Εγκατάσταση Edilkamin tekno 2

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 2 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #176289 από AKISSSS
Εγκατάσταση Edilkamin tekno 2 δημιουργήθηκε από AKISSSS
Καλημέρα σας.Εδω και λίγο καιρό ειμαι κατοχος της εστιας edilkamin μοντελο Tekno 2 up. Το τζάκι δεν έχει επενδυθεί ακόμη καθώς το καίω για να φύγουν οι μυρωδιές των μετάλλων.Παρατήρησα τα εξής:1ον Ο θαλαμος του βεντιλατερ κατω απο το τζακι εχει 2 τρυπες αριστερά και δεξιά για είσοδο εξωτερικού και εσωτερικού αερα με ρυθμιζόμενο κλαπέτο μόνο από τη μία πλευρά. Ο τεχνικός συνδεσε μονο την είσοδο από τον εξωτερικο αερα με σπιράλ αλουμινιου από την πλευρά που είναι ελεύθερο και δεν έχει κλαπέτο και για τον εσωτερικο το αφησαν με το κλαπέτο ετσι χωρις να βαλουν σωληνα με καταληξη σε περσίδα λέγοντας ότι δεν χρειάζεται.Βλέποντας το manual καταλαβαίνω ότι το κλαπέτο συνδέεται με τον εισερχόμενο εξωτερικό αέρα, και όχι τον εσωτερικό σωστά. Η άλλη είσοδος του αέρα πρεπει να συνδεθεί και αυτή με σπιραλ πάνω στην περσίδα της γιψοσανίδας ή είναι περιτό;2ον Πίσω από το τζάκι δεν μπηκε μόνωση και πλέον δεν χοράει να μπει, παρά μόνο πάνω από το θάλαμο. Θα έχω πρόβλημα;Η καμίνάδα είναι διπλού τοιχώματοςΕυχαριστώ πολύ!

και το manual
polydomiki.gr/uploads/58Tekno_gr.pdf
Συνημμένα:
Last edit: 2 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by AKISSSS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #176291 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εφόσον το τζάκι το αγόρασες μετά την 01/01/2022 παίρνεις αυτόν που στο πούλησε και του λες "ecodesign 2022" ..Περιμένεις να δεις την απάντηση του . Απο 01/01/2022 απαγορεύεται το τζάκι να πάρει απο έξω για να ζεστάνει αέρα και γενικά απαγορεύεται να πουληθεί το τζάκι .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #176296 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Εγκατάσταση Edilkamin tekno 2

Εφόσον το τζάκι το αγόρασες μετά την 01/01/2022 παίρνεις αυτόν που στο πούλησε και του λες "ecodesign 2022" ..Περιμένεις να δεις την απάντηση του . Απο 01/01/2022 απαγορεύεται το τζάκι να πάρει απο έξω για να ζεστάνει αέρα και γενικά απαγορεύεται να πουληθεί το τζάκι .
 
Καλησπέρα σας. Μήπως θα μπορούσατε να μας υποδείξετε το σχετικό σημείο του κανονισμού; ( εδώ ο κανονισμός)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #176321 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Καλησπέρα σας . Το όλο θέμα ξεκινάει από αυτή την παράγραφο
<<Κατά τη χρήση των τοπικών θερμαντήρων χώρου με στερεό καύσιμο μειώνεται η ενεργειακή απόδοσή τους σε σύγκριση
με αυτήν που διαπιστώνεται κατά τη δοκιμή τους. Πρέπει να ενθαρρυνθούν οι κατασκευαστές να χρησιμοποιούν
ρυθμιστές, ούτως ώστε η ενεργειακή απόδοση της εποχιακής θέρμανσης χώρου να προσεγγίζει την ωφέλιμη ενεργειακή
απόδοση. Για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί συνολική μείωση της απόκλισης μεταξύ των δύο αυτών τιμών. Η μείωση
αυτή είναι δυνατόν να καλυφθεί με την επιλογή διαφόρων δυνατοτήτων ρύθμισης. >>

Αυτό που μας λέει εδώ είναι ότι όταν σε συνθήκες μέτρησης για να βγει η ενεργειακή απόδοση ενός τζακιού έχουν κάποια δεδομένα όπως την θερμοκρασία καπναερίων τα KW σε καύσιμη ύλη τα Pa λειτουργίας της μέτρησης και φυσικά τις εκπομπές ρύπων . Από όλα αυτά βγάζουν την ενεργειακή απόδοση στα χαρτιά . Αυτή όμως έχει μεγάλη διαφορά από την εποχιακή ενεργειακή απόδοση .
Πάμε να τα δούμε λοιπόν αναλυτικά .
Στην Γερμανία ,Πολωνία Σουηδία ,Ουγγαρία ,Νορβηγία (αυτές τις χώρες το γνωρίζω με σιγουριά )ο τζακάς πάει στο σπίτι αφήνει το τζάκι στο σημείο που το θέλει ο πελάτης καλεί τον μηχανολόγο - καμιναδά και του λέει για αυτό το τζάκι εγώ θέλω 12-14 Pa ελκυσμό στους 230 βαθμούς . Το πώς θα το κάνει ο μηχανολόγος -καμιναδάς αυτό δεν τον απασχολεί τον τζακά . Όταν τελειώσει του δίνει λοιπόν ένα χαρτί που το έχει υπογράψει με τα παραπάνω στοιχεία .
Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο τα παραπάνω για να πάμε συγκεκριμένα στο φίλο μας με το edilkamin που έχει ενα τζάκι που λέει ότι έχει 67% ενεργειακή απόδοση . του προσφέρουμε τα 12-14 Pa που ζητάει ο κατασκευαστής . Θα δούμε δύο πιθανά σενάρια τα οποία το βγάζουν εκτός κανονισμού το συγκεκριμένο τζάκι . Το πρώτο είναι αν το τζάκι πάρει αέρα εσωτερικά για την καύση των ξύλων με μια ανάγκη περίπου στα 40 κυβικά την ώρα σε ενα σπίτι π.χ 100τμ με 2.70 ύψος .Η αναπλήρωση των κυβικών αέρα που θα γίνει στο σπίτι σίγουρα θα ρίξει την εποχική ενεργειακή απόδοση κάτω του 65%. Η δεύτερη περίπτωση που είναι το πιθανότερο ότι συμβαίνει και στο φίλο μας . Ας πούμε ότι το τζάκι δεν παίρνει καθόλου αέρα για καύση μέσα απο το σπιτι . Αλλά παίρνει αέρα απο έξω . Το συγκεκριμένο τζάκι έχει ένα μοτέρ 600 κυβικά ας πούμε λοιπόν ότι παίρνει 300 από μέσα και 300 από έξω .Άρα όπως καταλαβαίνεις αν βάλει 300 κυβικά από έξω και τα βγάλει κάτω απο τις πόρτες ή απο τον απορροφητήρα πάλι δεν πρόκειται να πιάσει το 65% της εποχιακής απόδοσης .

Κάπως έτσι λοιπόν σοβαρές εταιρίες αποφάσισαν παρόλο που είχαν μοντέλα που πουλούσαν χιλιάδες τεμάχια ανα έτος απο 31/12/2021 να τα αποσύρουν απο την αγορά .Μόνο η jotul ενδεικτικά απέσυρε περίπου ενα 15% των εστιών της γιατί δεν μπορούσε να τις κάνει να πάρουν αέρα από έξω. Όσο αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο tekno2 προσωπικά δεν κατάφερα να το βρω στην επίσημη σελίδα της edilkamin που έψαχνα να δω αν ο κατασκευαστής προτείνει να παίρνει αέρα απο έξω . Ίσως δεν κατάφερα να το βρω εγώ ίσως με το 67% που είχε και με μια καμινάδα Φ250 που έχει να μην μπορούσε να πιάσει το 65% στην εποχιακή απόδοση και να το έχουν αποσύρει .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #176335 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Εγκατάσταση Edilkamin tekno 2
Καλημέρα σας. Όλο αυτό που πολύ αναλυτικά περιγραψατε, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τι πρέπει να προσέχουμε επιλέγοντας μια εστία τοπικής θέρμανσης (σόμπα ή τζάκι), δεν υποδεικνύουν απαγόρευση διάθεσης στην αγορά προϊόντων που εισάγουν εξωτερικό αέρα στο θάλαμο καυσης.
Το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται βρίσκεται στο Παράρτημα 2 του κανονισμού.
Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου πάντα, ο συνάδελφος στο forum δε νομιμοποιείται να ζητησει αντικατάσταση της εστιας ούτε να επικαλεστεί εγκατάσταση μη σύμφωνη με τον κανονισμό.
Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό κάτι για το οποίο έχουμε κι άλλη φορά "διαφωνήσει" σε αυτό το forum: στην Ελλάδα, το νομικό καθεστώς που διέπει το σχεδιασμό και την τοποθέτηση εγκαταστάσεων θέρμανσης είναι ο Κτιριοδομικός Κανονισμός (βάσει των ΤΟΤΕΕ 2421/86 Α' και Β´), η Υ.Α. για τις σταθερές εστιες καύσης του 2011 (αφορά τους λέβητες και όχι τους τοπικούς θερμαντήρες χώρου) και η ΤΟΤΕΕ 20701-4 του ΚΕΝΑΚ.
Το θεμα βέβαια είναι νομικό και πάνω σε αυτό μπορούν να απαντήσουν οι νομικοί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #176373 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι απαγορεύεται να πουλήσω στο κατάστημα μου μοντέλα που δεν πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές όπως επίσης είπα και το λέω ξανά οι εταιρίες έχουν αποσύρει τα μοντέλα που δεν πληρούν αυτές τις προδιαγραφές . Μια ερώτηση του ανθρώπου που του πουλήσαν το τζάκι προς την edilkamin αν έπρεπε να πουληθεί το τζάκι ή όχι θα του λυθεί η απορία . Όπως επίσης επειδή πραγματικά δεν γνωρίζω αν κάποιος γνωρίζει να μας απαντήσει γιατί έχουν αποσυρθεί όλα τα tekno

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ