Πρόβλημα με εξωτερικό αέρα

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9931 από chari
Πρόβλημα με εξωτερικό αέρα δημιουργήθηκε από chari
Εγω παιδια στο τελος θα τρελαθω! Οτι και να κανω δεν μπορω να φερω αερα μεσα στο σπιτι για να μην εχω το παραθυρο ανοιχτο.
Το τζακι ειναι απλο μαντεμενιο ανοιχτο Ελληνικης κατασκευης.
Πισω απο τον τοιχο του τζακιου εχω κηπο, αρα απο το πατωμα του ισογειου και σε υψος 1,80 το ισογειο εναι σκεπασμενο ,με χωμα που ειναι ο κηπος.
Ετσι την τρυπα 15 Χ 15 την ανοιξαν πανω απο το χωμα σε 10 ποντους, αρα απο το πατωμα μεσα στο ισογειο η τρυπα ειναι σε υψος 1,90. Η τρυπα αυτη ειναι μεσα στην λεγομενη φουσκα που ειναι απο γυψοσανιδα και δεν εχει ΚΑΜΙΑ σωληνα που να καταιβαινει απο το υψος τω 1,90 και να ερχετε στον πατο του τζακιου.
Το μαντεμι (εστια) το μονο που εχει κενο ειναι μισος ποντος γυρω γυρω απο το πολυγωνο ( ειναι πολυγωνικη η εστια) και κατω απο το κουτι που εχει μεσα η εστια και μαζευει την σταχτη.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην τραβαει το τζακι αν εχω κλειστα τα παραθυρα (φερνει τον καπνο μεσα) ενω μολις ανοιξω σε ανακλιση το παραθυρο, ολα ειναι ΤΕΛΕΙΑ. Στην φωτο που βαζω με την κοκκινη γραμη ειναι περιπου η καμιναδα, το μαυρο τετραγωνο ειναι η τρυπα απο εξω απο τον κηπο και η μαυρη γραμμη ειναι το υψος 1,80 που απο εξω υπαρχει ο κηπος που εχει χωμα. Νομιζω οτι ολος ο χωρος ειναι ανοιχτος στην φουσκα, αρα και α αερας που ερχεται απο εξω μπαινει μεσα στην φουσκα στο υψος αυτο αλλα δεν καταιβαινει κατω να μπει μεσα στο τζακι. Ανοιξα μια στρογγυλη τρυπα κατω αριστερα στην φωτο 10 εκατοστα απο το πατωμα Φ120, μηπως και απο κει τραβηξη το τζακι αερα αλλα τιποτα.
Στην τρυπα αυτη εβαλα ενα μικρο βεντιλατερ να τραβαει τον αερα μεσα απο τον χωρο της φουσκας και να τον στελνει στο σαλονι για να τον τραβα το τζακι και ειδα καποια πιθανη βελτιωση, αλλα μαλον θελει μεγαλυτερο βεντιλαντερ. Εβαλα μεγαλυτερο να τραβα απο την τρυπα αλλα εχει πολυ θορυβο 400 μετρα κυβικα την ωρα τραβαει ετσι ομως δεν χρειαζεται να ανοιγω παραθυρα αλλα πολυ ΘΟΡΥΒΟ
Καμια αλλη λυση διχως θορυβο? Αν ανοιξω τρυπα Φ120 απεναντι απο την εξωτερικη τρυπα (θα ειναι φυσικα στην φουσκα στο υψος τν 1,90 μετρων περιπου εκει που ειναι το μαυρο τετραγωνο στην φωτο) μηπως θα καλλιτερεψη το πραγμα και δεν χρειαζετε βεντιλατερ?
Για δωστε τα φωτα σας
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by chari.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #9933 από γιαννης
Απαντήθηκε από γιαννης στο θέμα Πρόβλημα με εξωτερικό αέρα
οτι και να κανεις θα καπνιζει οταν η καμιναδα σου ειναι φ250 η 200 και το τζακι τραβαει σαν τρελο αερα μεσα απο το σπιτι πρεπει και οι τρυπες που θα εχεις να μπορουν να δωσουν τον αερα που τραβαει το τζακι και να ειναι και μακρυα απο την εστια γιατι αλλιως κανουν στροβιλισμους και παλι θα καπνιζει ασε που σου τραβαει ολο το ζεστο αερα μεσα απο το σπιτη .η λυση βαλε κλειστο ενεργιακο τριπλη ζεστη με τα μισα ξυλα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chari

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ