Περιορισμός υγρασιών σε τοίχους.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #147952 από sdf
Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για περιορισμό υγρασιών σε σπίτι με τοίχους πετρόκτιστους με εμφανή πέτρα αλλά κακά αρμολογημένη.
Έχουν αφήσει αναρμολόγητες τις ντίζες που χρησιμοποήσαν για να στερεώσουν τα πλέγματα της ενίσχυσης των τοίχων απο την μέσα πλευρά του τοίχου και λόγω της φθοράς έχουν χαλάσει και κάποιοι αρμοί γύρω - γύρω.
Το αποτέλεσμα είναι 2 τοίχοι( βόρειος + βορειοδυτικός) κυρίως να βάζουν υγρασιές στην μέσα πλευρά τους ( άσπρα σημάδια με ξεφλούδισμα πλαστικού μπογία και έμφανή αίσθηση υγρασίας κατά τους χειμερινούς μήνες).
Το σπίτι επειδή δεν χρησιμοποιήται, παρά μόνο σαββατοκύριακα 1 φορά το μήνα το χειμώνα, έχει μείνει έτσι εδώ και 10 χρόνια, επειδή όμως το φαινόμενο αντί για να μειώνεται συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό ψάχνω λύση.
Σημειοτέων ότι και ο ένας τοίχος είναι 5 μέτρα ύψος και ο άλλος γύρω στα 8,5 με 9 μέτρα ύψος.
Προτάσεις που έχουν γίνει:
1)Αρμολόγηση απο την αρχή με τσιμεντοκονίαμα με αφαίρεση παλαιών σαθρών αρμών και αφαίρεση ντιζών.
2)Σοβάντισμα όλης της επιφάνειας των τοίχων και βάψιμο με χρώμα. Μειονέκτημα ότι 2 τοίχοι θα είναι εξ" ολοκλήρου σοβαντισμένοι και 2 θα είναι με εμφανή πέτρα.
3)Θερμοπρόσοψη με όλες τις υπολοιπες εργασίες έστω και μόνο στους 2 αναφερόμενους τοίχους.
Μειονέκτημα και στις 4 περιπτώσεις το κόστος σε χρήμα και χρόνο, σκαλωσίες, υλικά και φθορές και στους εσωτερικούς σοβάδες.
Σκέφτομαι τις εξείς λύσείς:
1) του διαφανούς εποξικού μονωτικού 2 συστατικών γνωστής εταιρίας που θα περαστεί με βούρτσα / εκτός και άν γίνεται με πιστόλι αέρος, αλλά για αυτό θα ρωτήσω στην εταιρία, και αφού αφαιρεθούν οι σαθροί αρμοί, χωρίς αφαίρεση των ντιζών(αφού αυτό συνεπάγεται ζημιές και στους εσωτερικόυς σοβάδες), τα κενά να κλείστουν με ελαστομερές μονωτικό σε σαλάμι της ίδιας εταιρίας. Ετσι θα περιοριστούν κενά που θα προκύψουν απο τυχών συστολοδιαστολές μεταξύ ντίζας-πέτρας-αρμών αφού το ελαστομερές έχει αρκετές ανοχές.
Πλεονεκτήματα: δεν θα χαθεί το αισθητικό μέρος της εμφανούς πέτρας και πιστέυω ότι το κόστος σε χρήμα και χρόνο πιθανόν να είναι και μικρότερο ειδικά άν μπορεί να περαστεί με πιστόλι αέρος και αφού η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να γίνει και απο εμένα και εργαλεία δανεικά απο φίλο ( σκάλα, κομπρεσέρ και πιστόλι αέρος).
2) Αλλη λύση που σκέφτομαι έιναι το πέρασμα με λινέλαιο στην αρχή 2 χέρια με πιστόλι αέρα ούτως ώστε να εισχωρήσει μέσα στα κενά των σαθρών αρμών με πίεση και μετά άλλα 2 χέρια πιο πυκνό με βούρτσα.
Πλεονέκτημα και εδώ το μικρότερο κόστος σε χρήμα και χρόνο άλλα δεν ξέρω για το τελικό αποτέλεσμα αφού δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω κατά πόσο δουλέυει σαν μονωτικό υγρασίας.
Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση που έχετε σκεφτεί / εφαρμόσει στην πράξη σε ανάλογη περίπτωση?
Καλοδεχούμενη κάθε πρόταση σε σχέση με τρόπο / υλικά.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
Last edit: 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν by sdf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #147954 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Περιορισμός υγρασιών σε τοίχους.
το προβλημα με τις υγρασιες ειναι να ενοπιστει το σημειο διαρροης
αν εισαι σιγουρος οτι ειναι οι ντιζες τοτε αφαιρεις οτι σαθρο υπαρχει και ξαναφτιαχνεις τους αρμους με ειδικη τσιμεντοκονια για πετρα (το αγοραζεις ετοιμο σε τσουλακια)
αυτη ειναι η εθκολη λυση με μειονεκτημα να μην αφαιρεθουν ολα τα σαθρα η να μην εντοπιστουν ολες οι πηγες εισροης
η σωστη ειναι το καθαρισμα με αμμοβολη η υδροβολη και μετα η τσιμεντοκονια
η λυση της θερμοπροσοωης δεν προσφερει τιποτα κι αν ειναι να καταληξεις εκει σοβατισε ολο το σπιτι να εχεις και ομοιομορφια
το λινελαιο ξεχνα το δεν ειναι μονωτικο
βερνικια και γενικα επαλειφομενα ...ισως λυσεις το προβλημα αλλα με το αρμοστοκαρισμα που αναφερεις αλλα οχι με το βερνικι που σε μερικα χρονια θα ξεφλουδαει και θα εχει ασχημο αισθητικο αποτελεσμα
φυσικα αν προτιμας αντι της τσιμεντοκονια που σου ανεφερα μπορεις να χρησιμοποιησεις τα μασουρακια που αναφερες χωρις το βερνικι ομως :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ