Μόνωση και καμινάδα

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171785 από Panatiotisss86
Μόνωση και καμινάδα δημιουργήθηκε από Panatiotisss86
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους συγχαρητήρια επίσης για την φοβερη δουλεια που κανετε ! Αγόρασα ενα τζακι Bronpi Volga αερόθερμο και εχω δυο προβλήματα . Το πρωτο ειναι οτι μου έδωσαν μόνωση izocam την οποία μου έβαλαν πανω στην λαμαρίνα και μύριζε διαβάσαμε ολα αυτα περί προβλημάτων υγείας και επειδη εχουμε 3 μωρα τα ξυλωσα και λεω να βαλω izol ή scamotec 225 πανω στον τοίχο αν υπαρχει καποια διαφορα σε αυτα τα δυο . Το δευτερο ειναι οτι ο κατασκευαστής εχει έξοδο για την καμινάδα φ200 εχω υψος 9μετρα χτίστη καμινάδα ειμαι στον πρωτο όροφο και εχω αλλους δυο ορόφους και μετα ταράτσα και τραβάει σαν τρελό. Εβαλα φ180 το προβλημα ειναι οτι την βαλαν μονο 60ποντους μεσα στην χτιστη δεν χώραγε να μπει πιο μεσα γιατι εχει ξεραμενες κόλλες και ειναι κάπως στραβοχτυσμενη. Δεν ξερω αν με φ160 θα τραβάει και ποσα μέτρα το ελάχιστο πρεπει να μπει μεσα στην καμινάδα για να υπαρχει ασφαλεια. Ευχαριστω εκ των προτέρων
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171786 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Μόνωση και καμινάδα
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Όλα τα μονωτικά υλικά από ίνες που συνδέονται μεταξύ τους με σχετική ειδική ρητίνη, όταν τοποθετούνται σε θερμοθάλαμο τζακιού βγάζουν καπνό και μυρίζουν στα πρώτα 4-5 ανάμματα.
Αυτό οφείλεται στην καύση της συνδετικής ρητίνης και μονο. Αυτή η οσμή και η κάπνα θα σταματήσουν μόλις καεί όλη η ρητίνη του υαολοβάμβακα.(4-5 ανάμματα),. Ανάψτε το λοιπόν με ανοικτά παράθυρα τις πρώτες φορές.
Δε χρειάζεται να προβειτε σε αλλαγή του μονωτικού υλικού.
Πλάκες πυριτικού ασβεστίου (π.χ izol, skamotec) χρησιμοποιούμε για την κατασκευή θερμοθαλάμου αντί του συνδυασμού μονωτικό/γυψοσανιδα (δηλ. 1 υλικό αντί για 2 -ακριβότερο υλικό, φθηνότερα εργατικά). Όχι ως μονωτικό υλικό μέσα από τη γυψοσανιδα.
Καλές γιορτές και πάλι και όχι άγχος.
Last edit: 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν by dryianni.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Panatiotisss86

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #171871 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Μόνωση και καμινάδα
βρες κανα αλλο τζακα να περασει καμιναδα μεχρι πανω ....ετσι οπως ειναι δεν καθαριζεται και μελλ0οντικα ισως δημιουργησει προβληματα .... επισης να σου μονωσει το τζακι σωστα ....οταν βαζουμε πετροβαμβακα δεν πρεπει αυτος να ερχεται σε επαφη με τον αερα ...αν ειναι κεραμοβαμβακας δεν υπαρχει προβλημα κι αφου κανεις που κανεις την φασαρια να σου βαλει και 2 περσιδες πανω κατω ανδεν εχεις φτιαχνοντας τον θερμοθαλαμο ναχεις καλυτερη αποδοση
αφου κανεις δοκιμες χωρις να κλεισεις το τζακι ,,,αν τραβαει πολυ μπορει να χρειαστει ενα βαρυτικο νταμπερ (καλο θα ηταν να μπει εξ αρχης )


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Panatiotisss86

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ