη να υποβοηθησει ο λεβητας τα ηλιακα) κόβει τον λέβητα όταν τα νερα φτασουν στους 52 .Τον ξαναενεργοποιει οταν τα νερα πεσουν παλι στους 48 βαθμους. Το αναβω μονο οταν θελω να κανω μπανιο για 10 λεπτα καθημερινα. Συνηθως εχει μεσα 45 βαθμους οταν εχει ηλιο οπότε γιοα πλακα παει 52. Οταν δεν εχει ηλιο επειδη είναι κτηνος 200 λίτρων θέλι 25 λεπτα αναμμένος ο λέβητας.
Ο πινκας αυτονομιας κανει μπαιπας παντα στον τελευταιο κυκλοφορητη που ζήτησε. Οι κυκλοφορητες ειναι 3. Ενας για μποιλερ και 2 για το διαμερισμα το οποιο ελεγχεται με δυο θερμοστατες αρα υπαρχουν και δυο νοητες ζωνες:
1)Κρεββατοκαμαρες και μπανια
2)Σαλονι , Κουζινα, διαδρομος.
Όπως βλέπεις καλέ μου φίλε οι σοφιστικέ λύσεις δίνουν οικονομία. Φυσικά ανεβάζουν και το κόστος της εγκατάστασης.
Το βράδυ η θερμοκρασία πεφτει στις 06:00 από 2- 4 βαθμόυς και την ημέρα φτάνει στους 13.
Κατανάλωση το πολύ 40 κιλά.Εχω ταρατσα και δεν εχω θερμοπροσοψη. Υπαρχουν παραθυρα αλουμινιου μισα θερμοδιακοπη και μισα κανονικα. Η ταρατσα εχει μονωση πολυουρεθανης αλλα ειναι 30ετιας και δεν ξερω το παχος της μονωσης. Δεν συνορευω με κανενα αλλο κτιριο και εχω το πιο ψηλο σπιτι στη γειτονια αρα ειναι και απο παντου εκτεθειμενο.
Δωσε καμμια πληροφορια για σπιτι σου.

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by winmbileguru.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1341 από Θανοςκ04
α ρε Παυλο τον εστειλες τον ανθρωπο χαχαχα σου εχω πει να μην τους τα λες αποτομα , ας μας πει που μενει, τετραγωνικα και εξωτερικες θερμοκρασιες για αρχη και βλεπουμε,
οσο για το πυρινοξυλο ειναι ακριβο εμεις εδω στο Ηρακλειο 65 ευρα ο τονος χωρις ΦΑΠΑ σακιασμενος να τον παρουμε εμεις αν μας τον φερουν 80 ευρα χωρις ΦΑΠΑ :woohoo: :sick:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ