Τζάκι δεν αποδίδει

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175561 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
ΚαλησπέραΤο τζάκι βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από εκεί που βρίσκεται η εγκατάσταση...δηλαδή στο υπόγειο η εγκατάσταση και πάνω είναι το τζάκι2 μέτρα δηλαδή θα είναι περίπουΗ πίεση είναι στο 1.2 μπαρ και όταν ζεσταθεί στο 1.5
βέβαια η εγκατάσταση έγινε πέρσι την άνοιξη και ήταν στο κρύο 1.5 και ανέβαινε...
Η βαλβίδα ανοίγει στα 3 μπαρ και ο κυκλοφορητης ανοίγει στους 50 βαθμούς.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175562 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Τζάκι δεν αποδίδει
Οι ρυθμίσεις φαίνονται.σωστές.
Το θεμα είναι γιατί με πίεση στο 1,5 bar βγάζει τόσο χαμηλές θερμοκρασιες. Αν και εδώ που τα λέμε, οι εγκαταστάσεις σε κλειστό κύκλωμα έρχονται να λύσουν αυτά ακριβώς τα προβλήματα, δηλαδή μέσω της υψηλής πίεσης να ανεβάσουν υψηλότερες θερμοκρασίες και ταχυτερα από αυτές του ανοικτού κυκλωματος.
Υπαρχει θερμόμετρο για το νερό μέσα στο τζάκι (υδροθάλαμος/μανδυας);
Αν ναι, τι.θερμοκρασία δείχνει όταν η πίεση έχει φτάσει στο 1,5 bar;
Τέλος, ήθελα να κάνω 2 παρατηρησεις για τις οποίες φωνάζω χρονια:
1) Παρά το ό,τι γράφουν οι κατασκευαστες, οι λέβητες στερεών καυσίμων εγκαθίστανται μόνο με πλακοειδή εναλλάκτη και διαχωρισμo κυκλωματων (τζάκι-λεβητας/σώματα).
Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται για 2 λόγους: πρώτον για τη διασφάλιση της κατασκευής του τζακιού η του.λεβητα βιομάζας από την εισδοχη "κρυων" νερων επιστροφης (αυτο μπορεί να επιτευχθεί και με τροφή αναρκτική βαλβιδα) και άλλων πρόσμικτων που δημιουργούνται από την τριβή του νερου στο εσωτερικό τοίχωμα των θερμαντικων σωμάτων).
Ο δευτερος και πιο σημαντικος λογος είναι ότι ο λεβητας πρέπει να λειτουργήσει σε υψηλοτερη πίεση από τα σωματα για να ανεβάσει τη θερμοκρασια του ογκου νερού που βρίσκεται μέσα του και να μην επηρεάζεται από την πιεση και τον όγκο του νερού ολοκληρου του κυκλώματος. Στη δική σας περίπτωση, ευτυχώς γι αυτον, τέτοια εγκατάστασή υποδεικνυει και ο κατασκευαστής (και για ανοικτό και για κλειστό κυκλωμα).
2) Στα υδραυλικά τζάκια δε φτιάχνουμε θερμμοθάλαμο για εκμετάλλευση της θερμοτητας με συναγωγη (ζεστός αερας από περσιδες). Περιοριζουμε την εκπομπή θερμότητας από το.τζάκι μόνο στην ακτινοβολία από το τζάμι, μονώνοντας το τζάκι, όπως κάνουμε με όλους τους λεβητες, ώστε να φεύγει προς τα σώματα όσο το δυνατόν περισσότερη θερμική ενέργεια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mikemtb

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175564 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Τζάκι δεν αποδίδει
Μια διόρθωση στο προηγούμενο post:
Δυστυχώς και αυτός ο κατασκευαστης υποδεικνύει εγκατάσταση χωρίς διαχωρισμό κυκλωμάτων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175567 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
"Υπαρχει θερμόμετρο για το νερό μέσα στο τζάκι (υδροθάλαμος/μανδυας);"
Το μοναδικό θερμόμετρο που μετράει τα νερά είναι αυτό που έχει ο κυκλοφορητηςΣήμερα το φουλαρισα με ξύλα και έπιασα απίστευτη θερμοκρασία στα νερά, έφτασε ως 67. Το διατήρησε για πολύ ώρα...
τώρα για την μόνωση του σπιτιού μήπως αυτό παίζει μεγάλο ρόλο... Διότι το σπίτι έχει πλάκα που δεν έχει μόνωση αλλά η μόνωση βρίσκεται στη σκεπή...οπότε όλα τα τετραγωνικά που είναι μεταξύ πλάκας και σκεπής θερμαίνονται χωρίς λόγο. Επίσης τα δοκάρια και γενικά τα τσιμέντα του σκελετού του σπιτιού κι αυτά είναι χωρίς μόνωση ..
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175591 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Τζάκι δεν αποδίδει
Καλημέρα. Διαβάζω με χαρά πως έχετε αντίληψη των φυσικών φαινομένων.
Οντως, με τη μόνωση κάτω από τα κεραμίδια, όχι μόνο αυξάνεται ο όγκος του θερμαινομενου χώρου, αλλά προστίθεται και η θερμοχωρητικότητα της πλάκας, που "ζητά" kW κι αυτή για να ζεσταθεί.
Το δεδομένο αυτό έχει και αρνητικά (αργεί να ανέβει η θερμοκρασία του χωρου), αλλά και θετικά (όταν σταματά η λειτουργεί η θερμανση, αργεί να κρυώσει ο χώρος, εκμεταλλευόμενος τη θερμοχωρητικότητα της πλακας).
Αν όμως η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 70 βαθμούς με εξωτερικη θερμοκρασία 5-10 βαθμους και -μετά από κάποια ώρα που πρεπει να ζεσταθεί και ο επιπλεον χώρος μέχρι το ύψος της μονωσης- εσεις έχετε στο χώρο σας 15, τοτε πρέπει να επαναδιαστασιολογηθούν τα σώματα. Προφανώς δεν αρκεί η ωφέλιμη ισχύς των σωμάτων για την κάλυψη των θερμικών απωλειών του χώρου.
Από την άλλη, ισχύουν τα όσα σας έγραψα προηγουμενως:
Α) Συνεννοηθειτε με μηχανολογο για τη ρύθμιση της πίεσης του κυκλωματος (προφανώς χρειάζεστε πάνω από 1,5 bar πιεσης για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού στα σώματα)..
Β) Ο μη διαχωρισμός των κυκλωματων δίνει μεγαλύτερη πτώση πίεσης στο κυκλωμα με αποτέλεσμα χαμηλοτερες θερμοκρασιες εκπομπής των σωμάτων.
Γ) Από 40 έως 50% της ονομαστικής ισχύος του τζακιου μεταδίδεται στο χώρο μπροστά από αυτό, επειδή έχετε κατασκευάσει θερμοθάλαμο. Άρα, τα σώματα παραλαμβάνουν το 60-50% της ονομαστικης ισχύος (π.χ. αν η εστία έχει ονομαστική ισχύ 19 kW και θεωρούμε ότι όταν φτάνει η θερμοκρασία νερού στο θάλαμο 70 βαθμούς, η αποδιδόμενη ισχύς είναι 16 kW, τότε τα σώματα παραλαμβάνουν ισχύ από 8 έως 9,6 kW (στην καλύτερη περίπτωση 11).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": N1k0s

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #175612 από Harrus
Απαντήθηκε από Harrus στο θέμα Τζάκι δεν αποδίδει
Καλησπέρα,
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τι επεξηγήσεις!
​​​​​​ΤΙ εννοείται να επαναδιαστασιολογηθουν τα σώματα? Ότι χρειάζομαι περισσότερες θερμίδες στα σώματα οπότε παραπάνω σώματα?
Μηπως τότε τα ήταν καλύτερα να είχα απλώσει τα φελιζον αντί στη στέγη αλλά πάνω στη πλάκα...οπότε αυτά τα κυβικά αέρα που είναι μεταξύ πλάκας και στέγης δε θα χρειάζονταν να τα θερμανω και με τα φελιζον ακριβώς πάνω από τη πλάκα πάλι θα εκμεταλλεύονταν τη θερμοχωρητικότητα της πλάκας.
Επίσης να σας αναφέρω ότι το νερό στα σώματα ποτέ δεν έχει φτάσει τους 70 βαθμούς...είναι μεταξύ 55-60 και πάντα με κλαπετο και αέρα ανοικτά.
Όσο αφορά όσα μου είπατε έχω να σχολΙασώΑ) πράγματι θέλει η πίεση να ανέβει 
Β) ακολουθήσαμε το σχέδιο του κατασκευαστή του τζακιού με όλες τις προφυλάξεις. Τώρα ο υδραυλικός μου ανάφερε ότι το τζάκι μπορεί να αποδίδει καλύτερα αν έχει ένα δοχείο μπάφερ. 
Γ) Συμφωνώ με αυτό που λέτε και έτσι είναι  

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ